Thursday, March 29, 2012

Tak elok buat Peace rupanya !!






*kaki peace*


Sapa suka buat peace ? Kalau bergambar je mesti buat peace ! Ai kekadang tu buat jugakk.. Tak tahu kenapa, tapi mesti peace jugak dibuat nya.. Tak tahu kenapa tak reti nak tunjuk thumb up ke.... jari kelingking ke.. hiiii ~ Peace jugak !!! Pernah dulu ai terbaca kat mana ntah, pasal kalau buat peace ni sebenarnya melambangkan 'sesuatu' . .


So, hari ni ai terbaca lagi sekali . . Dalam blog Azhafizah yang katanya ternampak kawannya di facebook share pasal peace ni. . . So, ai pun nak share . . Sebab ai suka buat peace, kakak sulung ai pun suka buat peace *kan??? sila mengaku along!!* 


 "Lambang kedamaian pada tangan sebenarnya simbol gerakan IIIuminati !! Tanda 'V' mempunyai perlbagai sejarah. V (tanda tangan) adalah huruf Roman yang bermaksud nombor 5 dan Adam Weishaupt menggunakan simbol ini dalam gerakan rahsianya iaitu IIIuminati (pertubuhan Yahudi). Ahli ahli IIIuminati akan menggunakan simbol ini sebagai tanda "Law of Fives" (Hukum Lima).

Dalam tulisan Yahudi, huruf 'V' (Van) bermaksud 'Nail' (kuku). The Nail adalah satu tanda rahsia Syaitan yang digunakan dalam upacara penyembahan berhala. Syaitan ingin membiarkan kita tahu bahawa itu adalah tanda kegemarannya. Anton Lavey, pengasas Church of Satan (Gereja Syaitan), menggunakan simbol Peace sebagai latar belakang mimbar upacara penyembahannya. Simbol Peace ini adalah dari simbol kumpulan Yahudi yang anti Kristian (antiChrist). "



Haaa.. ambik !! Lepas ni dah tamo buat peace lagi ye kawan kawan... Tangkap gambar berdiri tegak pun comel per... hihihiii~i











Yang terfikir nak pose macam mana lagi ni? hee~
signature ms eida

18 comments:

  1. rasanye masih belum terlambat utk bertaubat...harus elakkan lepas ni...

    ReplyDelete
  2. opss yeke xleh wat peace ek?
    bru tau nie..1st tym dgr psl nie..
    ala ala..nk wat gaya cmne pulak lps nie...huhuu..
    tq 4 the sharing~~

    ReplyDelete
  3. eka pun salu buat peace eida.takmo bt dah...pasni dok diam cam nak nanyi lagu negaraku je

    ReplyDelete
  4. klu peace terbalik.. (klu peace kulit tpk tgn ke depan kan.. )... klu terbalik means miss V.. then lg teruk klu letak lidah tgh2 peace tu.. u know wat it means la kan...

    ReplyDelete
  5. Wiii wiii baru tauuu , Tapi kite kalau bergambar tak pernah nak buat peace hehehe

    ReplyDelete
  6. memang betoi pon . benda nie dah lama dah tersebar . cuma orang jaa yang tak penah ambek peduli . padahal nie bnda yang penting . dan patut kita sebar2 kan . thankss 4 entri .. guddss entry for all people:)

    ReplyDelete
  7. ouh.
    bru cik ai tau xelok kalo duk buat peace tue
    nice sharing =)

    ReplyDelete
  8. @iera 11

    Haaa.. pasni kene buat thumbs up! hihihi

    ReplyDelete
  9. @eKa

    Haah tau xpe... kalau nak berdiri senget sikit pun boleh.... =p

    ReplyDelete
  10. @cikbedahlaser

    I know.. i know.. Oh no!! Suck ok!! =p

    ReplyDelete
  11. @❖ Syaa ❖

    Bagusnya awak..... ida kekadang terlepas gak peace tu! hihihi

    ReplyDelete
  12. @AtEn nAbilA

    Ida ni pun baru tau.. terus sebarkan... harap harap pasni xde orang buat dah ... =)

    ReplyDelete
  13. @cik ai

    Tak pe takpe.. next time takmo buat dah yer.. =)

    ReplyDelete

Kalau suka, komen la...
S AY A N G uolss !!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Copyright © 2015 JIAKREATIFELT. All rights reserved. | Sign in | Top of Page