Monday, March 5, 2012

RAYA ! RAYA ! Dah pilih TEMA tahun ni ??





Tahun ni ai beraya di kampung hubby, Jengka.. So, we all dah pakat pakat nak seragamkan satu family... Last year, ai beraya di Melaka yang mana kampung belah ai... Tema Baby blue gitu ~ Sib baik family hubby sporting untuk mengikut tema juga.. Actually, bukan ai yang pilih tema... Ai follow je... tapi sekali tema yang dipilih adalah GREY ?? Colour fav hubby tu.. suka lah dia ! Ai tak berapa gemar grey ni.. Ai kan suka warna terang terang.. hehehhe~~ Tapi tak pe... sebagai peminat PINK tegar, ai akan gabungkan GREY + PINK !!! HAHHAHAHAH!!


*Ai was was nak gabungkan colour ni tapi bila seacrh google dan tanya pendapat kawan kawan, semua kata MATCHING !! Di mata ai pun nampak cantik kombinasi dua warna ni... *


_Maybe akan proceed_


**************************************************************************************

*dah macam pengantin lak, main gantung gantung, tangkap pic* hihi


Di lain kisah pulak, ai ada kain lace pink, eh bukan ada kain, malah baju Lace PINK.. Baju tunang dulu... Dukacitanya ai nak maklumkan, ai dah tak MUAT baju tu..... Baru pakai sekali kot? Masih lawa tersimpan dalam almari... Ruginya!! So, ai buat keputusan nak guna kain lace tu...Taklah membazir.. hehe... Plan nak potong kecik kecik then tampal kat baju kurung GREY ai tu..... Cantik tak uols rasa ??? Macam kain kat baju tunang ai tu.. Tailor ai buat tu.. Lawa pulak... Kene tak? GREY + PINK ?? Baju tunang tu gabungan CREAM + PINK.... Sesedang ai seacrh google, sekali keluar gambar perempuan gojes ni ! Baju dia seperti yang ai impikan...........

.
.
.
.
.
.
.
.
.
.

Sumber : google -Blog Kathyjem-


Lawa gila kan ?? Uols rasa kain tu kain jenis apa ek ???
Berapa meter pulak yang diperlukan ni??
Harus call tailor tanya ni !
Corak/Jenis kain Flow, memang ai teringin nak buat !!
Kalau bahu dia jenis puff , lagi cantik kan... hehehe~



Kain Flow ~ Selalu orang buat untuk weddings.. ai buat untuk raya.. Boleh ? hehehhhe~~





Mesti ada yang baca entry ni cakap ai cepatnya plan untuk raya kan ? kan ? Dah Mac dah pun..... Pastu April, May, June... Bulan Julai dah stat puasa... Ogos dah raya ! Which means kita tinggal 4bulan lebih lagiiii . . Dan tailor ai memang jenis tutup tempahan cepat ! Jangan hantar lambat lambat, kang tak pakai baju raya..Kan sunat pakai baju raya tu... eh ?.. hiihiihhii ~ eh eh? Puasa pun tak habis ganti lagi... 11hari lagi.. larikkkkkk ~





Semoga semuanya berjalan seperti yang diimpikan.. 
Wahhh.. dah macam pengantin pulak! hhiihi~










Yang memang suka PINK !
signature ms eida

26 comments:

  1. hahaha. sape kate cepat, btw kak kite da tempah awl2 da baju raya kite. lg cepat. excited dan y plg besh citarasa kite samala kak. kain mcm tula kite wat utk bju raya kite. haha ;p

    ReplyDelete
  2. wahhh meletop nyah! glamer eida time raya nnti hihi.

    ReplyDelete
  3. suka warna pink + grey. Tapi bukan utk tema baju raya..tapi tema warna rumah..cantikkan..hehe

    ReplyDelete
  4. wwaahhh...melaram betul ni kak..
    btw cantikla plak gey pink ek..hikhik

    ReplyDelete
  5. nice..nice kaler nye.
    well kitorg pn lom decide lg nie..
    nk pilih tema kaler pe..
    lgpn maklang nk g bandung april..
    myb ad nk kirim kain kt sne ke kn..
    not sure too tema pe..
    harus dipikirkn nie..hehe

    ReplyDelete
  6. baju raya eka dah siap..maroon 5

    ReplyDelete
  7. grey+pink mmg cantek! minat jgk gabungan dua warna ni..suweeettt!..

    ReplyDelete
  8. wey bj raya kitorang thn ni pn grey jgk...
    tp ry thn ni xberaya kt kg pn sbb thn ni gliran shiff zakri lak kne kj time ry...

    ReplyDelete
  9. baru semalam pergi wedding kawan nana die buat pink grey!! memang cantik

    ReplyDelete
  10. @Sasha Ghaff

    Omaigoddd... ada lagi yg cepat! hihihi... Same? ada kimia lah kita.. =p

    ReplyDelete
  11. @CIK PUAN TIPAH

    Rumah? WOW! Lawa tu.. ida setuju..... hehehehe

    ReplyDelete
  12. @.: iEyLa :.

    Tak sangka cantik kan? harap2 menjadi la baju akak tu... aka memang suka melaram!! hahahhahaha

    ReplyDelete
  13. @iera 11

    Haaaa.. elok sangat tu! Suh maklang cari satu kaler.. kain bandung murah jeeee......... Kene stat pk dah..

    *sedih! tak dapat raya Melaka* hihi

    ReplyDelete
  14. @eKa

    WOW!!! Sure korea mariii tu kan eka?? gojes letewww.... =p

    ReplyDelete
  15. @Sinar Cahaya

    Semoga si pemakai pun jadik sesuweet dengan warnanya... wakkakakkakaka

    ReplyDelete
  16. @MaMADeBOt

    Eh eh .. TERsama lak... boleh la aku datang raya umah ko sebab baju kita same? eh? hihihihi


    Lor? Siannyaa... redha je la anum.. tapi still boleh balik kg raya kedua tiga kot?

    ReplyDelete
  17. @Nana Aris

    Kalau pengantin pakai memey lawa nana.. kalau ida? wakakkakakka... =p

    ReplyDelete
  18. aku tahun ni tema kaler pink!!!!!!!!!!!!yehuuuuuuu

    ReplyDelete
  19. @missayu

    Aku ntah bila boleh dapat tema pink... Andi bukan suka pink!! hihi~

    ReplyDelete
  20. eida, try tgk baju nikah zana.. zana guna warna pink+grey ok! zana suka sangat gabungan warna tu.. serius mmg jatuh hati dgn gabungan wrna tu..

    so jgn ragu2 nak cuba k.. percayalah yg eida akan nmpk cun habis masa raya nnti if trskan dgn plan wrna pink+grey ni.. percayalahhhhhhhhhh...

    ReplyDelete
  21. @Zana Adieyza

    Eh eh? Aah la.. baju nikah zana warna greypink.. lawa! hehehe~~ Memang akan proceed.. =p

    ReplyDelete
  22. wahhh..awlnye dia pikir tema raya..hehhehe..akk belum dan pikir lagi..janji kain langsir raya aku thn ni dah siap..yeaahaaaa

    ReplyDelete
  23. @intan_blur

    HEHE~ Tak de menda nak pk.. itu jugak yg dipk kan , kan kak? hihihihi ..Langsir masih pakai tahun lepas punya... wkakakkakakka

    ReplyDelete

Kalau suka, komen la...
S AY A N G uolss !!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Copyright © 2015 JIAKREATIFELT. All rights reserved. | Sign in | Top of Page