Wednesday, February 29, 2012

Remove Word Verification for Comments Pleaseeeee !!






Haaa . . ni satu lagi hal... Ai memang TAK DE menatang word word ni.. Dah sah sah ai bukan robot . .Tapi cukuplah malas nak taip WORD VERIFICATION ni . . Berpinar mata oiiit !! So, bagi sapa sapa yang mempunyai word bagai bagai ni, remove ler.... buat orang susah nak komen blog uols je.. hihihi.. Ai ni dahla suka komen blog orang, alih alih ada menatang ni, memang KANSEL la ai nak komen !! *malas nokkkss* Ada tu ai gagah jugak taip word tu, sekali salah ! Adoiiii ~~~ Kekonon nak ada word ni tak boleh masuk SPAM la ye? Tak de maknanyaa... rata rata ai rasa , ramai yang komplain masuk juga SPAM if ada Word Verification ni.. huhu.. Macam tak de guna kan? So, REMOVE jela !! hiihihi  *gila paksa orang remove!!* Ada aku kesah? uweekkk ! hihi ~

Haaa . ni contoh Word tu..... tau apa perkataan tu? Sakit mata tengok kan?? Dari nak komen, terus tak jadik nak komen.. salah sapa?? HAHA!! Remove ye? *cakap baik baik ni.. hihhii*




Ok, macam mana nak remove? Simple. Untuk New Blogger Interface. Cara :
Puas ai cari setting tapi tak jumpa... Tapi boleh je tukar ke Old Blogger Interface dulu...
Tukar new interface ke old interface.. Ikut Anak panah Biru, then follow anak panah merah tu... Sekejap je dah tukar ! Dulu ai tak suka New Interface ni, tapi sekarang ai SUKA gilak!! Sebab dapat tahu pageviews... hehehhehe~~ *nampak tak tu?*



Untuk tukar old interface ke new interface, follow anak panah merah tu.. Tekan situ, kejap dah bertukar !! HEHE~




Tapi nak senang remove Word Verification ni, dari Old Interface tu....
Dashboard - Settings - Comments - Show word verification for comments? Tick NO
SAVE SETTINGS !!




Kalau sapa sapa tak yakin blog uols ada ke tak, cuba check, then TICK NO okayyyy..... Jangan salahkan ai bila ai lama tak komen blog uols... hihihi~ Ada lah tu yang tak kene... Ai tak suka benda benda yang menyusahkan ni.. Eh? ada orang suka ke? hihihiihi ~










Yang kadang kadang boleh buat mood nak komen merundum!
signature ms eida

19 comments:

  1. aku nyer ade ke???approve comment je kot rasenya.....hahahahaha

    ReplyDelete
  2. menyusahkan benda ni...nyampah...blog eka takde kan...kalu ada ckp taw

    ReplyDelete
  3. tol 2 dayah..
    aku sokong entri ko yg ni...
    aku pn mls nk tuleh komen klo da org ltk menatang 2...

    aku nye blog ada x??
    rse cm xde je...
    tp kot2 tlps pndg bgtau ek...

    ReplyDelete
  4. @MaMADeBOt

    Anum, blog ko ada hokay!!! sila removeee..... =p

    ReplyDelete
  5. word verification susah sangat..kadang2 terkeliru dgn huruf2 nya..

    ReplyDelete
  6. dh berjaya remove..
    huhu..
    blog ak pn kne jgk cmni yea..
    heheh

    ReplyDelete
  7. @CIK PUAN TIPAH

    Tau xpe.. blog ciktipah ada.. tapi tadi ida komen, dah xde dah.. yeah!!!~

    ReplyDelete
  8. @iera 11

    Tau pun.. huhuhhuhu....Dah remove kire ok la tu... hehhe

    ReplyDelete
  9. samelah SKA pun tak suka gak, leceh..eh tapi kat blog SKA ader tak

    ReplyDelete
  10. haha
    naseb bek shark punya blog xdek..
    tdak ramai maki hamun nnti nk komen:)

    ReplyDelete
  11. sory eida, ska tak reti nak tengok semula ader lagi tak WV tu..td dh wat cam eida ajar leh tlg tgkkan tak..hehehe sory menyusahkan kan eida

    ReplyDelete
  12. thanks 4 de information!!!btw follow ur blog...follow me back!! :)

    ReplyDelete
  13. tips berguna... ramai dikalangan rakan2 yg masih takperasan perkara ni.. elok diketengahkan... kadang2 kite bersemangat nak komen, tiba2 ade verifikasi pulak.. potong betulll laaaa.... sib baik, tabahkan hati untuk teruskan niat mengomen. pasal yakin, bile kite komen die... die akan ingat kite dan esok2 die akan komen kite pulak... sabo je laa...

    jom ke blog saya...
    http://thetimelines2u.blogspot.com/2012/02/kian-melayu.html

    sudi2 baca dan komen... mari terus saling support di Gerila Penulisan Kreatif...

    Sam Banjamin a.k.a Zulkifli Sa'don
    (pengasas gerila penulisan kreatif)

    ReplyDelete

Kalau suka, komen la...
S AY A N G uolss !!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Copyright © 2015 JIAKREATIFELT. All rights reserved. | Sign in | Top of Page