Tuesday, April 17, 2012

Penting ke Berjenama ??



 


Pagi tadi, saja tukar angin, dengar Pagi @ERA bersama JOHARA.. Ai tak pernah dengar macam mana Johan jadik DJ.. hee~ Tadi ai dengar tu pestime ! Best jugak.. lawa sengal tau ! Ingat nak dengar kejap je.. then alih balik kat Hot.Fm .. Tapi tajuk diaorang pagi tadi , macam best ! Sapa ade dengar ? Penting ke berjenama ni ??


Ai suka ai suka ! Tetiba terfikir untuk diri sendiri ? Ai jenis yang suka berjenama ke ? Ataupun sempoi sempoi je ?? Bagi ai, ada sebab kenapa ai beli sesuatu barang tu yang berjenama .. Itu ai sekarang laa.. Dulu ? Dulu gila JENAMA !! Masa muda remaja gitu ~ Ingat lagi masa sekolah, satu geng gila dengan ROXY..*kan ayu? heee* Pantang ada SALE, sure si Roxy ni hantar msg, mula nak mencari duit nak shopping ! Tak pun, siap siap dah kumpul duit .. hihi.. Begitu sekali . . Masa sekolah , masa belajar.. Memang jenama yang diminati ialah Roxy.. Semua nak Roxy ! Dari dalam, sampai ke luar... Dari sekecik kecik benda sampailah selipar.. Semuanya Roxy !! Nak jadik boifren ai, kenelah pakai Quicksilver dulu ! HAHHAHA!! Lawak tau ingat masa budak budak dulu .......


*salah satu barangan Roxy, yang ai pakai sampai skrg*



But now, sekarang dah semakin matang, tak minat sangat dah dengan barangan Roxy.. Cuma yang tak boleh dilupakan adalah purse Roxy, memang ai suka pattern yang dikeluarkan oleh Roxy.. Sangat sweet ! Itu memang sampai sekarang ai pakai . . Tapi kalau yang lelain tu dah kurang dah...... Ai pakai mana yang sesuai dengan diri ai sekarang . . Sekarang dah bertukar arah pulakkk... Jeans semua ai suka beli kat Padini/Seed/Topshop...Pattern yang dikeluarkan tu kena dengan citarasa bentuk kaki ai... hii~ Eh eh? Kadang kadang ai beli juga T-shirt kat F.O.S tau ! *murah je!*


Sebenarnya jenama ke tak.. Ai suka, ai beli ! Barang pasar malam pun ai beli jugakkkk.. Ada sekali tu, perfume dah habis... Duit pulak tak de time tu! Takkan tak pakai perfume kot? So, ai beli je kat downtown tapi jenis perfume yang biasa ai pakai tu la.. Ni kira yang tak ORI la kan? Bila ai pakai, ramai  budak office yang tegur.... Wangi ! See.. ada beza ke ORI dengan TAK ORI kan ? huuu~


Tapi tang kasut memang ai cerewet ! Mesti mesti beli yang mahal... or yang ORI.... Sebab? Kalau ai beli kat pasar malam ke.. vinci ke... Cepat je haus tapak! Bila tukar tapak, mula lah merekah sana sini.. Menyampah u !!! Baik ai beli kasut yang sedikit mahal, tapi pakai bertahun tahun seperti heels crocs ai.... Sampai skrg masih OK !! Selesa ! Harga? Boleh membuatkan orang lain tahu, cakap ai poyo nak kasut mahal ! huuuu~ *hubby ler tu*  Dan of coz barangan dalaman mestilah yang berjenama.. kang pakai yang pasar malam, ber'ruam' badan ai.. HAHHAHAHA !!


Lain barang yang mesti ai beli yang jenama ialah Handphone a.k.a Gadjets! Dulu masa ai beli hp Sony C902 ai ni, kat center Sony..... Bak kata adik ai, beli je lah kat pertama tu !! Ai tak nak ! Situ jual tipu punya.. Tak ORI !!! Sebab ai pernah terkena...Beli dengan harga murah dalam RM800++, boleh pakai setahun dua pastu dah jahanam !!! Tengok, Hp Sony ai, dah nak masuk 4tahun........ Masih boleh msg/call..... Ai beli dekat 2k tu.. Yang ORI..... Boleh pakai lamaaaa... Orang lain, dah berpuluh puluh kali tukar hp.. hii~ Tunggu lah hp ni bebetul tak boleh guna, baru ai beli hp lain... 

