Thursday, May 10, 2012

Family Trip :: Pulau Perhentian | Hampir hampir kene naik bus !






Flight AK 5282, jam 10.20am , seawal jam 5.30am ai gerak ke rumah emak.. Jam 6am mula bergerak ke KL Sentral.. Terima kasih tak terhingga kat 'kawan' my sis yang baik hati tolong hantar we all pagi pagi buta tu.. hee~~ Buat 2 trip.... Mana muat satu kete kan? hhihi~ We all ke LCCT dengan menaiki SkyBus yang mengambil masa lebih kurang 1jam. Tepat 8.40am, sampai sudah kat LCCT.... 


Keadaan jadik hura hura bila ai mula sedar, adik lelaki ai, Ijam TAK BAWAK IC OK !! Semua tahu kot? Mana boleh naik flight tanpa kad pengenalan kan ? kan ? Masing masing dah cuak... Mood ai mula berubah ! Kalau nak balik amik pun,  mana sempat kan.... Masa tu dah pukul 9am.... Macam macam jalan we all fikir... Along dengan baik hati nak tawar diri untuk tidak pergi, menemankan Ijam yang TAK boleh naik flight ni ! Tapi mana bestt, takkan we all nak pergi tanpa diaorang kan ?? FIkir punya fikir punya fikir . . Along decide nak naik bus saja.... 8 jam ! Paling cepat along boleh sampai kat Jeti Kuala Besut tu, pagi Ahad..... Dah rugi one day kat Perhentian ... Sedihnya ai !  *Kita hanya merancang, Hanya DIA yang menentukan*


*ni budak tak bawak IC ouh!*




Lepas ai dah check in bagasi, we all slumber jalan menuju ke Gate P10... Dalam hati cuak dah ni..... We all tekad nak redah je.. Selagi Pegawai tu tak tahan, selagi tu we all nak buat buat slumber jalan.. HAHA ! Dalam hati tak putus putus doa... Ai suruh mak doa banyak banyak.. Doa ibu kan makbul ? HEHE ! Bila sampai kat Gate, memang Pegawai tu mintak IC sorang sorang, dan we all pun bagi ic sorang sorang, lambat lambat.... Dia tanya "Berapa orang?" Ai jawab "Err..7 orang"  ... Terus Pegawai tu koyak boarding pass then bagi we all lalu..... Ai macam ? Eh ? eh ? Pegawai tu kira ke tak ??? Masing masing jalan laju laju, takut kene panggil balik... HAHA ! Lega weh !!!! Satu perasaan yang sangat legaaa... Adik ai, Ijam yang tak de ic tu lepas masuk..... heee~~



*muka memasing gembira lepas masuk* heee~



Ai sadis la kalau diaorang tak dapat naik flight.. Sebab masing masing teringin nak naik flight kan .... Sib baik, ALLAH permudahkan jalan kami......  Dalam flight, masing masing senyum sampai ke telingaaa... hee~ Suka sangat ! Ai tak dapat nak bayangkan macam mana lah along naik bas nanti..Dan terlepas nak snorkeling....  Kasih seorang kakak kepada adiknya.....Ececececeeeee... ~


Tepat jam 11am, we all dah berada di atas awan sana...... Apa aktiviti atas plane ? Asyik asyik tangkap gambar jeeeeeeeee.... HAHA !! Suka ai tengok mak abah, ijam , hubby dan along suka naik flight.. Ai lega ! Dalam 11.45am, dah sampai Kota Bharu.. hee~ Kejap je ! Kalau naik kereta ni, sakit pinggang kot ! 

 

 *my sis - seat sebelah kosong je.... Al-Fatihah to arwah*






p/s : IC jangan sesekali tertinggal ye ! Uols pernah alami pengalaman macam ni ??




Next Entry: Jumpa Mr. Pah & Mr. Wee ~







Yang cuak gila masa depan Gate tu, haish !
signature ms eida

10 comments:

  1. Sib bukan ai pegawai tuh!...kalau x...u all kene naik ketapi le...kih3..

    ReplyDelete
  2. salam...

    hehe...nasib baik lepas kan..kalau x cuak gak naik bus..hehe

    ReplyDelete
  3. lepas palk kn?balik cmne plak?

    ReplyDelete
  4. heee... mmg cuak la kalau camtu... rasenye alau gi oversea mmg dh x lepas ni..hehehhe

    ReplyDelete
  5. seb bek lps dyh..
    klo aku kt tmpt ko pn aku wat bnda yg sme...
    redah je...
    muke lak wat kunun2nye xda ape2 yg blaku...
    hahaha

    2 la kenangan pling best...

    ReplyDelete
  6. @sissyira

    Tau xpe.. tak sangka lepas...huhu~

    ReplyDelete
  7. @anna alaui

    Balik? Tunggu mcmne aku buat.. HAHA!!

    ReplyDelete
  8. @Suwaibah YS

    Oversea, pasport lah kan? Memang takkan lepas.. hihiihi

    ReplyDelete
  9. @MaMADeBOt

    Betul anum.. itulah kenangan terindah! hiihhi

    ReplyDelete

Kalau suka, komen la...
S AY A N G uolss !!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Copyright © 2015 JIAKREATIFELT. All rights reserved. | Sign in | Top of Page