Wednesday, May 30, 2012

Baka Baka Kucing ~





Jom kenali baka baka kucing yang ada dalam dunia ni.. hihiiii ~ Ai sibuk cari jenis Mushang sebenarnya.. Agak agak uols, si Mushang ni baka yang mana ??? Ai saja nak tahu.. hee ~ Ce teka  ce teka yer.... Ai teka macam No.22 & No.25... hihiiii~

*Ini My Mushang*



1)Abyssinian

2)American Bobtail

3)American Curl

4)American Wirehair

5)Balinese

6)Bengal

7)Birman

8)Bombay

9)British Shorthair

10)Chartreux

11)Chausie

12)Cornish Rex

13)Devon Rex

14)Egyptian Mau

15)Exotic Shorthair

16)Havana Brown

17)Himalayan

18)Japanese Botail

19)Javanese

20)Korat

21)La Permanx

22)Maine Coon

23)Manx

24)Munckin

25)NORWEIGIAN FOREST

26)Ocicat

27)Orental Longhair

28)Oriental Shorthair

29)Persian

30)Pixie-Bob

31)Ragdoll

32)Russian Blue

33)Savannah

34)Scottish Fold

34)Sielkirk Rex

35)Siamese

36)Siberian

37)Singapura

38)Somali

39)Sphynx

40)Tonkinese

41)Toyger

42)Turkish Angora

43)Turkish Van





Info SINI~








Yang tetiba dah kenal macam macam jenis kucing pulak, hihhii
signature ms eida

28 comments:

  1. tentah sphynx tak.. hikhikk...

    tapi comel2 kan kucing ni.. geram.. esp yg bulussss tu.. :D

    ReplyDelete
  2. yang macam rimau tu uniknya!!!mushang tu noora pun rasa macam ieda gak...hehehe

    ReplyDelete
  3. banyaknya jenis kucing dlm dunia ni.. yg comel ada, yg nmpk mcm pelik ada.. hihihi

    ReplyDelete
  4. mcm2 jenis kucing rupanye
    makneng pon tgh TTC

    makneng follow kamu
    jom follow makneng

    ReplyDelete
  5. Wow!bnyak nyer jenis2 kucing~~
    konpius nak tentukan mushang yg mne 1..hihi
    ish!geram plak tgok jenis2 kucing2 nie..

    ReplyDelete
  6. anak bulus tu beli kat petshop ker..?
    biasanya klu beli kat petshop, itu adalah kucen parsi yang dikacuk / kawin dengan kucen kampung yg biasa tu(klu kucen parsi yang x de certificate dari CFA, orang akan panggil Domestic Long Hair [DLH] jer. Bukan parsi atau norweigian forest cat (NFC)tu.


    saya pun ade sekor mix NFC sebelum ni nama Wiwi tp sebab dia xde cert so orang panggil DLH jer dia tu..tp dah mati thn lepas..

    pastu ade ambik baru (member adiahkan sbb x mo sy sedih2 pas kehilangan Wiwi tu) yg tu pun DLH (persian + siam xde cert). Skrg tgh dlm proses nak gemukkan dia..hehehe

    ReplyDelete
  7. yg no 14 tu mcm komot..hahaha

    ReplyDelete
  8. ade kucing comel ade yg tak, hahahah... Eida de bela kucing ke?
    Baka yg mana satu?
    bagus kan kalo ade kucing, ade gak teman nak main bile dok sendirian kan...

    ReplyDelete
  9. @PutriesNoora

    Kan? Tapi rupanya bukan lah noora... lain.. hihihi

    ReplyDelete
  10. @Zana Adieyza

    Kan? Ida pun baru tahu... hihihi.. Ada hikmahnya membela kucing ni.. Banyak ilmu... =p

    ReplyDelete
  11. @Akma_cikyong

    Rilek rilek..Jangan konfius.. Nnti ida pun konfius sekali..........hihi

    ReplyDelete
  12. @iera 11

    Kan!!! Betul... Aku pun teka itu.. Tapi rupa je sama.. Tapi komot ttp kucing kampung... heee~

    ReplyDelete
  13. @eMMe

    Ada.. Ida bela 9ekor... Aah peneman setia ida... =)

    ReplyDelete
  14. @PhatLady

    Tak tak.. Mushang ni datang sendiri umah ida....Ida tak tahu mana datangnya Mushang ni.. Tau tau ada depan rumah, dlm keadaan tak terurus, lapar...

    DLH? Maybe kot? Cmne nak gemukkan dia ???? Share.. =)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Cube cari baja haiwan..nama je baja haiwan tp baik utk mengemukkan kucing..2nd.bg makan premium food.mcm origen,taste of the wild n etc,kalau nak gemukkan tu biarlah gemuk tp sihat.about breed tu ni adalah DLH..

      Delete
  15. Kalo yg stray cat tu jenis ape lak ye.. xkan x ada jenis nye

    ReplyDelete
  16. Kalo stary cat yg selalu jumpe tu jenis ape lak ye.. xkan die x ada baka... mcm mane kite nak cek baka kucing ye.

    ReplyDelete
  17. Kalo yg stray cat tu jenis ape lak ye.. xkan x ada jenis nye

    ReplyDelete
    Replies
    1. mesti ada. yang ida jumpe ni pun dlm internet jugak. kalau nak tahu details boleh tanya dekat hospital veterinar. mungkin doktor situ boleh jawab ;))

      Delete
  18. macam mana nak tahu baka kucing saya

    ReplyDelete
  19. macam mana nak tentukan baka kucing saya

    ReplyDelete
    Replies
    1. refer yg atas tu. ade tak?? klu xpasti, tanya doktor haiwan senang. hehhee

      Delete
  20. Ni rasanya DLH..mainecoon mata dia oval.maincoon ni bulu telinga masa kecik2 pun dah nampak lebat sangat bulunye.dan rangka sgt besar compare kucing..tp dia ttp kucing.so sayangilah kucing mcmne muezza disayangi..

    ReplyDelete
  21. Ni rasanya DLH..mainecoon mata dia oval.maincoon ni bulu telinga masa kecik2 pun dah nampak lebat sangat bulunye.dan rangka sgt besar compare kucing..tp dia ttp kucing.so sayangilah kucing mcmne muezza disayangi..

    ReplyDelete
  22. Lagi 2 jenis kucing yg eida x masukkan iaitu...

    1. Burmese

    2. Malay cat

    ReplyDelete

Kalau suka, komen la...
S AY A N G uolss !!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Copyright © 2015 JIAKREATIFELT. All rights reserved. | Sign in | Top of Page