Monday, February 20, 2012

Dating dengan Dr.Lily



 


Ceritanya begini, jumaat (17.02.2012)  lalu kan ai nak pergi mengurut since dah CD3, tapi sebelum tu ai nak pergi check doktor dulu untuk memastikan ai betul betul 'kosong' ! Sampai Klinik Alam Damai *klinik yang selalu ai pergi* dalam pukul 6.50pm, Ai tengok kat kaunter , "DR.LILY bertugas" Ai suka!! Doktor Lily memang tahu progress ai . . *dia dah boleh cam ai dah* 


Bila nama dipanggil, ai masuk, doktor kata, lama tak jumpa saya, preggy dah ke? Ai aaminnn kan kat situ... Terus Dr.Lily kata, belum ye? tak pee... banyak masa lagi... Lepas ai cerita itu ini itu ini , apa masalah ai untuk sekarang ni, doktor ajak scan.. OK! *dulu memula takut, skrg dah steady!!* hehe~ Berikut adalah hasilnya :

1. Rahim Kosong!
2. Dinding rahim tebal, which is baru nak melekat or period nak turun dahh .. *dlm kes ai ni, mestilah nak period!!*
3. Takde fibroid  *alhamdulillah*
4. Takde PCOS *alhamdulillah*
5. Ada csyt (betul ke eja?) 7mm je.. Maybe akan pecah sendiri sebab terlalu kecik. Bila membesar, bahaye ye!!


Itu laaa.... so, ai tanya doktor kenapa kenapa dan kenapa, seperti biasa doktor dengan jawapan standardnya hormon tak stabil ! hihihi.. Ai janji dengan doktor to come back after period kering untuk buat PapSmear. Doktor takut ada jangkitan yang menyebabkan period ai lama.... Kos semua hanyalah RM25 je... 


Sampai je rumah, terus ai confrimkan dengan akak tu nak berurut pada keesokan hari .. Tapi hati berbelah bagi sebab hubby nak balik kg pada permulaanya.. Tapi takpe, ai dengan muka tak kisah walapun hati ni kisah, ai benarkan hubby balik kg, tapi ai pergi berurut sendirian.. sedihnya!!!  *sampai hati kan?* Tapi semua itu berubah bila MIL sangat memahami, sangat tak kisah bila hubby tak balik kg bersamanya, disuruh menemani ai, itu yg lebih baik ... Memang sangat terharu! Hubby? Mestilah die utamakan emaknya dari ai kan.... Nak buat cmne...... *double sedih*










Yang akan balik kg minggu depan, MIL , THANKS!!! *muah muah*
  signature ms eida

21 comments:

  1. alhamdulillah, da check semua okay. jgn risau, sil fara ada cyst boleh conceive 1st bb slps ttc 2thun lebih. think +ve selalu k dears! ^^

    ReplyDelete
  2. xpe dyh slow2..
    hope rzki ko akn tbe xlama lg...
    hny ALLAH yg dpt tentukan sume 2...
    kuat smngt ye dear...
    aku sokong ko dr blkg...

    ReplyDelete
  3. @CikPuan Fara

    Yeke Fara? dari tadi ni ida dok seacrh cyst tu.. takut!!!

    ReplyDelete
  4. @MaMADeBOt

    Pelan pelan kayuh ye.. hehehhe~~TQ Anum!!~

    ReplyDelete
  5. eh dyh br aku tingat...
    bos kecik aku dlu pn masalah cyst jgk...
    lps mkn ubat yg dktr bg sblm period dia dtg, alhamdulillah lps 2 dia preggy...
    cyst xbahaya sgt, tp dia mkn air mani yg msk dlm rahim kite...
    yg 2 jela aku tau bos kecik aku ckp...
    kebenarannya aku pn xpasti...
    hehehehehe

    ReplyDelete
  6. @MaMADeBOt

    Haa.. betul la tu, doktor tu pun cakap benda yg sama, cyst aku tu kecik lagi, tak bahaya sangat, dlm tempoh terdekat dia akan pecah sendiri, tapi kalau dia tak pecah boleh jadik bahaya dan makan air mani, susah la nak preggy... Doktor tak bgi aku mkn ubat dulu, dia suh aku buat PapSmear dulu... SYMP.. heehhehe

    ReplyDelete
  7. oo...
    cm bos kecik aku 2 dia mkn ubat sbb byk dlm rahim dia...
    alhamdulillah lps dia mkn ubt yg dktr bg, trus dia preggy...
    lps 2 ble scan cyst 2 sume dh xde...
    yg ada janin baby je dlm rahim dia...
    bln 5 ni due dia bsalin...
    hope kes ko ni pn cm bos kecik aku jgk...
    aminnnn

    ReplyDelete
  8. @MaMADeBOt

    Ooo.. dia ada banyak ek? aku ada satu tu je.. hihi...

    ReplyDelete
  9. Biasa cyst boleh hilang sendiri..
    Tak pernah alami..tapi dari baca2 kat forum..
    Think +ve..

    ReplyDelete
  10. Eida,
    rasa cyst mmg boleh kecut..takde pengalaman..tapi dari baca2 dia boleh hilang.

    ReplyDelete
  11. yang penting kite usaha kan sis..
    jangan sedih2 tau..
    at least ur hubby temankan jgk.. :)

    ReplyDelete
  12. @CIK PUAN TIPAH

    Harap harap cyst tu takbahaya la.. takutnya alahai.. even dia kecik pun!

    ReplyDelete
  13. cyst kecik x bahaya pun.. cinta dulu ade cyst.. pastuh dia ilang sendiri.. & sekarang PCOS plak dok mai.. Harap-harap PCOS x mai kat eida.. choiii ok!

    ReplyDelete
  14. @C.I.N.T.A

    Tu la.. ida makin takut bila dengar cyst tu boleh mendatangkan PCOS... Ya ALLAH..permudahkan lah urusan kita kan... =)

    ReplyDelete
  15. slm ida syg...
    nasib ida check n banyak tny..at least ida tau la ape benda kan...
    relex ida..doa byk2 ye..insya'Allah rezeki tu akn tibe..;)

    ReplyDelete
  16. murahnye eida check..kena pegi jugak klinik tu nampak gayenye..hehe

    insyaAllah eida, takde pape..nana dulu lagi besar cyst tu..7mm tu biasanye mmg boleh hilang sendiri =)

    ReplyDelete
  17. yunk, murah la klinik tu.. kat putrajaya semua cekik darah.. nnti nak tanya eida pasal klinik ni la.. kat putrajaya ni paling murah pun rm50.. adoiiiii, padahal scan jer, no ubat.. mahal ooo..

    ReplyDelete
  18. @intan_blur

    Kene kak..ida ni penakut! takut sangat apa apa yg berlaku kalau kita buat dono je kan.. hehe~ Amin.... TQ kak =)

    ReplyDelete
  19. @Nana Aris

    Kat Klinik Alam damai tu je, bukan check kat hospital pakar pun.. tu yang murah.. hehehhee~

    Amin, kalaulah betul apa yg Nana kata tu... alhamdullilah.. =)

    ReplyDelete
  20. @Zana Adieyza

    Aah, ida scan.. takde ubat bagai baru RM25 or kekadang RM30. Takde pun sampai RM50! Cekik darah!! hihihii...... Boleh boleh.. Kat TTC Corner ida bagitau nanti yer... =)

    ReplyDelete

Kalau suka, komen la...
S AY A N G uolss !!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Copyright © 2015 JIAKREATIFELT. All rights reserved. | Sign in | Top of Page