Thursday, April 26, 2012

All about PaperCraft !!~






Hubby dah balik outstation, baru boleh ai up entry pasal papercraft ni... Kalau hubby tak de, mana lah ai tahu nak carik kat mana link nak donwload.. Barang barang apa yang digunakan? Betul tak ?? Ai bukan dalam bidang ini yer.... Yang ai tahu, papercraft siap then ai pose sana sini.. HAHA !! Jom usha barang barang yang hubby gunaaa.....


*Design Knife* RM5*Daiso*


*Scissors* RM3.50*


 
*Utility Knife* RM1.80*                     *Bond PVA Glue* RM4.50*   



*Cutting Mat* RM11.90*  



* Uncoated paper - 120gsm sahaja !*RM4.20*
**Kalau dapat yang coated lagi cantik**


*Penyepit RM2.80*




Hubby cakap, masa dia mula mula nak mencari papercraft untuk sesuatu objek, dia main taip je, try and error kat google tu..... Something like this "papercarft for gundam" . . Then keluar la banyak website... Dia buka satu satu untuk mencari yang bebetul boleh download... Haa.. macam itu laaa... But now, hubby dah ada link yang biasa dia boleh cari . . Kalau tak de apa yang uols nak cari, taip je kat google tu.... Mesti ada !!~ Ok?

Here link untuk Camaro 1976 a.k.a bumble bee . . &  Camaro 2009 a.k.a bumble bee ~~


Ini pula website papercraft yang lain lain...
  1.   Paper-Replika
  2.   HobikitKertas
  3.   PaperCraftSquare
  4.   Papercraft World
  5.   Papercraft Paradise
  6.   Papercraft Heroes
  7.   Paperboxworld
  8.   Nintendo Papercraft 
  9.   Gundam and Robot Anime
  10.   Maquetas en
  11.   Elso Craft
  12.   Vehicles - Paper Craft
  13.   Papercars.wz


Pesanan ringkas dari hubby buat semua yang bakal menceburi bidang papercraft ni, nanti kalau masa download tu terjumpa Fail PDO, jangan risau, uols boleh bukak menggunakan Perisian Pepakura Designer.. Mana nak dapat ? Cari dalam internet yer.. Pastu download.. heee~~ Fail fail lain banyak dalam PDF....




Pesanan ringkas dari ai pulak, kalau dah menceburi bidang ni, jangan pula lupa tanggungjawab sebagai suami yer.. heee~~ Dan selamat bersabar !!~ And goodluck !! hee~














Yang berharap ada yang berpuas hati dengan penerangan ai, 
   signature ms eida

2 comments:

  1. baru perasan ada entry ni... hehehe... tq tq... nnti nak tusyen dgn mat laa...

    ReplyDelete
  2. @careno

    Hee~ sila sila.. tuisyen free je ni.. =p

    ReplyDelete

Kalau suka, komen la...
S AY A N G uolss !!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Copyright © 2015 JIAKREATIFELT. All rights reserved. | Sign in | Top of Page