Wednesday, February 29, 2012

Remove Adult Content Warning kat BLOG !





Bagus bila ada orang komen blog kita ni.. Kadang kadang kita tak perasaan pun ada sesuatu yang TAK BEST kat blog kitaaa . . Bagusnya GA yang ai buat tu, ai suruh para peserta komen blog ai... Antara komen yang ai dapat ialah dari FARA, ai memang tersedar ada menatang ni, tapi tak tahu nak buang macam mana, so ai biarkan je... Tapi bila ada yang menegur, mula lah gelisah tak tentu hala... Seharian semalam ai cari settings kat blog untuk remove "Adult Content Warning" ni . . Akhirnya jumpa!!! 


Sebelum masuk blog seseorang, ada keluar menatang ni ? Maknanya blog tu ada 'tick' kat adult content ! Semak lak rasaaaa.... Dulu blog ai ada menatang ni.... Now dah tak de!! Yeahhh !!~




Macam mana nak remove ?  Simple. Untuk Old Blogger Interface. Caranya :
Dashboard - Settings - Basic - Adult Content? - Tick No (seperti gambar di bawah)
SAVE SETTINGS !!





Untuk New Blogger Interface. Caranya :
Dashboard - Settings - Other - Adult Content? - Tick No (seperti gambar di bawah)
SAVE SETTINGS !!





Mudah kan? Cuba uols check kalau tak yakin blog uols ada ke tak menatang ni.. Tick NO jela.. semak lah! Buat susah orang nak masuk blog kita je... Memang lah just klik YES je, tapi apa salahnya ubah... Kalau nak lah.. kalau taknak, ikut suka...hihihi ~








Yang akan buat perubahan demi perubahan,
signature ms eida

8 comments:

  1. TQ gedik..!!
    hheheeh..akk ingt memang gedik saje nak letak menatang tuh..so akk pun diam jelah.. ;)

    ReplyDelete
  2. ingat kan eida mmg letak huhuhuh!

    ReplyDelete
  3. yeay blog eida dah tak de adult content tuu...ehehhe...rajin dia bt tutorial

    ReplyDelete
  4. @intan_blur

    HAHHAHHA!! Ngan ida ni kak, akak boleh tegur je.. wa takde hal punya.. hhihiiiihi

    ReplyDelete
  5. @C.I.N.T.A

    Ntah mana datang ntah.. kene pandai2 sendiri remove.. hihihi

    ReplyDelete
  6. yay, blog eida da xsusah nk masuk.. suka2! ^^

    ReplyDelete

Kalau suka, komen la...
S AY A N G uolss !!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Copyright © 2015 JIAKREATIFELT. All rights reserved. | Sign in | Top of Page