Tuesday, April 3, 2012

Kicap Oh Kicap !





Kicap alahai..... Sapa suka makan kicap ? Maknanya sapa suka bila makan kene ada kicap?? Heee~ Apa punya soalan dahhhh . . .  Yeee... rupa rupanya ai telah berkahwin dengan seorang HANTU kicap ye kawan kawan . .  Hubby ai memang penggemar kicap tegar ! Setiap kali makan kene WAJIB ada kicap ! Ini bermakna, setiap bulan ai kene beli kicap ! Tak main botol kicap kecik ye, terus beli botol kicap yang besar tu !!



Sumber : pakcik google 



Dah tu pulak, kalau beli sebotol tak pe jugak, ni beli sekali 3 botol ! Dalam sebulan, selalu guna dalam 2 botol besar kicap.. Lagi satu botol, ai suka buat stok ! hee~ Pastu pulak fav food hubby ialah Masak Kicap ! Hubby cakap, masak kicap ai paling sedap.. hihihihi~ Ai pulak kalau masak kicap, harus letak cili padi.. Tak best lah kalau tak pedas kan.. Kata orang Melaka.. yuheee ~~ Dulu kan, ai ingat bila ai masak kicap, tak kisah la daging ke.. ayam ke.. ikan ke... Hubby tak de la amik kicap dalam peti ais tu, rupa rupanya sangkaan ku meleset ! Hubby boleh bantai makan masak kicap bersama kicap !! Boleh ??? Aduyaiiii laki aku...... hahhahahaha !!


Dulu masa, we all masa mula mula kahwin, adik beradik hubby bagi hadiah KICAP ! Ai ingat saja lah diaorang ni nak kenekan hubby ai ke.. ape ke kan . . Rupa rupanya memang hubby suka gilakk dengan kicap !! Baru ku tahu.... huhuhuu~~ Now, ai dah semakin masak dengan kesukaan hubby... Bila datang rumah mak ai je, time makan, hubby gerenti malu nak mintak kicap, tapi ai dah sedia awal awal kicap depan pinggan dia.. heeee ~ Begitu juga lah kalau balik kampung belah ai......... Agaknya semua family ai dah tahu kot, hubby ai seorang penggemar kicap tegar ! hihihi~


Tapi sekarang ni ai makin geram bila, harga sebotol kicap besar dah makin naik... Geramm !! Dulu ai beli dalam RM5.00++ je... Sekarang dah jadik RM7.00++...... Omakk kauuu ~~~ Syg, kurang kurangkan kicap boleh???? huuu~




MMS dari hubby, beberapa minit yang lalu.. Katanya atas bot TLDM dari Jeti Operasi nak ke Pulau Jarak ~ Eleehh.... bukan ai tak tahu, motif utama hubby MMS gambar ni sebab nak tayang cermin mata hitam baru dia tu! huhuhuhu~~ *neway hubby, miss u already !!!* 











Yang rasa lapar pulak hujan hujan ni, nak cari makan sat!
signature ms eida

17 comments:

  1. aku pun xboleh n xselera makan tanpa kicap....hahahahaha.......

    ReplyDelete
  2. kalau xde kicap.. kite batalkan perkhemahan ni... xde kicap jalin.. x lalu makan... hahaha...

    ReplyDelete
  3. wa kicap kipas udang aje!...lain2 kicap xley blah.....klu kicap habis n wife wa lmbt bgtau, kejap tu jugak wa suruh wife g kedai beli...ha3

    ReplyDelete
  4. en suami chinta sebijik perangai macam suami eida...dah masak kicap pun kicap tu tetap gak nak letak..adehhh....sama2 la kita kawen ngan hantu kicap kan...semalam baru chinta beli lagi buat stock..ase dalam 6.30..tu pun rega promosi...

    ReplyDelete
  5. saya juga gila kicap!!

    dah pregnant ni kena sound ngan en.hubby sbb sik makan kicap je..mmg nana kalo blh sme nak makan ngan kicap..masak megi kari pun letak kicap, cicah epal hijau pon ngan kicap..cicah limau mandarin pon ngan kicap..hehehe tula, kicap tu da naik harge jadi mahal gile..harus consider tukar brand..tp brand lain tak sedap HUHU

    ReplyDelete
  6. ooo..penggemar kicap eh.? tp pelik gak ye,dh wat msk kicap pon still nk kicap lg..msa mak mrtua ieda preggy kan hubby, dia mngidam mnum kicap kot.. hihi :))

    ReplyDelete
  7. hahahaha...lawak gak andi...dh masak kcap nk kcap lg...

    ReplyDelete
  8. @missayu

    Aku kalau takde kicap, boleh makan lagi.......

    ReplyDelete
  9. @Ekjozbuluh

    Zalimnya yu kerana kicap... hiihhihii

    ReplyDelete
  10. @chinta...

    Same arr!! Aah ida selalu beli time promosi, tapi kalau tak de promosi, nasib kau!! huuuu~

    ReplyDelete
  11. @Nana Aris

    Sedapnya.... cakap pulak semua tu! Hampeeehh.... ni yang tak preggy kang dok mengidam semua tu kang. cmne...? hihihihi

    ReplyDelete
  12. @qaseh johanna

    Idea yang bernas! Nnti balik kg, nak tanya MIL la... hehhehheeee

    ReplyDelete
  13. @anna alaui

    Satu perangai tegar yang dapat dikenal pasti.. hihiihi

    ReplyDelete
  14. zana suka gak kicap.. encik adiey hari2 suruh masak lauk kicap masa bersahur.. dia hanya berselera makan nasi panas & lauk kicap masa bersahur.. huhuhu..

    ReplyDelete
  15. @Zana Adieyza

    Betul tu zanna, time bersahur kita nak makan yang simple simple je kan... sbb perut masih terkejut! hahhaaaaa

    ReplyDelete
  16. salam.... saya mmg bekas penguna kicap jenama utama (tak bole sebut.. hehehe). Di sebabkan harga die melambung setinggi gunung, saya telah diberi cadangan untuk cuba kicap baru oleh promoter kat pasaraya. Ada beberapa kriteria yang saya selalu tengok kalau diberi cuba produk baru.
    1. Tgk label org Islam punye ke?. Ok pass. (Muslim & Bumiputra)
    2. Rasa dia sedap tak…? ok pass (Sangat sedap hokey)
    3. Ada sijil halal tak…? ok pass.. ada sijil halal
    Yang penting harga pun masih mampu untuk dibeli. RM3.50 sebotol 430ml. . Ok pass… Lepas kira2... 1ml=RM0.008 (RM3.50 bahagi 430ml, dapat la 1 ml = RM0.008) Korang kira la sendiri kicap lain kalau nak banding... Kicap nie mmg murah gile rupenye... bentuk die je nampak besar. tp harga murah. aku suggest 100% beb... Memang TERBAIK dari segi rasa dan harga…. Kicap ENAQ nama dia... Bole ushar2 kat website dia. www.enaq.com.my

    ReplyDelete

Kalau suka, komen la...
S AY A N G uolss !!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Copyright © 2015 JIAKREATIFELT. All rights reserved. | Sign in | Top of Page