Tuesday, March 13, 2012

Gila dengan G U N D A M !






Sapa yang tengah gila dengan gundam ni? Hubby ai letewww . . Sebelum ai bebel lagi merapu, uols tau tak apa itu gundam? Buat yang tak tahu, Gundam adalah nama khas bagi robot gergasi @ mecha yang dicipta khas oleh Sunrise studios pada 1979 bagi rancangan kartun bersiri.. Ai sendiri tak pernah tengok kartun ni... Kartun budak lelaki kan, budak lelaki jela yang gila nak tengok.. miahahhahaahaaaa !! 

*ai request buat kaler pink ni* ntah buat ke tak*



*jangan tak tahu, semua tu diperbuat daripada kertas saja*




Itu adalah contoh contoh gundam.. Sekarang ada paham kan?? So, apa yang hubby gila sangat dengan menda alah ni? U know, papercraft .. Yes ! Papercraft for Gundam !! Gila ke tak ?? Tapi itu lah yang jadik kegemaran hubby ai sekarang . . Camne nak buat? Print, potong, lipat, tampal, sambung..rumit!! Pergi kerja, kalau tak de kerja, itu lah kerja diaaa... menghadap kertas tu duapuluhempatjam ! Itu kalau kat office.. Kalau kat rumah lak, berebut rebut dengan ai nak guna komputer... Yang ai nak layan internet.. Yang hubby nak download gundam tu...... Cisss.. kacau daun ! Dulu, komputer tu ai 'kongke' sorang tau!!

*mamat ni kalau dah menghadap pc, tak heran ai kat sebelah!!*



*Member seperjuangan - Chip - Pun gila gundam gakkkkk!*



*Tekun*




Now, hubby tengah siapkan satu gundam ni..... Rasanya kepala, badan, tangan dah siap.. Kaki je belum..... Tapi macam mana rupa Gundam tu bila dah siap? Nanti ai update lagi okay........ Ai pernah tanya apa faedah buat gundam ni? Hubby kata "boleh buat duit yang oiii..."  Eh yeke ?? Sapa nak beli ??  "Orang yang suka gundam je yang paham seni papercraft gundam ni" Eceh ! Itu jawapan selamat yang oiiiiii ~



*Inilah Gundam yang sedang dibuat oleh hubby*

Nampak cute pulak! hihihi










Yang suka je hubby suka buat menda alah ni sebab hubby sentiasa ada kat rumah, wakkakaka!!

signature ms eida

12 comments:

  1. tak penah tau pun psl gundam ni..hihi..

    ReplyDelete
  2. wah...kreatif nye suami eida...nak gundam pompuan ada??hahhaha

    ReplyDelete
  3. laki aku de byk gundam yang dah dipasangnye.....hehehehe

    ReplyDelete
  4. yeah..
    nak jgak wat kn..
    BUMBLEBEE kunin..huhuhu

    ReplyDelete
  5. kalau dah minat kan, sanggup layan benda tu sepanjang hari..

    part duduk rumah tu mmg best.. x yah risau dia keluar buat apa & nak balik pkl bape kan.. hihihi

    ReplyDelete
  6. @anna alaui

    Aku pun!! Tapi laki aku ni dr bujang suka menda menda cmni.. Tapi skrg dah mula balik.. aku pun TERsuka lak... hiihihi

    ReplyDelete
  7. @chinta...

    Jgn dipuji.. nnti dia poyos! HAHA!! Gundam pempuan? Mcm takde je.. wkkakakkaka!!

    ReplyDelete
  8. @missayu

    Andi dah lama minat gundam, cuma minat ni datang balik .. hiihhi

    ReplyDelete
  9. @iera 11

    Ada ada ! Rasa macam nampak andi duk download bee.. heeee~~

    ReplyDelete
  10. @Zana Adieyza

    Tau xpe zana.... Tapi ida suka sebab tula.. hehehhehehe~~ suka ! suka! takyah risau risau... =p

    ReplyDelete
  11. elok la tu hubby dengan hoby gundam tu... dari bergurindam kan... hahahha..

    nampak rumit je hobi ni... tapi nak buat mcm mana.. dan hobi... ye dokk..

    #####

    menjenguk update rakan-rakan Gerila Penulisan Kreatif... Jemput lah ke Blog saya yg biase-biase tu...

    http://thetimelines2u.blogspot.com/2012/03/gila-kuasa.html

    jom singgah...

    ReplyDelete

Kalau suka, komen la...
S AY A N G uolss !!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Copyright © 2015 JIAKREATIFELT. All rights reserved. | Sign in | Top of Page