Friday, February 3, 2012

Ocean Island Travel & Tour S/B.


Assalammualaikum w.b.t . .


Sebelum pape, ai nak ucapkan TQ pada semua yang meng'wish' we all .. Juga doa doa kalian semoga we all ber3 tahun ni, ai AMINkan..... Thank you soooooo much !!~ Ingat hari ni nak up entry ♥♥ Two years tu, tapi hardisk tertinggal lah pulak.. hehe~ So, next week la . . .


Hari ni nak up cerita pasal hal yang sekian lama ai servey.. We all, thats means myfamily . . akan ke pulau pantai timur awal Mei2012. Tiket flight dah beli ! Now kene cari pulak pakej pulau pulau... Jenuh ai mintak quo kat serata orang dalam facebook tu, cari kat blog blog . . Ada yang macam nak tak nak je bagi, nak berniaga ke tak ni ?? *confius* Ada yang bagi harga cekik darah! Sebab time we all nak pergi tu, kene peak season * besday agong means public holiday*


*Done Booking*


Akhirnya . . dapat jugak! Ai merasakan inilah pakej yang TERBAIK yang diterima.. Juga person in charge dia, sangat ramah! Ai suka berurusan dengan Yaya.. Ocean Island Travel & Tour S/B. pilihan ai . . Thanks to EKA sebab, ai baca blog dia lah, ai tergerak hati nak email tanya quo... hehe~



Apa yang Yaya bagi kat ai untuk pakej pulau ini?

1. 3D2N 3in1 Perhentian, Redang & Lang Tengah Island ( FullBoard Package 2012)
2. Fauna Beach Chalet - Standard Chalet AC RM339/pax
3. Surcharge sepatutnya RM50/pax tapi Yaya bagi RM20/pax je!
4. Disebabkan percutian ini melibatkan parents ai, siap siap ai cari airport transfer pergi balik. So, Yaya boleh sediakan dengan charge RM40/pax. *kalau pergi berdua ni, ai naik bus je!*


Ai terasa murah sebab rata rata kalau harga RM300++ ni cover satu pulau je kan? Tapi dengan Ocean Island ni, ai dapat harga tu dengan dapat cover 3 pulau sekali .... !! manyakk syokkk oo... Tak perlu pergi banyak kali... hehhehe~ Very loike!


Yang ai musykil ni, ai beli tiket flight untuk 4D3N.. Tapi pakej pulau hanyalah 3D2N, ingat nak round Kota Bharu lah kot? Any idea tempat kat KB yang boleh diterjah? Or uols nak share hotel/homestay yang berdekatan dengan bandar KB???? Share pleaseeee.... *1st time sampai KB ni!*




Any question?
Ocean Island Travel & Tour S/B.
Email ke : enquiry@oceanisland.com.my
NoTeL: 03-8739 8332
H/P : 012-3928 332









Yang tak plan pape pun untuk percutian yang 'itu', JADIK KE TAK??
signature ms eida

15 comments:

  1. weohooo... dlm impian la gi perhentian nih. sobsss...
    Tatau bile bleh smpai. Hoho.

    ReplyDelete
  2. Aku masih survey lagi :)
    Tak tahu nak ambil package atau walk in.. Ko duduk dekat pulau kecil ke pulau besar

    ReplyDelete
  3. tahniah kt eida sbb dh capai 2tahun berumahtangga...wish korang cepat2 dapat baby okies...

    nk pegi KB? rasanya akak tk perlu nk detail sesangat sbb ramai jek yg buat liputan kt sana...hehe...pegi la wakaf che yeh, jalan2 kt sana..rasanya ade homestay area2 situ (nnt akak tanya kawan).then pegi bandar KB, if nk pegi KB mall pun boleh tp jgn uno wiwi (hazrey.com cakap)ok..

    dlam sehari sempat kot nk singgah pengkalan kubur/rantau panjang..kena sewa kete..hehe..nk bagi details macam tk tau pulak sbb kampung kan..tk pernah menyewa pulak..wish u luck dlm cari2 ni ye..

    ReplyDelete
  4. @.:shura shushi:.

    Aku tak leh servey lelama.. peak season tu, kang full.. Takutnya nk walk in...takut full.. hehe~ Tapi kalau time ko nak g tu, tak ramai orang pe kot? Aku duk kat Fauna Beach Chalet, rasanya pulau besar... nak happening.. sbb g ngan family kan? orang kata pulau kecik tu private sikit... =)

    ReplyDelete
  5. @PUANSTOBERI

    Kekda pasti akan sampai.. kejap je plan tu kang.. hehehhe

    ReplyDelete
  6. @MiszNoRuL

    TQ kak.. =)

    Ada homestay? Memang duk sehari je kat KB tu... Tanyakan ye kak? nanti ida remind akak.. hehehhe~

    ReplyDelete
  7. Eh terbalik kot..Pulau besar yg private, pulau kecil happening :)

    Review Pulau Kecil :)

    http://aimi-az.blogspot.com/2010/04/riang-ria-di-perhentian-kecil.html

    http://maribergebang.blogspot.com/2011/06/pengembaraan-epik-ke-pulau-perhentian_17.html

    **Ko pergi dengan familykan, so rasanya sesuailah dekat Pulau Besar :)

    ReplyDelete
  8. @.:shura shushi:.

    Eh? rasanya agent tu kata lain.. adoi~ pening.. hahaha!!

    ReplyDelete
  9. @.:shura shushi:.

    Eh lupa nak cakap, kenapa ko pergi hentian b4 kawen? pantai tu.. kang gelap.. naik pelamin nnti muka gelap pulak? ishkkk.... takmo pgi la.. g pas kawen.. hehehhe

    ReplyDelete
  10. Agentkan, nak cari pelanggan mestilah nak cerita yang best-best saja :).. Tapi tak per, ko boleh pergi Pulau Kecil naik taxi air

    **A`ah before kahwin, aku akan pastikan pakai losyen banyak-banyak :)..lepas kahwin g KRABIkan :)

    ReplyDelete
  11. @.:shura shushi:.

    Agent ni, aku yg cari dia.. bukan dia cari aku.. hahaha!!! Mane mane lah.. cari pulau pehentian kan.. hihi

    Wajib losyen berbotol ye!! Lepas kawen takpe, hitam pun hitam la.. janji dah kawen. hahahhaha.... auw~ auw~ Krabi!

    ReplyDelete
  12. patut la cam kenal je ocean island...eeheh... jgn lupa beli waterproff camera... nyesal nanti...eida. kalu eida nak tmpt yg happening kene dok pulau kecil tau.tp pulau besar pun ok juga kot... gi dgn family kan

    ReplyDelete
  13. @eKa

    Aaa.. pendapat eka pun sama ngan kawan ida tu... tak pe la.. G ngan family harus lah privasi sikit ye dak? YG penting, janji dapat snorkeling kat P.Hentian.. hehehhehe

    *Ida dah beli cam waterprof tu eka.....semua sebab terliur tgok pic eka lah!!* hihihi

    ReplyDelete
  14. eida,

    nnt try call 013-981 0860 nama encik mazlan guest house..keyword dia guest house..jgn lupe sebut yg tu ye mase call encik mazlan tu hehe..

    ReplyDelete

Kalau suka, komen la...
S AY A N G uolss !!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Copyright © 2015 JIAKREATIFELT. All rights reserved. | Sign in | Top of Page