Thursday, May 24, 2012

Family Trip :: Jalan Jalan Kelantan yo !





Ok ok. Ai janji ni adalah entry terakhir untuk Percutian 3hari 2mlm di Pulau Perhentian dan 1mlm di Kelantan.. heee ~ Kali ni nak cerita keterujaan we all sekeluarga berjalan sakan kat bumi Kelantan ni.. 1st time ok ai jejak kaki ke sini.... Terima kasih lah banyak banyak di ucapkan kepada anak owner Homestay, Lan yang sudi bawak we all pusing pusing Kota Bharu... We all namakan saja tempat tempat yang nak pergi, berdessup Lan ni bawa.. Peramah orangnya.. Sama kos dengan ai Ukur Bahan ~ Tu yang boleh masuk kepala kot? hihii~ Tapi Lan banyak borak dengan hubby je, ai? Sibuk shopping ! HAHA


1. Wakaf Che yeh 
Malam pertama di Kelantan, we all dah request kat Cikgu Mazlan nak pergi Wakaf Che yeh.. Siap siap pukul 8pm, dekat gila homestay ke Wakaf tu.... Apa pandangan ai tentang Wakaf Che yeh ? Sama seperti Downtown yang ada di KL ni... Macam macam ada jual.... Buah, sayur, baju, semua adaaa..... Tapi harga lebih kurang KL je. Ai tak beli pape pun ~ cuma beli towel je... hihiihi ~ Pukul 11.30pm dah sampai homestay....




2. Nordin Batik
Keesokkan paginya, dalam pukul 11am, we all start keluar rumah.. Nak pergi jalan jalan.. heee~ Mula mula singgah sini.. Pun dekat juga dari homestay tu... Baju batik dia lawa lawa, murah.. ada sale... Sekali we all diberi peluang untuk tengok kilang batik kat belakang... Best ! Shopping baju batik !! Ai tak beli pun ~ heee~




3. Pasar Siti Khadijah
Ini yang memang ai nak sangat pergi !! Macam Pasar Payang pun ada ni.. Murah ? Boleh la..... Kain ombak rindu RM40 je ! KL ? Duakali ganda yer.. hiihhi ~ Pusing pusing sambil cari kain untuk tambah koleksi kain.. hihi~ Pastu Lan bawa makan kat foodcourt.....  Boleh tahan sedap.. ke semua orang dah lapar ? HAHA

*Sian abah menunggu kami semua shopping kain.. *hihi



4. Pasar MPKB
Ha.. kejap sangat ! Saja singgah. Nak tengok apa yang dijual.. Sama macam Pasar Khadijah je.. Tapi ai dapat beli sepasang kain raya khas untuk MIL.. hee ~ Lepas tu, dah pukul 4pm.. Dah gerak balik homestay siap siap nak ke Airport.. *tak de amik pic pun sbb rushing*


Sampai airport dalam pukul 5.20pm.. Dekat je dari homestay.. Strategik betul.. Check in semua, sekali Pegawai tu tak mintak pun IC we all... Ai pun tak tunjuk lah report polis tu... Heee~ So, we all semua lepas masuk flight.. heee ~ Suka ! Tepat jam 7pm, we all meninggalkan bumi Kelantan... Babai Kelantan... Nanti kita jumpa lagi.. Yang pasti ai suka Pasar Siti Khadijah !! heee ~

*tengok muka ai sedih nak tinggalkan Kelantan* hihi



Jam 8.10pm sampai LCCT, terus naik bus ke KL Sentral.. Dalam bus semua tido.. hihihi ~ Sampai KL Sentral, ada yang sudah menunggu... Punggah itu ini kat rumah emak, copy gambar sana sini, ai sampai rumah ai tepat jam 12 !!~ Letih ! Tapi sangat seronok.... Tamatlah sudah percutian kami satu family . . Sehingga kita berjumpa lagi di lain percutian. Eh? 



 *Bukti ai dah sampai Kelantan* heee~





p/s : auto publish *ai berada di Melaka- Lawatan Tapak JKR*












Yang suka jalan jalan kat Kelantan, kurang jem !
signature ms eida

14 comments:

  1. bestnya jalan2 ke kelantan...lg2 pegi pasar siti khadijah tu..

    ReplyDelete
  2. bestnyaaaaa holiday! :))
    masakan kelate semua manis2 kan? hehe

    ReplyDelete
  3. hehe, tahniah sebab sudah sampai ke kampung saya...nnt lenkali datang lagi ye..boleh jalan2 pegi TEMAN, projek jkr jugak tu, baru je pak najib rasmi..dekat dgn bazaar tok guru..pastu pegi pengkalan kubor ke rantau panjang ke..then makan colek dekat PCB..pastu sy tarik eida pegi soping dekat kedai makcik sy n pegi makan dekat kedai sepupu mak sy..kihkihkih....

    ReplyDelete
  4. Ros esok nak balik kg kelate.. Rindu nak mkn nasi blauk... Hihihi

    ReplyDelete
  5. dah lama x ke kelantan..suka g sana sbb makanan dia mmg superb murah..dlu rajin ke sana sbb adik belajar kt USM.. hihi

    ReplyDelete
  6. dah lama x ke kelantan..suka g sana sbb makanan dia mmg superb murah..dlu rajin ke sana sbb adik belajar kt USM.. hihi

    ReplyDelete
  7. @Cik Awin

    Tau xpe.. Ida suka Psar Siti Khadijah tu! heee~

    ReplyDelete
  8. @.: iEyLa :.

    Jalan jalan memang best! Duit pun macam air.. hihihihi

    ReplyDelete
  9. @nadia

    Manis? Tak semua! Tapi yang pasti sambal dia manis.. HAHHAHA

    ReplyDelete
  10. @qaseh johanna

    Ni 1st time ida sampai... memang murah habis!! Makan ramai ramai lagi murahhhhhh

    ReplyDelete
  11. @MiszNoRuL

    Yeahhh~~ WOW! Banyak lagi tempat yang menarik rupanya.. hihi.. ~ Tak de orang bawak memang taktahu jawabnya.. hihiihihi

    ReplyDelete
  12. sehari je? cukup ke...tulis la byk lagi kalau pi kelantan ya

    ReplyDelete

Kalau suka, komen la...
S AY A N G uolss !!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Copyright © 2015 JIAKREATIFELT. All rights reserved. | Sign in | Top of Page