Thursday, February 23, 2012

K U C I N G





Masa ai pergi berurut dengan KakLiana tempoh hari, we all ada singgah kejap dekat Masjid berdekatan iaitu Masjid Jamek Raja Uda... Ada 2 ekor kucing tengah lepak lepak kat taman kecik kat dalam kawasan masjid tu. Alollolollolo~~ comelnya yang sekor tu.. Ai tak pernah jumpa colour ala ala coklat gitu~ Panggil panggil, datang pulak! Manjaaa... datang dekat tengok, ala.... bunting ye! mesti lapar ... Hubby pun bagi makan.... *seperti biasa dalam kereta kan ada makanan kucing*

Yang colour coklat ni bunting... berselera kau makan !! 


*******************


Ingat kucing ni? Ai pernah cerita kat SINI dulu.... Ai panggil dia dengan nama KitchaTwo.. hihi ~ Sebab warnanya sama dengan kucing yang ai bela nama Kictha .. Dulu gemok sangat! Sekarang dah kurus sikit sebab dah hidup sendirian kat luar... KitchaTwo ni pandai naik rumah ai tau! tau tau je dia umah ai tingkat 4! hihi.. Kesian tengok KitchaTwo ni naik penat penat dengan perut buncit tu, semata mata nak makan........ Lepas makan, ai bagi masuk rumah kejap, then dia pun melepak.... kesian.....  Kadang kadang tu, makanan kat luar rumah ai tu dah habis, dia tunggu je we all balik.. touching kau!!

Gemok kan? hihi.. Tu tengah tido kekenyangan.. Kesian!! 
Selagi we all mampu nak bagi makan, datang la rumah.. hehhehe






signature ms eida

16 comments:

  1. Bagusnya korang dua. Somi isteri sayang kucing :))

    ReplyDelete
  2. best kan bela kucing..dulu bela jg ank kucing..tp sejak ank akk ade lelah@eczema..dah stop bela kucing..

    ReplyDelete
  3. Baiknya .. Umah mak ros ada dkat 20ekor dulu, dia lebih suka kucing dr cucu..hahahah.. Skrg dah makin kurg :)

    ReplyDelete
  4. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  5. @PUANSTOBERI

    Hehehe Sib baik jumpa orang yang ada persamaan...~~

    ReplyDelete
  6. @intan_blur

    Best!!! Tapi apa apa pun, anak diutamakan kak.. Ida pun nnti dah pregant, kene stop bela dah... *amin!!*

    ReplyDelete
  7. @♥ ROS ♥

    Takpe akak publish jugak.. sbb boleh dijadikan ilmu untuk yang lain.... =)

    Betul tu, mak akak pun kata, selalu cakap kat kucing, doakan kita dunia dan akhirat..Kucing tu paham... =)

    ReplyDelete
  8. baiknya laki bini ni :) semoga bertambah murah rezeki baik dgn kucing ni hihi.

    ReplyDelete
  9. eida,

    yani dan suami sama-smaa suke giler kat kucing tapi skrg tak bela kucing sebab yani duduk serumah dengan mak yang sakit, so takut tak terbela mak dan kucing nnt. Tak pe la...dapat pegang kucing yang berkeliaran sekejap pun x pe la...herm

    ReplyDelete
  10. hamboi kuuussss semangat kucing ini~

    ReplyDelete
  11. @BaTiK_PiNk

    Uik? kalau cm tu, mak diutamakan la yani.. hehhehe.. tak pe tak pe, nk main kucing, meh datang umah ida.. hehehhe

    ReplyDelete

Kalau suka, komen la...
S AY A N G uolss !!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Copyright © 2015 JIAKREATIFELT. All rights reserved. | Sign in | Top of Page