Thursday, March 15, 2012

SUP MELETOP ! KebaaaboOOOoooommm . . . .





Dah banyak kali pergi tapi asyik lupa nak buat review.. So, weekend lepas balik main main air kat DesaWaterPark, perut terasa lapar lagi walaupun dah makan NasiLemakAyamMasakMerah yang mak masak, *lepas weh bawak masuk WaterPark!* HAHA!! Ajak hubby pergi makan kat Sup Meletop, mula mula taknak dia pergi.. Lepas ai buat muka limapolohsen, baru hati dia berubah terus membelok ke Bandar Sri Permaisuri, Cheras, KL.. hihihi~ *cewaaaahhh, details address*


 *Kedai Sup Meletop- Bila uols datang, nampak banner sebesar gedabak ni, ni lah kedai dia! Tak salah dah!! heee* Kedai ini terletak di sebelah deretan kedai makan Apartment Penara, Bandar Sri Permaisuri, Cheras, KL.



Sini ada macam macam menu, yang goreng goreng ada, nasi ayam ada.. Dengar cerita nasi ayam sedap? Tapi ai tak pernah cuba lagi, asyik asyik datang sini makan Bihun Sup Daging je. . Bila ai dah banyak kali makan menu yang sama, ini bermakna SUP TU MEMANG SEDAP OKAY!!! ~ Boleh je kalau nak order nasi dan makan dengan sup. Ada sup daging, ayam, campur.. Ikut suka tekak uols lah nak order yang mana... hehehe~~


 *Ini Fav ai - Bihun Sup Daging - Sup dia sedap ! Ai boleh hirup hirup sampai licin ! Sambal pedas.. Daging banyakkk !!! Bihun lembut.. SEDAP SANGAT wehh!!!*


 *Sedap sangat sampai ai tepek DUA KALI gambar bihun ni~ HAHA!!*



Ai tak sempat nak interview lak abang abang yang bekerja kat situ, apa rahsia menu sedap ni..hihi.. Diaorang ni sibuk sangat ! Kedai ni je yang penuh kat deretan kedai ni.... Sampai tak sempat kemas meja.. Punyalah ramai orang.. Padahal ai datang petang ni.. Kalau malam, lagi ramai !! Ai pernah datang dalam jam 1am, still bukak lagi yer..... Ai tak tahu kedai ni tutup pukul berapa.. HAHA!!


 *deretan periuk kawah yang sarat dengan sup sup* 




Bukti Bihun Daging yang sedap sangat, licin ai kerja kan !! *tak membazir kan??* heee~ 
Kenyang sangat !! Thanks hubby ~





p/s : ada masa datang lah cuba sup meletops ni tau!
p/s/s : baru perasaan, entry desawaterpark tak publish! hihihihi








Yang suka sangat makan kat kedai ni!
signature ms eida

19 comments:

  1. aku pernah makan tapi bukan kat sini..kat bandar tasik selatan ada gak..dari zaman sekolah aku suka makan..die byk cawangan kan...bukak 24 jam!mms superb..sambal pedas!

    ReplyDelete
  2. yummmm sedapnye...
    nk try jgk...
    tp xtau jln nk g sne...

    ReplyDelete
  3. zana x pernah makan lagi kat situ..

    kalau 2 kali tepek gmbr tu, maknanya mmg sedap sgt la kan??

    ReplyDelete
  4. mmg sedap pn dayah..
    fav aku n pojie..nasi ayam die pn sedap!!

    ReplyDelete
  5. nana selalu makan sup meletup ni yg kat sg besi tu..nasi ayam die mmg recommended..nampak nama sama tak sure plak kalau lain tokey..tp mmg nampak rupe mihun sup tu pon same je..hehe

    besynye makan sup..nyum2

    ReplyDelete
  6. kat sini pun da ada. kat jalan semarak ni. tatau yg sama atau bukan, tp tajuknya adalah sama - sup meletup. dkt je ngan umah akak, tp abg Lan tak penah nak singgah lagi. Kena buat muka 5puluhsen, 5puluhsen gak la gamaknya :D

    ReplyDelete
  7. huhu..
    nilh die sup meletopnya ek..
    aha..tertggu jgk mne entry Desa Waterpark tuh..hhuhu

    p/s:upload pic bebnyk...;p

    ReplyDelete
  8. @LYAfrina

    Siap ada sound efect lagi! hiihii....

    ReplyDelete
  9. @anna alaui

    Tau xpe anna.. aku taktahu dia ada cawangan lain pun. hihi.. maju lah bisness ni .. sedap kan.. !

    ReplyDelete
  10. @MaMADeBOt

    Hihi.. ajak sikit zakri berjalan.... balik balik Themines je... kene explore KL ni baru tau tempat sedap.. =)


    Nanti aku bawak ko pergi ye!!

    ReplyDelete
  11. @Zana Adieyza

    Ajak adiey pergi zana! Memang sedappppppp sangatttt !!!

    ReplyDelete
  12. @cta

    Ko pernah makan nasi ayam dia ek? Nanti aku nak try laa... heee~~

    ReplyDelete
  13. @Nana Aris

    Iye kot... dah ramai pulak yang kata dia ada cawangan lain. SUngai besi tu ida pernah try gakkk.. sedap jugakk.. Tokey sama rasanya....

    ReplyDelete
  14. @PUANSTOBERI

    Ingt! Limapulusen.. baru dapat! Kalau tak jalan gak, turun kan setiap limasen... heeeee~~

    ReplyDelete
  15. @iera 11

    Lupa lak entry desawaterpark tu! hiihhii... Gmbr bebanyak dalam fb tau.... =)

    ReplyDelete
  16. tgh pun dah nampak sedap weeh...
    ni la punce2 akk terpakse buka puasa..sbb tgk gamba yg mcm nih..
    ahaakkk

    ReplyDelete
  17. @intan_blur

    Alamak kak oii!! Tak sengajaaa..... Jangan bukak pose lagi... Tunggu azan yer kak.. heeee~~`

    ReplyDelete

Kalau suka, komen la...
S AY A N G uolss !!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Copyright © 2015 JIAKREATIFELT. All rights reserved. | Sign in | Top of Page