Thursday, April 12, 2012

Family First !





Dulu masa muda remaja, zaman bergetah lagi  *gedik bagi statement tu!* , family ai jatuh no.2 .. Teruk tak ai ? Ai mengaku dulu sikit sikit je KAWAN ! Sikit sikit je PAKWE . . ! Mana family ai pergi, ai malas nak ikut . . Balik kampung pun sekali sekala, sampai terkeluar statement " Nak jumpa anga*gelaran untuk family to ai* time raya je laa..Mana dia nak balik kampung cuti cuti ni..." . . Sedara mara buat kenduri itu ini, ai mana nak pergi . . Tapi, cuba kalau kawan ajak pergi PAVILION, BUKIT BINTANG , lepak or jalan jalan .. Laju je ai bersiap !! Tu belum lagi kalau PAKWE ajak dating ! Mak abah dah malas nak nasihat daaa... Tak makan saman ai ni dulu ! hihihi ~


Now, ai menyesal . . Menyesal tak UTAMAKAN FAMILY dulu . . Memang boleh berkawan tapi bila hal hal yang berkaitan dengan family, itu lebih penting . . Menyesal ! Kita susah sapa kita cari ? FAMILY ! Air yang dicincang takkan putus der . . Kau gadoh lah macam mana dengan Family , lama lama akan baik jugak.. Tapi cuba kalau gadoh dengan kawan? Semua baik buruk ko dia ungkit !! Memang zaman bercinta/berkawan, kita lupa sekejap dekat family . . Culture shock kot? HAHA!!


*i LOVE my family*


But now, ai dah berubah . . Ai tak nak lakukan kesilapan bodoh dulu tu ! Ai utamakan Family dari Kawan kawan ai sekarang ~~ Sapa yang tak suka hang out dengan kawan kawan kan ? Tapi hang out dengan family lagi bestttttt ~~ Baru diri kita ni rapat denagn mereka . . Sampai ada kawan kawan yang kata " Susahnya nak jumpa ida sekarang" . . "Ko nak jumpa ida? Ko pm fb dia je..."  HAHAHA!! Sorry lah beb ... Zaman melepak sampai ke pagi tu dah berlalu . . Now dah semakin matang... Keluar boleh, tapi ada masanyaa.. Itu pendapat ai laaa....... Kalau kawan ajak ai dating, dlm masa yang sama ai kene balik kampung ke, nak hang out dengan family or siblings ke... Sorry, family ai first!


*i LOVE my hubby too*


Dalam masa yang sama ai tak kehilangan family, ai tak jugak kehilangan kawan . . Tak semestinya tak ikut kawan melepak, kita dah TAK BOLEH berkawan kan ?? U have my number/facebook/blog kan? Contact je bila bila .. If ai ada masa terluang, hubby bagi dating dengan kawan kawan, ai pergi.... Ai pun tak teruk benor nak lupakan kawan muda remaja dulu... Banyak kenangan ! hee~


* i LOVE my FIL *



Cuma ai nak tekankan, eh tetiba nak bagi nasihat lak, Jangan Sesekali Letak Family kita KURANG dari semua benda, Tetapi Letakkan Family kita pada aras yang TINGGI dalam semua hal.... Nescaya hidup kita akan  lebih diberkati... Eh? Dah macam riwayat lak.. heee~~~
*ai bercakap melalui pengalaman je*









Yang sayang dengan keluarga kecil saya !

signature ms eida

20 comments:

  1. beruntung ada family...aku sedang membina family,dan xmau nnt anak2 aku rase ape aku rase waktu membesar...biar kenal semua sedara..

    ReplyDelete
  2. yup..
    betul 2...
    saya mesti pilih...
    eh tibe2 plak da iklan bank rkyat...
    hahaha

    ReplyDelete
  3. true said kakak....fmly become 1st and the other side will follow after that...Barakallah.

    ReplyDelete
  4. biasalah dear.. masa meningkat remaja mmg gitulah eprangainya kan.. bila dh hbs belajar & mula dh fikir pasal kahwin,trs akan berubah.. semuanya akan lebih pada family..

    ReplyDelete
  5. sedey pulak tgk pic famili sedondon kaler biru tuh..
    arwah dlm kenangan..
    *al-fatihah*
    semoga tenang di sana..:((

    ReplyDelete
  6. betul akak setuju family memang yang pertama....

    ReplyDelete
  7. betul...setuju sgt...saya saaaaaaaaaaaaaaaayang famili saya :)

    ReplyDelete
  8. @missayu

    Bawak la jalan rumah sedara lebih dari kuar dengan kawan kawan yer.. hahahhahaha

    ReplyDelete
  9. @MaMADeBOt

    Anum ni pengaruh tivi kuat! hahhahaha

    ReplyDelete
  10. @Zana Adieyza

    Itu la zana. rasa menyesal sangat. bila perasaan ada yang mengutamakan kawan kawan lebih dri family, sedihnya lahai.. kalau lah diaorang tu tahu, kasih keluarga bawa ke syurga! heee~

    ReplyDelete
  11. @cik Jue Aka Ibu Farisyah

    Hehehe~~ setuju sangat! Kang kita abaikan family kita, anak kita balik buat kat kita nnti.. baru tahu... hiihhihi

    ReplyDelete
  12. hahaha...... eida dh sedar
    bagus5x
    sekarang ni dh ada 2 keluarga!!!!!

    ReplyDelete
  13. @maya

    Maafkan saya *versi Zizan APBH* hee~

    ReplyDelete

Kalau suka, komen la...
S AY A N G uolss !!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Copyright © 2015 JIAKREATIFELT. All rights reserved. | Sign in | Top of Page