Monday, February 13, 2012

Bercuti ke Fraser Hill DAY 2 PART 3


Assalammualaikum w.b.t . .


Lepas dah puas posing kat High Pine, we all ke Waterfall Jeriau.. Camne nak pergi sini ? Bersepah sepah signboard.. hehe~ Ikut jalan yang sama pergi ke Ols Smoke House yee.... dari tu terus turun ke bawah ikut signboard.. Agak jauh ke bawah ! Jalan pusing pusing .. Pening mak !!


Ni nak cerita, al kisahnya nak ke Air Terjun ni, we all tak nak mandi sebenarnya.. Tapi sesaja nak round habis Fraser Hills ni tu yang pergi jugaaakk.... Rasanya dah lama sangat, tapi tak sampai sampai lagi.. Dah la jalan menuju ke air terjun tu seram hokay !! Kiri kanan pokok..... Last last sampai jugaakkk... Seperti biasa, tak de orang langsung !!!


_Pintu Masuk_



_Otw ke air terjun.. dengar bunyi air, tapi tak nampak nampak lagi air terjun nya!_



_Sekali jumpa ini, takkan ini air terjunnya? Tak pe, jalan lagi...._



_Rasa macam dah lama jalan, tapi tak sampai jugakkk ! Hubby terus ajak balik _




Nak tahu kisahnya kenapa hubby ajak balik? Jalan nak ke air terjun tu memang seram... kiri kanan tak de orang.. ada hutan jee.. walaupun tempat tu cantik, takut jugak.. Dah la we all berdua je... So, hubby ajak balik... Dalam kereta , hubby cerita dia rasa seram sejuk bila nak ke Air Terjun tu... Ai tak rasa pape pun? Jantung dia, berdebar debar.. Ishkk... tu yang buat ai takut! Sib baik hubby ajak balik... hiihhihi . . .


Sapa sapa pernah pergi Air Terjun ni tak?? Ade ke tak air terjunnya??? 






Next entry : Allan's Water - Main boat







Yang  bila fikir2 balik, ishk... seram !!

 signature ms eida

14 comments:

  1. patutla xde ramai org..mungkin ade sesuatu la tuh..nasib baik sumai ajak blk kan..klu x mesti 'ade mata tgh memerhati.."

    ReplyDelete
  2. @intan_blur

    Hamboi.. saje gedik nk takut2 kan ler tuh! Sib baik selamat balik Kl.. hehehhee

    ReplyDelete
  3. nampak gambar kat pintu masuk tu mcm best jerk.

    kalau kena jalan jauh sangat. tak mo ar. non larat akak.

    nanti nak gugel. mana tau ada bloger lain yg nah sampai ke situ.

    ReplyDelete
  4. @wantie

    Kan kak? Mcm best! Tapi lama jalan tak sampai2 gak.. pelik!

    ReplyDelete
  5. org kata kalu dah rasa seram sejuk tu ada la tu

    ReplyDelete
  6. air tojun nye ade! next time g time org ramai! best!

    ReplyDelete
  7. ni yg jln die atasskit dr food garden ke? smlm gi jalan tu tutup.. ade tanah runtuh kata nye... pakcik yg jaga toilet kt food garden ckp tpt tu cantik...

    ke air terjun lain?

    ReplyDelete
  8. @cikbedahlaser

    Aah jalan atas sikit dari FoodGarden tu..Tanah runtuh? huhu.. Tak de rezeki awak lah cik bedah.. next time yer? Tapi ida pun tak jalan masuk sampai nampak air Terjun.. Macam takde orang pun!! Seram.... hihihihi.. Tapi dlm situ memang cantik!!

    ReplyDelete
  9. makcik nana de tinggal kat BF ni..rasenye pernah mandi kat sini..but mmg jauh ke dalam n a bit seram la nak pergi air terojon tu...

    tp kalo eida mandi,die punye sejuk tu terus pergi tulang hitam tau..celup kaki pon menggigil hehe

    ReplyDelete
  10. @Nana Aris

    Oooo.. yeke nana? Memang ida takde rezeki nak mandi lor.. hihihi ..

    ReplyDelete
  11. Act org2 tempatan mmg xmandi pun kat air terjun tu.kata dorg..air situ act kotor cz bcampur dgn sisa buangan dari penduduk y stay kat ats bukit fraser tu.klu perasan pun..logik jg cz kedudukan air terjun tu kat bawah.

    ReplyDelete
  12. Act org2 tempatan mmg xmandi pun kat air terjun tu.kata dorg..air situ act kotor cz bcampur dgn sisa buangan dari penduduk y stay kat ats bukit fraser tu.klu perasan pun..logik jg cz kedudukan air terjun tu kat bawah.

    ReplyDelete

Kalau suka, komen la...
S AY A N G uolss !!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Copyright © 2015 JIAKREATIFELT. All rights reserved. | Sign in | Top of Page