Tuesday, February 21, 2012

1st time berurut dengan KakLiana






This cycle dah tekad nak pergi berurut. Even dah tahu lama pasal KakLiana ni, tapi asyik tertangguh je.. Ada je benda yang menghalang. This time pun banyak dugaan tapi ai tekad, pergi jugak ! Sampai bila nak tangguh, usaha itu penting !! Berhasil or tak, tolak tepi.. Itu semua kerjaNYA. . 

Sebelum ai pergi berurut, ai pergi check doctor dulu.. Then dah tak de apa, baru ai pergi on CD4 (Sabtu), sepatutnya mengikut kata KakLiana, CD1 dah patut pergi tapi biasalah ai, bertangguh!! Nak berurut dengan KakLiana ni kene 3hari berturut turut. Thats mean ai pergi on CD4-CD6  (Sabtu-Ahad-Isnin).

Rumah KakLiana di Seksyen16, Shah Alam, hubby teman ai untuk ketiga tiga session.. Terharu! Dah la berurut ni lama, dekat dekat 3jam baru settle... Lama hubby tunggu kat bawah, ntah apa dia buat, ai pun taktahu.. huhu ~ Thanks sayang !

Untuk hari pertama (sabtu-18.02.2012-CD4), ai tiba kat rumah KakLiana dalam pukul 4.00pm . Mula mula nak berurut, KakLiana suggestkan masuk dulu sauna.. Untuk? Katanya untuk melembutkan urat urat, memudahkan dia nak mengurut nanti.. Best wooo sauna tu! Sauna Herba!! Ada dekat 15minit... Lenjun basah.. berpeluh peluh ! Hari hari buat ni, sure kurus mak!! hihiihi ~

Mula berurut, tapak kaki, betis, peha, belakang kaki, tangan, perut, dada, bahu, eii... semua kasi urut lah satu badan ! Yang paling ai sakit kat betis kaki kiri kanan, sebab? Ai kan panjat gunung dulu dulu, so, ini lah 'hadiah'nya!! hihii~ Sakit gila weiiiii !!! Agak lama KakLiana mengurut... KakLiana kata, peranakan turun sedikit.. Bila masuk hari kedua dan ketiga, peranakan dah ok.... Orang kata 'sengkak' tu sakit, tapi  bagi ai tak sesakit bila KakLiana urut betis ai! hihiihi ~ Lepas settle berurut, masuk sauna semula.. Boleh uols bayangkan? Badan penat penat kene urut, then masuk sauna herba.. boleh tertido ai!!! manyak syokkkkk !! hiiiiihi ~ Untuk hari pertama, settle semua dalam pukul 7pm... Lama kan? kan? 

Untuk hari kedua (ahad-19.02.2012-CD5), kali ni berurut pagi.. Stat dalam pukul 11.30am sampai lah pukul 3pm... HEHEHEHHE~~~ Sakit ? Tetap SAKIT ok!!! KakLiana urut seperti biasa..... Untuk hari ketiga (isnin-20.2.12-CD6) , kali ni pergi after kerja.. Stat dalam pukul 7.30pm sampai pukul 10pm.... Urutan sama je.. Sakit pun SAMA je!! 
                   
Inilah KakLiana, kecik kurus, tapi urutan nya mak aiii !! Sakit mak!! hihhii
Tu anak KakLiana yg ke-2, setia menemani ai berurut.. hihihi



Oh yaa.. sebelum datang ke rumah KakLiana, ai dipesan untuk membawa 3biji telur ayam kampung, madu asli dan 3ulas ibu kunyit... Ai dah tahu, mesti kene makan ni.. Habislah aku!! 





** Madu Asli ai beli kat Genting Sempah RM30 , 3 biji Telur ayam kampung RM 2, 3 ulas Ibu kunyit 
RM1 dekat ChowKit **




Apa yang perlu dibuat dengan barang barang diatas? Yes! Sila minum, telan sampai masuk perut ye.. hihihi~ 

Cara cara : Satu ulas ibu kunyit ditumbuk sehingga lumat. Perahkan untuk mendapatkan pati kunyit tu. Then 1 telur ayam kampung, amik telur kuning sahaja campur ke dalam pati kunyit tadi. Masukkan 1 @ 2 sudu madu, then kacau ... Then, MINUM!!! Rasa? Eeeuuuuwwwwww . . . . 

