Friday, March 16, 2012

Main main air @ DesaWaterPark !





Weekend lepas , (11.03.2012) , we all satu family ke DesaWaterPark, KL... Ingat tak ai pernah beli voucher yang sangat murah ini ?? Tiket Adult actually RM24, tapi dengan membeli voucher ini tiket tu hanyalah berharga RM15... Jimat RM9 !! Nampak macam alahai... RM9 pun nak berkira ke? Helllooo... family ai ada 8 7 orang , ai jimat RM63 tau!!!~  *kene bijak memilih*


Namanya je dah duduk KL ni 16 tahun, tapi sekali pun tak pernah masuk ThemePark ni.. huhu~ Jakun ok ! Jakun ok ! Tapi sayangnya, Lya tak dapat follow sebab ada family day... Ijam datang lambat sebab ada pemilihan bolasepak kat sekolah...Mak tak nak main air, duduk jaga beg je.. Termenung sana sini.. Abah pun tak nak... Makan tido je... hihi ~ Sapa yang paling puas main main air ni sebenarnya?? Mestilah ai, my sister iera dan hubby !! HAHAHAHAHA!! 


Pukul 9.45am ai dah terpacak kat depan kaunter ThemePark ni.. Gila excited aku ni! hihi~ Mak abah sampai 10minit lewat dari ai.... Bila masuk je pagi tu, tak ramai orang.. Best gila main air.... Memang syok ! Kejap main shockwave, kejap main supertube kejap main action river, kejap main tu kejap main ni.. Main air, penat je.. balik tempat mak, makan NasiLemakAyam...... Lepas tu bawak masuk ! Sepatutnya TAK BOLEHHHH ~~ Tapi kene bijak la sorok sorok makanan tu.. hiihhi ~ YES ! Ai tersangat PUAS !! hihi ~ Sampai kecut kecut jari kaki tangan... hihi ~ Hubby sekarang sampai sunburn , kulit muka mengelupas . . Sebab lama sangat terkena cahaya matahari.. hiiiihi ~


 
*Sebelum pape, kene sewa pelampung dulu.. Untuk pelampung kembar ni RM15 (RM10 sewa, RM5 deposit - Deposit akan dapat balik bila pelampung dipulangkan)


*Pelampung dah sama tinggi dengan ai* hihi



 
Ini Action River .. Uols naik pelampung, then air tu akan bawak uols jalan jalan satu river tu.. hihi ~ Air tu berarus tau.. Ai ampungkan diri, ttiba dah sampai kat depan je.... Dibawa oleh arus yang agak laju..... BEST!! Tapi yang paling best, sampai satu tempat, yang gambar paling atas tu... BEST wooo kene kat badan... heeee~~




Ini kami di Shockwave.. Ombak tipu tipu.. Best woooo... Ada masa masa ombak ini akan muncul... Tapi jangan risau sebab, ada pengumuman bagitahu Ombak ni.. Tak pun, situ ada Jam yang bagitahu Ombak yang seterusnya.. Tengok je kat situ.. Agak agak lagi 5min, get ready la dengan pelampung memasing.. heeeee ~~ Siyes ! Macam real ombak ! Non stop.. Ada lah dalam 30min kot? hiiiii ~ BEST!! Ai banyak kali main ni........ Dari ombak pagi sampailah ombak petang.. Dari tak de orang, terus penuh macam ntah pape jeee......




 
Thunderbolt - WAJIB NAIK !! Sapa yang takut tu?? hihi ~ Ai teruja benda benda macam ni okk... ! Tau tak apa Thunderbolt ni ? Asia Longest Uphill Water Roller Coaster !! Tepat pukul 2pm baru dibuka. Sekali je.. Ini memang beratur panjang punyaaaa.... Tapi ai bijak, lagi 15min nak pukul 2pm, ai dah beratur dah !! hiiiii ~~ Ingat sempat nak naik kali ke2, tapi tak sempat.. Kejap je barisan dah panjang.... Tak pe la, janji pernah naik dah ! BEST GILERRRrrrrrrr !!!




Ini pulak Supertube.. Berkali kali ai main.. Kejap yang berbumbung, kejap yang tak berbumbung.. Yang tak berbumbung tu seram sikit.. Rasa macam nak terkeluar dari landasan je pelampung ai tu! hihi ~ Tapi mak suka nokkkss.. hiihhiihi... Adik ai pun main berkali kali.. Cuma ada orang tu je yang takut ! HAHAHA!!




Next entry ai cerita lagi ok.. dah panjang sangat ni! hiiiii~





p/s : along, gambar lain dalam facebook tau! Anga buat private album.. 
Hanya kita kita je yang nampak... hihihihihi~







Yang rasa seronok !
signature ms eida

6 comments:

  1. dekat je dgn rumah aku...hehehe...hari tu ade gak nak g,tp dayat xbg....

    ReplyDelete
  2. @missayu
    Nanti bila dah boleh, pergi la.. =)

    ReplyDelete
  3. yess!!
    akhirnya entry yg ditggu sudah tiba..huhu
    terbaekklah..i like..
    alrite nk check kt fb..


    p/s:weh ak pn kne sunburn..smpi skg ad lagik..kulit kt muke dk mngelupas..lengan pulak berbelang..;p

    ReplyDelete
  4. @iera 11

    Heee~~ suke ler tuu..... Ko kene gak?? Anga tak kene pun... hiihi.. Dah sememangnya gelap, tu yg tak kene.. hahahahhaha!!!

    ReplyDelete
  5. wahhhh..bestnye gedikkk..
    ingt lagi last akk main nih..time akk preggy 8bln..kuikuikkui//siap glosor yg panjang lagi..yummyyy

    ReplyDelete
  6. @intan_blur

    Tgh preggy pun boleh layan? syabas kak!! heeee~~

    ReplyDelete

Kalau suka, komen la...
S AY A N G uolss !!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Copyright © 2015 JIAKREATIFELT. All rights reserved. | Sign in | Top of Page