Monday, May 21, 2012

Family Trip :: Pulau Perhentian | Babai ! Nak balik daaa.....





Dah masuk Hari Ketiga ~ Fuh.. Hari ni last we all kat Pulau Perhentian... Jangan ingat percutian kami satu family dah habis, ada lagi.... We all sambung cuti satu hari kat Kelantan.. HAHA ! Tak pernah jejak kaki kat Kelantan okayyyyy ~~ Itu entry lain ai cerita yer.... Ni nak cerita, we all check out pukul 10.30am.. Seawal 6.30am ai dah bangun... Break1st.... Kemas barang siap siap.. Then jalan jalan tepi pantai... Dah nak balik da.... Sedih !!

*Bergambar dengan team Ocean Island*

*Mak Abah, best tak cuti cuti pulau ini? Nantikan next percutian... heee~*



Tepat 10.45am, we all semua meninggalkan Pulau Perhentian Besar dengan menaiki boat, dalam hati ai kata "Ntah bila lagi boleh sampai sini.. Babai Perhentian.."  ~ Sampai kat Jeti Kuala Besut tu, we all terus ke Kedai Cenderahati.. Diaorang ni borong sakan ... Ai tak borong sangat. Lagipun, Pulau Perhentian je kot? Ramai dah pergi... Mesti tak de sapa sapa teruja terima dari ai.. hiii~ Nanti kalau ai pergi oversea, ai beli tuk uols ye! *harapan!* ~ HAHA

*Nak balik da.. Babai Perhentian !!* 

*Memacam ada... sedia duit je! hihi*



Haaa, masih ingatkah uols semua bahawa adik ai, Ijam tak de IC ? So, macam mana nak balik nanti ? Inilah yang we all buat... Pergi Balai Polis Kuala Besut, then buat report IC hilang kat Pulau... HAHA !! *ok! menipu tu* ~   Nak buat macam mana, kang tak pasal pasal tak dapat naik flight balik KL... hiihi~ Maafkan kami.. ampunnn...... ~

*Belasah dia!! IC pun boleh lupa.. Ciss....*



After buat report tu, driver tu sangat baik hati bawa we all beli keropok keropok , ikan bilis la... Macam macam lagi kat Hasil Laut, Kuala Besut tu.... Murah ! Mak borong habisss......Pastu baru teringat macam mana nak bawak naik flight ni? hiii~

*Beli jangan tak beli..... Macam macam ada.. Boleh tahan murah ~*



Lepas semua dah perabis duit, terus menuju ke Homestay yang ai dah book lama da..... Sampai pukul 2pm macam tu.... Pasal homestay, next entry yer.. Penat dah taip ni ! HAHA ~



 Last, but not least . .



WE    ♥  PERHENTIAN !!~ 

 *Sedondon kan? ai like!*





Next Entry : Homestay KRT Surau Kota







Yang rasa dah nak habis dah entry ni, Boleh caya ke? =D
signature ms eida

13 comments:

  1. very hapi family!!

    bestnya...aku teringin nak sampai sini, Redang pun aku teringin...huhu...

    ReplyDelete
  2. suke bile tgk 1 family pakai sedondon mcm tu...

    ReplyDelete
  3. aduyai... sedondon seme ha.. teheee...

    ReplyDelete
  4. suke tgk pic 1st entry ni..
    awat andy cm tuh..
    ijam xfollow pn cm kiter..
    gedik ijam

    ReplyDelete
  5. @A servant of Allah.

    Nanti ajak kak anna beli, pakai reramai yer!! heee~

    ReplyDelete
  6. @wahida

    Thanks nok!! hee~ Semualah teringin kan .. kan... =)

    ReplyDelete
  7. @careno

    Ada jug yang meluat.. TQ sbb suka tengok.. heee~~ nanti pakai ler sedondon yu ols anak beranak... lg suweett!!

    ReplyDelete
  8. @PUANSTOBERI

    HAHA~ Sib baik abah mak ida sproting nak pakai.. adik beradik jgn ckp, diaorang pun kaki sedondon gak.. heee~

    ReplyDelete

Kalau suka, komen la...
S AY A N G uolss !!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Copyright © 2015 JIAKREATIFELT. All rights reserved. | Sign in | Top of Page