Click click Me !

Tuesday, May 15, 2012

Family Trip :: Pulau Perhentian | Air Berani Freshwater Pool





Lepas dah settle snorkeling kat semua tempat, we all dibawa mandi di Air Berani Freshwater Pool yang bapak gila sejuk hokayy !! Macam air dalam peti ais tu.... Dari mana datangnya punca air tu celah celah batu tu, sorang pun tak tahu........ Misterii... ~~

*Air sejuk gila ok! Tapi best bila mandi..... Air ni jugak boleh diminum*



Guide ada cakap, air ni juga dipanggil air cari jodoh... Kalau mandi or minum air ni, cepat dapat jodoh ! Erk ? Jangan percaya sangat yer... Ini serupa Tasik Dayang Bunting tu laaa.... hihihi~ So, lama jugak we all mandi kat sini... Orang datang tak putus putus.... Sambil mandi, sambil makan buah tembikai (termasuk dlm pakej).. Lepas puas mandi manda, we all pun gerak balik resort.... Ai sempat tengok jam dah pukul 6.00pm..... Lamanya we all bersnorkeling ! 3jam kok !! Habislah muka akuu... Tak pakai sunblock hari ni.... huuu~~

*Rasanya sapa sapa yang amik pakej di Pulau Perhentian ni, dapat pergi sini*



Actually petang tu ada aktiviti pantai... Tapi memasing dah penat bersnorkeling, so, tak main pape pun.... Masa balik tu, nampak mak abah tengah mandi.. Amboi, berdua duaan ! hihihi~ We all sambung mandi lagi...  Tapi tak lah snorkeling pun.. Rendam rendam badan je.. Air panas... 


*Ajar mak pakai mask- Esok nak snorkeling lagi*


*Ajar abah pulak*

*Kami sangat SERONOK!!*





Agak agak badan dah lekit sana sini, ai gerak balik bilik..... Mandi mandi siap, dinner ready jam 8pm, so jalan jalan kat tepi pantai dulu... Lawanya sunset ! Then, baru pergi makan, banyak gila ai makan ... Lapar !!!~ Lauk ? So so je.. Mak masak lagi sedap .. HAHA ! 

*Jalan jalan tepi pantai sebelum pergi mencekik! HAHA*

*Yang, turun... malu je abah tengok tu ! 
Abah pun fikir, apa lah menantu aku cuba buat ni ! HAHA*

*Makan makan*



After makan, we all lepak lepak tepi pantai... Bestnya bunyi ombak.... Hubby belanja pulak makan ice cream.. Bapak mahal ! Connecto RM4 ye ! Paddle Pop RM2 ye ! Pengsan ai dengan harga pulau ni.... Tapi tak leh nak salahkan pun, tu termasuk kos pengangkutan boat bagai kan.. hihihi ~ Malam tu ada karoke.. Tapi idak lah ai berani nak nyanyi... hee~~ Hidup jugak malam malam kat Pulau Perhentian Besar ni... Not bad... Tapi ai tak lama kat luar pun, sebab dah penat gila.. Ai masuk bilik dan ZZZzzzzzZZZzzzz...... Ouh , masa tu baru pukul 10pm ye ! HEHE ~

*Buaian ni, berebut semua nak baring ! HAHA*



Dalam sedap sedap tido.. Sekali ai terjaga ! Hujan lebat di pagi hari.. Masa tu dah pukul 3.30am.... Ai bukak pintu bilik, (bilik ai menghadap pantai) terus nampak kilat, guruh kat laut tu.... Hubby tak bagi buka pintu lama.... Ai pun sambung tido.. Dalam hati jangan lah hujan lama sangat.. Esok pagi nak snorkeling lagi..... Sepanjang hari tadi, cuaca sangat baikkk !  Syukur ~










Next Entry : Day 2 *Pulau Redang*







Yang tak puas snorkeling weh !

signature ms eida
♥ TQ For Reading SiGEDIK's Entry! Feel free to Comment Dear ♥

8 comments:

  1. penuh seharian.. berbaloi la kan. eh, dpt g redang skali yer. nizerr... akak igt nak gi redang je nati kalo ke belah2 sana.

    Mmg gigih la ini orang.. siap berskirt bagai kat pulau.. ai salute sama yu.. akak kalo pegi tpt cenggini selekeh abissss :D

    ReplyDelete
  2. gambar last tu mmg x menahan ok!

    sejuk eh air kat situ? mesti lepas mandi rasa segar jer kan..

    ReplyDelete
  3. bestnyeeee...
    bile la nak buat trip family day ni kan..dah 2thn x buat.. ;(

    ReplyDelete
  4. @PUANSTOBERI

    Memang berbaloi kekda.. Sangat! Redang cantik. Perhentian cantik.Pergi dua dua ye nanti.. heee~

    Skirt tak panas... masuk angin ikut bawah.. hahahhahaha~~

    ReplyDelete
  5. @anna alaui

    Masak ko nak baca.. Nak sampai 50 part kan?? HAHHAHA!!!

    ReplyDelete
  6. @Zana Adieyza

    HAHA ! Jelesh lah tu... hiihi

    Aah zana, sejuk gilakkk ! Segar..sangat.. nak boat kene angin laut, menggigil... hahhaha

    ReplyDelete
  7. @intan_blur

    Heee~ ida memang tiap tahun bawak family jalan jalan.... heee~

    ReplyDelete

Kalau suka, komen la...
S AY A N G uolss !!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...