Wednesday, February 8, 2012

Bercuti ke Fraser Hill DAY 1 PART 1

Assalammualaikum w.b.t . .

We all meraikan 2 tahun bersama di Fraser HiLL. 30hb Januari 2012, jam 10.15am, perjalanan bermula . . dengan berbekalkan minyak RM40, duit tol dah get ready RM5, oh ya! dengan berbekalkan juga beberapa jenis asam... hihihi


We all lalu highway Utara-Selatan, exit Rawang *bukan Rawang Selatan tau!* Pastu menuju ke Kuala Kubu Bharu.. Actually we all main redah je . . bukan tahu pun jalan.. hihihi * TQ KakLong coz sudi replai msg berkenaan exit- hihi* . . . Sesat barat gak ! Sib baik ada budak sekolah yang baik hati tunjuk jalan .. hehehe~ Jumpa je JKR Hulu Selangor, anda berada di jalan yang betul !

*Jalan KKB ke Fraser Hill*


Dari situ dah nampak signboard Fraser Hill.. dan sudah bermula jalan yang berpusing pusing itu . . . Pening kepala mak noks! Cuba uols bayangkan... Huruf S yang bersambung dengan huruf U.. Sila lukis tanpa henti.. USUSUSUS.. begitu lah jalan menuju ke Fraser HIll.. hihihi~ Kunyah asam tak henti . . Hubby bawak slow je... Hujan renyai renyai .. takut wei!!!~ Dah la tak de kereta lalu pun?

*pening sehh....*



Sampai kat pintu gate lebih kurang 1jam perjalanan, dalam jam 12.30tghhr.. Tapi signboard kata GO! So, we all pun GOoooooo... hihihi~ Actually nak naik ke atas ada jam jam yang tertentu. Ingat ni, Jam waktu Ganjil NAIK, Jam waktu GENAP turun... Tapi ntah kenapa time we all sampai waktu genap kan? Sepatutnya tak boleh naik lah.. kene tunggu pukul 1pm.. tapi signboard kata GO? Gasak!

*Go? Laju je naik!!!!*


Sepanjang perjalanan naik tu, hujan renyai lagi.. Jalan seperti biasa USUSUSUSUSUS.... Pening lagi !! Sib baik tak de sapa muntah~~ Sebab hubby bawak slow kot? Kejap je dah sampai . . Dalam 10minit . . Tepat 12.40, we jejak kaki di Fraser HiLL.. Oh yeahhhhh~~~ Untuk pengetahuan semua, we all dari pagi sampai lah kat Fraser Hill (FH) ni, perut kosong !! Tak makan lagi... kebulur hokayyyyy~~~




Next Entry: Food Garden







Yang seronok bila teringat BF ni,
signature ms eida

4 comments:

  1. x sabar nak baca kisah cuti2 cinta ni.. leh jadikan panduan untuk zana nnti.. hihihi..

    jalan pusing2 tu mmg zana x tahan.. masa gie CH pun rasa nak muntah.. adoiiiiiii..

    next entry plz..

    ReplyDelete
  2. @Zana Adieyza

    CH tu kira ok zana, BF ni lagi teruk!! Betul kata kekda, kene sedia asam banyak2.. ihihihi

    Orait mydear!

    ReplyDelete
  3. Hiiiihi ms kite p lg r ikot bentong jln lame lg seram hahahaasaass

    ReplyDelete
  4. @misskirokuza

    Pergh! Orang kata situ lagi serammm........

    ReplyDelete

Kalau suka, komen la...
S AY A N G uolss !!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Copyright © 2015 JIAKREATIFELT. All rights reserved. | Sign in | Top of Page