Thursday, April 12, 2012

Burger Bakar Kaw Kaw di Lokas Makana







*Lokasi- Lokana Lokas Makana*


Akhirnya, setelah berkurun lama plan, baru kelmarin (Selasa), tertunai hajat perut, anak tekak nak makan Burger Bakar Kaw Kaw . . Semua tahu kot, nak rasa Burger ni kene ada tahap kesabaran yang tinggi kan . . Ye ! We all dapat melaluinya dengan tenang? tenang ke? hihi ~ 3 jam bro ! 3 jam !!! Sanggup ? HAHAHAHA!!

*yummy weh!!*



Lokasi yang dipilih haruslah yang dekat dengan we all, Lokas Makana.. Ini branch baru.. Yang lama yang kat Wangsa Maju... But now, tengah renovation . . So, semua burgerians lari ke Lokas Makana dan Taman Dagang . . Pergh ! Ramai orang hokayyyyy ~~~ Pergi bertujuh, Ai & hubby, Anum, debot, Zakri dan Anna & Arjuna . .  Sesat barat yer..Pukul 9pm baru sampai . . Akibat mak buyung banyak putus urat, beliau tak berapa ingat jalan.... Tapi tapi, tak mengapa, we all tak marah.. Tapi sangat berterima kasih sebab layan kehendak ai yang tak berapa buyung ni mengidam nak makan si Kaw Kaw ni .. heee~~


*Khas untuk Gedik's reader.. Harga Burger*



Sampai sampai je, terus Q.. Kejap je dapat no.71 tapi masa tu diaorang baru siapkan order no.30 ye !! Lagi 41 orang okayyy !!! Berjanggut laaaa . . .  Masa banyak di habiskan dengan bergosip, jalan jalan sekitar Medan Selera, posing sana sini . . Tapi abang abang Burger Bakar Kaw Kaw ni sangat sporting membenarkan we all untuk mengambil gambar ..sangat banyak gambar ye !... hee~ TQ tq ! 

*no.71, bangga tersenyum lebar!*

 *rayau rayau tengok gerai*



Sebelum makan burger, kita makan lite lite dulu yer.. Otak otak dan Tauhu Bakar memang ohsem ! Sedap ! Pembuka selera.. hee~ Alas perut sebelum burger sampai . . Pukul 10pm berlalu . . Pukul 11pm pun berlalu .. Burger tak nampak bayang lagi . . Tak pe tak pe . . Borak lagi ! 

*pembuka selera*

*3 jam menunggu* huuu~


Tepat 12.30 tengah malam , cukup cukup penantian we all selama 3 jam ! Burger sampai . . Itu pun selepas di asak oleh si tidak penyabar, Zakri.. heee~ Lama weh ! Air dah habis ! Dari kenyang makan pembuka selera sampai lah lapar balik ... Huu~ Sabar sabar ! Dan hasilnya ?


.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.

* Basic Double Beef *

* Single Cheezy Beef *


* Double Cheezy Beef *



Nampak yummy kan? Memang pun ! Ai boleh cakap berbaloi lah kene tunggu 3 jam tu .. huuu~ Memang wallaaaahhhhh . . Masa ai upload gambar ni pun ai dah terliur balik !! hihi ~ Makan tak sampai pun 15minit . . Tunggu punya la lama sampai 3 jam . . Itu lah dia penangan Burger Bakar Kaw Kaw ! kawkakwkawkakwkakw~~~


 
*lagak dapat makan si kaw kaw kaw ni!*

Puas hati



* Apa apa pun, Thanks to my friend... 
Sebab layan kehendak memasing nak makan Buger Bakar Kaw Kaw ni.. hee~ 
serik tak? huuu~*









For lovely reader yang teringin nak pergi merasa Burger Bakar Kaw Kaw ni di Lokas Makana..
Here my dircetion : Sedia maklum rumah ai di BTHO, bermakna ai menuju ke LDP *bukan PLUS~hehe* melalui jalan menju ke Sri Kembangan - Jaya Jusco Equine.. Ok ye ? Lepas keluar dari Tol LDP (RM1.60) , jalan terus tapi standby kiri sebab nak naik flyover kiri...Lepas flyover pun masuk kiri .. Terus dan masuk simpang kanan bila uols semua nampak petronas yang berada di sebelah kanan.. Terus lagi , pun akan nampak simpang kanan di mana dari jauh uols akan nampak signboad KFC tinggi kat atas .. Perhatikan bebetul tauuu~~ Masuk simpang itu . . Terus lagi, sampai macam uols semua menurun bukit dan cari tempat nak U-turn.. Bila dah U-Turn, terus lagi ada trafic light, terus lagi jugaaa . . Nanti belah kiri ada Signboard 'Medan Selera Lokas Makana', masuk simpang kiri tu .. Terus dan masuk kiri lagi . . Masa tu uols dah nampak kereta parking banyakkk.... Lokas Makana berada di sebelah kanan anda !!












Yang fikir boleh datang lagi , heee~  *sedap weh!!*
signature ms eida

30 comments:

  1. ermmm.. 3 jam??? Dah ramai org cerita pasal burger ni... tunggu btul2 mengidam lagi laa... buat ms skrg gua serbu burger king jer dulu sbg pengganti... wakaka...

    ReplyDelete
  2. oo..ni branch baru tu ek kak??
    adik dah muak plak pndang beger sejak mkn beger nih..hihi

    ReplyDelete
  3. MENDENGAR CERITA JE DULU....XLALU AKU NAK TUNGGU LELAMA NK MAKAN..TGGU LER ORG DH REDA,BARU AKU G...HAHAHAHA

    ReplyDelete
  4. ni yg dekat wangsa maju tu ke dear?

