Friday, March 16, 2012

Unfriend kat Facebook !





Makin hari makin ai rimas dengan status yang ntah apa apa yang masuk kat wall facebook ai.. Even kekadang tu, ai TAK KENAL pun diaorang tu.. Macam mana boleh ai approve dulu ek? Kesengalan diri betul lah ! Tetiba rasa nak privacy sikit dengan facebook ni... Macam kekda... heee~~ So, minggu ni ai lancarkan Misi UNFRIEND kat Facebook... ! Dari 537orang ! Apa ciri ciri yang ai cari ??



1) Pakai nama ntah apa apa, bila ai tengok gambar, tak kenal pun ?? Jawabnya UNFRIEND !
2) Yang kenal, tapi TAK BERAPA RAPAT ! Maknanya, kenal kenal gitu je..... Jawabnya UNFRIEND !
3) Kawan hubby.. Dulu ai approve, sebab? Tak tahu kenapa ! Sekarang yang mana ai tak pernah bertegur sapa, memang akan UNFRIEND !
4) Kawan kepada kawan... Ini ramai ! Ai UNFRIEND semua mana yang kurang bertegur dlm facebook ni...
5) Yang mana ai tak suka semua ai UNFRIEND !! hihi



Sekarang baru settle round pertama... Dah tinggal 417.. Banyak lagi ni !! Ai akan unfriend untuk round kedua, takut takut ai terlepas pandang ke.... So, macam ni, ai bukan berniat tak nak kawan dengan uols... Cuma ai nak privacy, ai nak facebook ai dalam kawalan.... Nak jaga hati ai pun iye juga.. Sebab kadang kadang kalau dah ramai sangat, status kadang kadang menyakitkan hati.. Anak itu.. baby ini... nak bergaduh laki bini pun dekat facebook je... Ai malas nak tahu semua tu...OK?? So, ai unfriend kan! Senang ! Mana mana yang terkena unfriend tu, SORRY !! Jangan ingat ai tak kawan kat facebook, hubungan sahabat tu terputus kan? U have my number kan? heee~~


Tetiba kan semalam, ada member blog dok update macam mana kita nak tahu kita ni di UNFRIEND or LIST UNFRIEND kitaaa... Omaakkk aii ~~ Kang ada pulak yang sound sound ai.. hihihi ~ Lantak ah! AKU PUNYA FACEBOOK pulak kan ! Suker ah ! huuuu~



Next entry ai ajar macam mana nak tahu kita di UNFRIEND ! OK ?









Yang seksa nak Unfriend semua ni ! Leeeceeeh !!
signature ms eida

14 comments:

  1. aku dari dulu xkenal,xrapat n pic profile ntah sesape mmg xapprove frenz request sbb tu dah bertahun pun fb tu,fren aku just 200++ je bilangannya...hahahaha

    ReplyDelete
  2. PUTERI EMELLDA XMO EK......

    ReplyDelete
  3. nnti ajar eh cara nak tau tu..

    zana pun nak unfriend la sape2 yg zana x berapa nak kenal tu.. hihihi..

    ReplyDelete
  4. @missayu

    My mistake.. Lepas ni , takkan!! heeee~~

    ReplyDelete
  5. @mell

    HEHE~ Orait bebeh!! Yu kan kawan sejoli ai.. hikhikhik

    ReplyDelete
  6. @anna alaui

    Pergh! Lagi gila kentang ko!! hiiii~~

    ReplyDelete
  7. @Zana Adieyza

    Ok.. nnti ida up entry.. heee~ Buang jangan tak buang seme tu... semak!!

    ReplyDelete
  8. Yep..mari kawalkan FB anda.. friend akak la ni adalah 200++ je. Itu pun rasa nak tapis2 balik.
    Ada gak kawan2 uitm dulu yg tak rajin apdet.. nak buat apa kan.. kawan opis?? takpe la kot.. kat opis da jumpa hehari (mmg ada kat waiting list utk approval je tu).
    Sombong??? hai...takkan tak kawan kat FB pun sombong, kat alam realiti dah ada.. apa lagi nak nyer kan?? Hikhik :D

    ReplyDelete
  9. @PUANSTOBERI

    Betul betull dulu rasa best friend dgn diaorang , kekonon jumpa kawan lama... now dah lama pun tak tegur sapa, malas la.. lagipun no hp kan ada.. hihihihihi

    ReplyDelete
  10. nak kena buat camni gak la..dlu rajin gak unfren..skang ni rasanya mkin bertambah..ntah sape2..misi akn bmula skrg..!

    ReplyDelete
  11. @qaseh johanna

    Kan? Ida dah selesai misi unfriend ni.. tinggal 300++ je.... sukanya!! semua tu ida kenal & rapat..

    ReplyDelete
  12. dulu akk accpt x-gurl apong..skrang block terus name dia.. ;(

    ReplyDelete
  13. @intan_blur

    Omaak aiii.... EX? Kalau ida tak kuasa aku!!! hahhahahaha

    ReplyDelete

Kalau suka, komen la...
S AY A N G uolss !!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Copyright © 2015 JIAKREATIFELT. All rights reserved. | Sign in | Top of Page