Tuesday, February 14, 2012

Followers ??






Bila semalam ai masuk GA Yana yang kene menjawab soalan, ai kene study blog Yana... Sib baik soalan Yana senang cari plus memang kami berkawan secara maya di TTC Corner tu.. hihi.. Tetiba ai terfikir, eh ! GA aku laaa.. Lama gila ai tak jenguk GA ai tu... Rasanya tak de orang join lagi... hihihi~ Lagi beberapa minggu je nak closed ni... Kalau tak de orang masuk, apa ai nk buat dengan hadiah hadiah tu? Later fikir! hihihi~


Bila ai baca balik, soalan ai susah ke??? Ke sebab ramai yang follower atas blog sahaja, bukan pembaca yang sebenar?? Kadang kadang terfikir jugakk .... Dengan keadaan tu, ai terfikir... Kawan ai pun pernah up cerita pasal followers ini... Ada orang yang tak suka follow blog sebarangan tapi ada pulak yang sukasuki follow blog orang . . Macam mana pulak dengan dah follow blog kita tapi tak baca entry entry kita? Macam mana pulak dengan ada followers yang mewajibkan kita follow blog dia balik after dia follow blog kita?? Haaaa... banyak kategori followers ni.. hihihi~


Tapi bagi ai, semua blog yang ai follow mesti ada mendatangkan keuntungan untuk ai.. Contoh, sekarang ai gila meng'follow' blog blog yang sedang berTTC.. Untuk apa? Untuk ilmu pengetahuan, sharing, apa sahaja usaha mereka, ai nak tahu.. Ai follow dengan TIDAK ada harapan mereka akan follow ai balik, tetapi sangat HAPPY + TERHARU bila bukak blog, tengok ada followers baru.. Rupa rupanya blog yang kita pernah follow... Pernah tak wujud satu perasaan yang BEST tu dalam diri uols ?? Ai terasa diHARGAI... hehehhehe~ Lain orang, lain pandangan nyaaa......


Tidak sehebat blog CikEpal or Hanis Zulaikha, tapi cukup lah ai tahu ada yang membaca dan ada juga yang suka drop komen.. Thanks! Dan bila ramai yang membaca entry entry ai, lebih banyak duit masyukkk... Ai tak tahu macam mana Iklan NUffnang dapat membantu, tapi sehingga kini, RM*** ada dalam acc NU ai...Tak di cash out pun. sebab sayang.. HAHA!! Sapa sangka dengan membebel ntah pape dalam blog, dapat DUIT?? Sapa nak bagi kan???? Just give and take...... Memang selalu bila orang tanya, ai suka berblog sebab suka suka je..Ayat standard!! Tapi bila ada peluang untuk mendapat sesuatu yang BEST a.k.a DUIT, sapa yang TAK nak kan?? So, grab jela!! 


Untuk yang sudah lupa, ai link kan My 2nd Anniversary GiveAway ~~ Di sini macam ai dapat merumuskan bahawa semua orang suka kan GA yang senang.. hihi .. Ai pun suka gak ! Tapi ai tak kesah.. Sapa nak join, join.. Taknak join.. Tak pe... Sapa yang join dapat hadiah..Itu sahaja.. Tak da paksaan ye sayang sayang semuaaaa.......










Yang tak de mood nak cakap sebab berpuasa, sib baik ni MENAIP je! hihi
signature ms eida

10 comments:

  1. aku nk msk GA ko 2...
    soklan sennag je..
    tp xreti la makkk nokkk...
    yela makk kn br je dlm bidang blog ni...
    bengong 2 mmg ada la dlm otak ni...
    2 yg xmsk sbb tau dh i mst xmenang...
    nk2 blog ko rmai follower segan la nk join...
    blog aku pn xsekreatif ko so nmpk beno aku msih xphm cmne nk join GA ni...
    sengal kn aku ni???

    ReplyDelete
  2. Tujual asal gua berblogging adalah utk lpskan kisah yg gua nak crita... kat fb nak cerita panjang berjela mcm x sesuai jer... so, dgn ade blog dpt cerita smbil attach gmbr skali... blog gua mmg followers sikit sgt tp gua tgk yg membacanya agak ramai.. sbbnya ramai fb friend gua hanya tahu membaca tp x tahu berblogging... then i know gua byk silent reader dr followers... so, x kisah... jnji gua dpt luah ape yg terbuku... yer idok?

    ReplyDelete
  3. @MaMADeBOt

    Senang kacang goreng je nak join ni anum! hehhehe

    ReplyDelete
  4. eka un tak suka mengenakan syarat pada follower.sbb eka sendiri pun amik masa lama.bila dah kenal n suka baca perjalanan hidup dia baru eka ketik butang folo.kalu tak eka just folo kat bloglist tu je la

    ReplyDelete
  5. ade bnyk ari lg nk join kan? xpe nnt yana struggle cr jawapan..bahahaha..aritu da cr, xjumpe give up..ahha..bengong kan?!! :p nnt da dpt jawapan yana roger..huhu

    ReplyDelete
  6. @eKa

    Lain orang lain pandangannya kan eka.. =)

    ReplyDelete
  7. penat oooooo cari jawapan! sampai juling biji mata nak selak entry lama eida.. hahahhaha..

    zana try buat be4 GA tu tutup.. tanda sokongan pada budak GEDIK ni.. hahahhahha

    ReplyDelete
  8. @Zana Adieyza

    HAHA!! Soryy... sat g up entry clue ok.. hihihi

    ReplyDelete

Kalau suka, komen la...
S AY A N G uolss !!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Copyright © 2015 JIAKREATIFELT. All rights reserved. | Sign in | Top of Page