Friday, May 18, 2012

Family Trip :: Pulau Perhentian | Chocolate Pancake





Lepas snorkeling kat Pulau Lang Tengah tu, we pun gerak balik.. Eh eh ! Sebelum balik tu, singgah lagi kat Air Berani Freshwater Pool tu.... Kali ni makan buah mangga... Manis! Sedap ! Dalam pukul 4.30pm, gerak balik ke resort..... Macam biasa petang tu ada aktiviti pantai, tapi we all tak main pun ! Baik bilik, mandi tido ! heee ~

*Guna TAB orang tuuuu................*


Pukul 6pm macam tu, we all bangun siap siap nak jalan jalan tepi pantai.. Rugi tido lama lama... Esok dah nak balik da... Jom jalan ! Tapi my sis dengan baik hati nak belanja makan dessert.. Dessert pulau apa rasa? Mahal je lebih ! HAHA  ~ We all lepak kat Flora Resort sebab dessert kat resort we all, Fauna tak boleh di proses..Tak tahu kenapa..Frust! So, we all larik pergi resort sebelah.. Dekat je... Order punya order, lama kemain! Dari panas terik, dapat makan dah hujan lebat !! Ribut semua ada... Gila hape makan Pancake Ice Cream dalam hujan lebat ni?? HAHA !! Habis dah order kan... Takkan nak cancel? huuu~ Makan jugak! Service lembap cam siput !

*Mengiurkan kan?* Sudahlah ai puasa ni !! Hampeh.... Sendiri terliur*


Sedap? Boleh la.. Rasa pancake... HAHA ! Sama je dengan lemping yang kita buat tu, cuma tambah ice cream je... hiihihi~ Tapi mana nak sama dengan Banana Nutella Krabi tu kekda, heee~ *meroyan lagi!!* Chocolate Pancake tu tak berapa 'kick' la.... Tapi Banana Pancake memang ohsem!! Hubby order tu....... Thanks again, my sis belanja.... Lepas ni belanja Tutti Frutti lak! Eh ?

*Time kasih pada yang bertudung pink itu*


After makan pancake, we all makan BBQ lak untuk dinner malam ni.. Gila bapak banyak makan ! Kenyang sangat ! Puas hati... HAHA ! Malam tu tak lepak pun, lepas makan makan, borak borak sat, terus masuk bilik tido... Penat sangat seharian snorkeling ~ Masa tu baru pukul 9pm... Awal kan tido ? hiihi~

 *Itu je menu dia, plus dengan Ikan Bakar Kembung* Boleh la.... Licin je ai makan!* HAHA




Next Entry : Babai Pulau Perhentian 








Yang rasa bila lah nak abis entry pulau ni ! HAHA
signature ms eida

6 comments:

  1. rasa cam lama giler kot Eida kat sana. huhu.

    itu btul la pancake tu. cam lempeng kan.. tp kat sana tu saja dia panggil pancake.. cam roti canai je pun sebeno nyer. Haha

    ReplyDelete
  2. terliur tengok pancake tu nyah.adoiii

    ReplyDelete
  3. @PUANSTOBERI

    3hr 2mlm je kak.. Ida post entry banyak, tu macam lama je kot? HAHA!!

    Tau xpe.. balik rumah pun boleh buat kan? hihihi

    ReplyDelete
  4. @AishahAzli

    Buat sendiri je.. pastu letak ice cream.. Siap! HAHA

    ReplyDelete
  5. thanks kat duit dan tab saya. Ehhh hahahahah

    ReplyDelete

Kalau suka, komen la...
S AY A N G uolss !!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Copyright © 2015 JIAKREATIFELT. All rights reserved. | Sign in | Top of Page