    ReplyDelete
  5. hahaha...
    sempat lg mskkn ayat aku byk urat putus lps bsalin...
    hampeh dyh...

    tp best kn mlm 2...
    walaupun first sesat, pstu tggu smp 3jam br dpt mkn, tp best sgt2...
    nnt ble kekuatan aku utk mnegharungi lg 3jam penantian berakhir aku dtg serbu mkn sini lg,...
    hahahaha

    ReplyDelete
  6. hahahaha...paling lawak lokana makana tu........xpe2..asalkan perut kenyang n puas hati dpt mkn kaw2 beger..mmg superb beb..aku nk g lg nanti..hehe..3jam pn berbaloi sbb sedapppp........;)

    ReplyDelete
  7. walah2..3 jam tu eida...xsanggup dah nunggu..huhuhu..tapi nengok gambar pehhhh!!!!dan2 anak tekak ni dok mintak jugak...;(

    ReplyDelete
  8. 3 jam?? kalau balik kampung dah sampai... huhuhuh! tapi nampak macam walllah! rase nye..

    ReplyDelete
  9. 3 jam?? huhu... cam CINTA ckp tu, mmg leh smpai kampung dah. Hihi.
    Tkpe lah..blum smpai seru nak makan lagi. :)

    ReplyDelete
  10. eyza pun dah lama teringin nak try Burger KAw kaw ni... padahal dr rumah ke cawangan Taman Dagang dekat jer.. cuma bila dengar kena tunggu berjam-jam utk dapat burger.. tu yg buat tangguh dulu tu... kena tunggu hubby balik KL, baru bole pg.. tapi, bila tgk Eida makan.. terus rasa macam nak pg malam ni jugak.. :)

    ReplyDelete
  11. Wah, 3 jam! DEN X SANGGUP! tapi, urger nampak sedap amat! Dekat dgn rumah plak tu! hiks =P

    ReplyDelete
  12. mcm pening je nk pi lokas makana ni..huhu
    mau sesat jgk klu xpndai bace step jln die ni..;p
    3 jam tggu watpe je?borak saje smbil 3 jam adoiiii...

    ReplyDelete
  13. yg sy taw kt wangsa maju tu je..eh nk kena cr ni... xleh thn..arini je dh de 2org blogger mkn burger kaw2 ni...huwaaaaaaaaaaaa....


    **abang..........syg idamkan ini..T_____T

    ReplyDelete
  14. @careno

    Burger king pun jadik la... hiihihi.. Tapi rasa tau burger bakar ni.. sedap!!!

    ReplyDelete
  15. @.: iEyLa :.

    Aah.... muak? ooo dah makan ye.. akak pestime ni.. teruja! tu yang 3jam pun sanggup!!! hiihihih

    ReplyDelete
  16. @missayu

    Bila fenomena burger bakar ni akan reda? ahhahahahhahah!!

    ReplyDelete
  17. @Cikpuan rara

    Rara suka tau buat lawak jenaka.. tentulah tajuk tulis Lokas Makana, Puchong... heeee~

    ReplyDelete
  18. @MaMADeBOt

    HAHA!! Cerita di dalam blog aku semuanya benar benar belaka.. hiihihi

    HAHAHA!! Bila dah ada kekuatan tu jgn lupa ajak aku lagi.... wa takde hal punyaaa..... =p

    ReplyDelete
  19. @anna alaui

    Silap der... hiihi.. Condifent je aku bagitau kan... hahahahhaha....

    Betul2... nak try yang bacon lak... =p

    ReplyDelete
  20. @chinta...

    Jom ajak TTC Corner pergi... heeee~~

    ReplyDelete
  21. @C.I.N.T.A

    Tau xpe...dah boleh sampai balik melaka or jengka.. hahahhahaha.... Nak buat cmne, teringin nak makan.. ihihihih

    ReplyDelete
  22. @PUANSTOBERI

    Akan sampai juga seru tu nanti kekda.. heeee~

    ReplyDelete
  23. @eyza

    Hihi.. kalau dekat ngan rumah lagi best... beratur amik no then balik rumah dulu..... hahahahhha

    ReplyDelete
  24. @Ren Din

    Kalau dah kata suka makan tu, 3jam pun sanghgup tunggu ! hihiihihi

    ReplyDelete
  25. @iera 11

    HAHA!! InsyaALLAH, aku ingat jalan kot... hee~ Nanti kita pergi .. Ok!

    ReplyDelete
  26. update buat semua KKBB taman dagang telah ditutup atas sebab tak mengikut ISO KKBB, sekarang hanya ada 2 sahaja di wangsa maju and Puchong sahaja.....

    more update korang boleh Visit www.burgerbakar.com

    Tuan tanah sampai hati tak letak picture sy :P

    ReplyDelete
  27. @JLF e-Shop

    Oooo..dah takde kat Dagang tu ye? Hihihi.. Ala.. soryy la.. semua pic tak de kat ida.... Nanti pergi lagi, tgkp pic lagi ye.. Ida bubuh banyak banyak.... heeeee~

    ReplyDelete
  28. arini ajak incik sarip pi burger kaw2... dan sekali lg.. pusat rujukan adalah puan eida.. clap clap.. ahahahahah

    klu jd pi burger kaw... kite beli 3 biji sorg.. supaya puas ati tgu 3 jam... hahahahahahhahahaha

    ReplyDelete
  29. @cikbedahlaser

    Rasanya kalau pergi hari ni, bukan hari cuti.. tak de la tunggu sampai 3jam.. heeee~

    3biji? Mak ai!!! HAHA

    ReplyDelete

Kalau suka, komen la...
S AY A N G uolss !!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Copyright © 2015 JIAKREATIFELT. All rights reserved. | Sign in | Top of Page