Thursday, February 23, 2012

Ceylon Tea



 
Oh ya ! Lupa nak bagitahu, semua entry yang publish hari ni adalah autopublish sebab ai ada site visit hari ni.... Esok ai berbW ke 'rumah' uols yaaa....... Dah terbayang penatnya !!! Uols suka minum teh? Minum teh jenama apa? BOH ke? Sungguh ai tak berkenan dengan BOH tu.. Kelat je rasa!! *tekak ai lah* Dah tu apa ai nak minum ? Kopi, nescafe dah tak boleh ... Milo? Kekadang boring jugak... Sampai lah satu masa tu, MIL buat teh, then ai pun minum.. Ai rasa macam 'Sedapnya teh ni!!!" MIL kata ni namanya Ceylon Tea.... Ai tengok, halus sangat teh ni.. Guna sikit je dah terasa teh tu! 

Balik KL, ai carik sampai dapat teh Ceylon ni, sikit punya susah ! Pergi Tesco, Carefour, Kedai runcit semua tarak !! Hampir putus asa, tapi sib baik jumpa kat Econsave.. Walaupun hanya tinggal bungkusan besar, ai beli jugak!! Kalau bungkusan kecik je dah makan masa berbulan bulan nak habis, kalau bungkusan besar? Makan tahun kot? HAHAHAHA!!

Tapi tak kot, sebab ai suka sangat dengan teh Ceylon ni, asal balik kerja je, ai buat ! Malam malam sikit ai buat ! Nak nak kalau hujan, minum teh Ceylon ni panas panas, sedap nyaaaa . . !! Asal makan nasi je, ai buat air teh ceylon ni... Tak boring lak tu! Sedikit sebanyak adanya teh Ceylon ni, ai dah kurang sikit minum air sejuk.... Bagus nya!! Tapi yang kelakarnya, hubby tak reti buat air teh ceylon ni... asal dia buat je, gerenti terpekat! hihi.. Penggunaan teh tu sangatlah sedikit je....


Siyes! Ai suka sangat Ceylon Tea ni..... ! 
*ape kes gambar teh pun masuk dlm blog?* hihi










Yang berjaya dapat mengurangkan ais,
  signature ms eida

6 comments:

  1. halusnye teh tu sis..
    macam nescafe pon ade..hihi..
    pasni ade la org jadi cam sis g cari ceylon tea ni kt sume kedai..hikhik

    ReplyDelete
  2. Wah xpnah dgr nih..order from oversea ker?? Mcm sdap jer mca story nih.. :p hihihi

    ReplyDelete
  3. @♥ ROS ♥

    Kalau ikut tekak akak, sedapla.. hehehhehe.. Takde maknanya sampai ke London tu, econsave je dik non... =p

    ReplyDelete
  4. AHMAD!! KALU SELALU DI HATIKU... AHMAD....AHMAD!!!!...~SESUAI TEH TU NGAN LAGU AHMAD KAN...~

    ReplyDelete
  5. @mell

    Anak Kakp kene minum teh ni kan?? Sebab nama dia AHMAD! hihiih

    ReplyDelete

Kalau suka, komen la...
S AY A N G uolss !!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Copyright © 2015 JIAKREATIFELT. All rights reserved. | Sign in | Top of Page