*dah semakin menunjukkan keuzuran bila dah masuk tahun ke-4 ni*



Kesimpulannya, ai pakai barangan jenama untuk sesetengah barang yang ai rasa perlu tahan lama ! Setakat Tshirt, shawls, selipar, handbag...Ai bantai je yang tak de jenama....Janji cantik pada mata ai .. Sempoii ~~~ Uols lak macam mana? Mementingkan jenama? Kenapa? Or sempoi sempoi jugakk...........?   Tapi ada seorang rakan ai, dia memang branded punya orang.. Handbeg LV kau !!!! Ai tanya kenapa ? Dia jawap, pakai barang jenama ni, satu kepuasan!!! *ai tergamam*  hihihi~




p/s: semua itu berubah bila dah berkahwin... duit nak beli barang barang jenama tu, baik ai simpan untuk bercuti.. HAHA!!!









Yang suka berjenama tapi berpada pada lah kan,
  signature ms eida

22 comments:

  1. pakai brg jenama satu kepuasan...yer,saya setuju!!hehe..

    ReplyDelete
  2. kepuasan kalau pd yg byk duit.. yg sendu2 cam sy ni, ala kadar jela.. jnj lps dlu yg mna ptot.. n yg penting, dapo berasap stp hari.. :)

    **klu sy pkai beg LV, boleh je tp kang kena ikt perut pulak..bak kata org perok, biar pape asal bergaye.. hihi sy xnk blaparrrrrrrrr..!

    ReplyDelete
  3. ikut kemampuan.

    itu je pegangan akak :)

    ReplyDelete
  4. eka depends... kalu bekenan rembat je,kadang kasut siam pun eka beli

    ReplyDelete
  5. ada setengah2 barang sy mmg pilih jenama ada setengah2 barang tu i tak kisah langsung.
    contoh barangan jenama, tp jenama sukan je pun, bab kasut sukan mmg i cerewet sikit.

    kalau t-shirt plak i suka kain yg tak berhabuk -abuk tak lekat bulu2 pas cuci. i penah beli baju lelong RM6. puas hati..

    ReplyDelete
  6. fara depends.. tgk budjet gak. kalau ada rezeki terlbih apa salahnya ;)

    ReplyDelete
  7. i like..hp akk pun dah tcabut botton dik non..ank2 dah baling2 dah..mls nak amik port..janji blh digunakan lagi..lallaallalalalal

    ReplyDelete
  8. aku dh xkisah jenama dah sekarang....cantik n ok pakai dh ok kot...cume mmg ade certain benda yang mmg kene beli yang berjenama.baru tahan lama....

    ReplyDelete
  9. @anna alaui

    Setuju! Tapi..... aku lagi puas bila dapat bercuti dengan duit tu... barang ntah kenapa dah tak berapa heran.. =p

    ReplyDelete
  10. @qaseh johanna

    Ye betul.. tuk yg ada ada tu.. memang la puas.. orang banyak uwang.. heee~~~

    ReplyDelete
  11. @PUANSTOBERI

    Ye betul jugak.. Kalau mampu beli, kalau tak mampu, duduk diam diam... macam ida.. heeee~

    ReplyDelete
  12. @eKa

    Depends.. sama... Ada sesetengah barang perlu beli yang berjenama jugak, sebab tahan lama..... =)

    ReplyDelete
  13. @Mr. Firdaus Windey

    Banyak pendapat yang depends.. =)

    *yang mana boleh dijimatkan, kita jimatkan ye...hee*

    ReplyDelete
  14. @CikPuan Fara

    Betul.. tapi kalau ida ada rezeki lebih buat mende lain.. barang skrg dah tak heran sangat... hiihhihi

    ReplyDelete
  15. @intan_blur

    Aah kak.. selagi boleh msg/call, belasah je lagi!!! hihihii

    ReplyDelete
  16. @missayu

    Heee~ betul.... semua lebih mementingkan keselesaan.. kalau selesa kat mahal, mahal la... kalau selesa kat murah, murah la.. heee~

    ReplyDelete
  17. ikut kemampuan jerlah kalau mcm saya ni... huhuhuhuhu... sebab dah kawin ni keperluan anak lagi diutamakan...

    ReplyDelete
  18. @Masya

    HEee~ saya tak de anak lagi.... tu yang duit lebih kepada diri sendiri... =)

    ReplyDelete
  19. yang berjenama lah best...ape barang tak berjenama..hahaha

    ReplyDelete
  20. benda yg nak nmpak cantik i x kisah jenama ke tak tp kalau benda yg perlukan keselesaan mmg i pilih yg berjenama...

    ReplyDelete
  21. @careno

    Betul! Tapi.... ce buat barang yang menjanjikan keselesaan tapi murah.. hihihihi

    ReplyDelete

Kalau suka, komen la...
S AY A N G uolss !!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Copyright © 2015 JIAKREATIFELT. All rights reserved. | Sign in | Top of Page