Siap...! Air ibu kunyit ni kene buat selepas berurut , maknanya buat kat rumah la.. Minum setiap kali selepas berurut.. SYABAS!! Ai berjaya minum..... Lama gak ai amik semangat nak minum ni.. hihii.. Pegang gelas, diri depan sinki, takut takut termuntah ke... sib baik, xde apa berlaku.. Selamat semuanya masuk dalam perut ai.... huhu



Ai dibekalkan jamu & majun yang dibuat sendiri oleh mak KakLiana ni... Jangan risau, jamu dan majun ni diperbuat dari herba herba yang biasa kita makan seperti madu, kurma, habbatussauda, bawang putih dll... *tak ingat dah!* hehe~

2 kapsul Jamu & 1 biji Majun sebelum break1st untuk ai amalkan setiap hari....
1 biji Majun sebelum break1st untuk hubby amalkan setiap hari...



Sapa sapa nak contact num KakLiana, bagitahu ai... Ai boleh sharing... KakLiana ni ada blog tau, baru buat katanya... Kalau nak tahu apa apa info boleh la ke De'ARA Beauty and SPA ~







p/s; Kita usaha , DIA yang tentukan !
Total cost : RM330/-










  signature ms eida

18 comments:

  1. selamat berurut gedik..
    bestkan leps berurut..bdn rase ringan jek..sedap pun sodapp..ehhehehe
    akk singgah sini...

    ReplyDelete
  2. mak aih.. kembang tekak weii nk minum telo..

    ReplyDelete
  3. @intan_blur

    Sedap! Best! Ringan badan kak.. period pun lancar je.. suka! Tapi kene tahan sakit.. hhoohho!!

    ReplyDelete
  4. @C.I.N.T.A

    Tau xpe cinta!!! Eeeuuuuwwwww... Tapi nak buat cmne... =(

    ReplyDelete
  5. bestkan urut eida..hihih..
    ringan je rase bdn.humahaih, telur mentah ngan kunyit..adehh..ni lg truk dr yana kene kunyah sireh ni..eyh tp cm same2 teruk je..haha..

    semuanya untuk baby kan..amin.. =)

    ReplyDelete
  6. @~LeeyanaRadhi~

    Best best!! tapi sakit.. hihihi~
    Sireh? Same je kot teruknya.. Demimu anak.. cewahhh~~ nanti harus bagi diaorang baca ni... hehehhe

    ReplyDelete
  7. betul tu eida..urut tang betis tu mmg sakit yg menggeletik rasenye..nana ni tak pnjat gunung pon sakit gile2 mase kena urut aritu..huhu

    ReplyDelete
  8. hahaha..akhirnya dek dayah dah rase pun penangan urutan liana..memang mantap! kecik2 cili padi..sampai pucat2 muka dibuatnya, tp insyaAllah..yg penting usaha, doa n tawakal..pastu, biakan rezeki dr Allah..ciayok!

    ReplyDelete
  9. huwaa...air kunyit pikir masuk ke tak masuk dlm tekak je kak..
    btw ieyla doakan yg terbaik tuk akk.. :)

    ReplyDelete
  10. @Eikyn

    Tau xpe kak! hihi..InsyaALLAH.. Amin... =)

    ReplyDelete
  11. eida camne rasanya kunyit + telo ayam tu...uhuk..maajun > cam penah dengar lagi...majn tu yg kaler hitam eh.menyeramkan kaler dia...

    ReplyDelete
  12. @eKa

    Rasa macam eeeuuuuwwww.. cukup untuk buat kita termuntah!! Tapi cepat cepat minum air.. hehehhe~~ Majun tu sedap eka... Jangan tertipu dengan kaler dia. hehehe

    ReplyDelete
  13. rase nk try lar...bape bayarannyer yer?

    ReplyDelete
  14. @Nory Zoulkefle

    Kene berurut 3sesi.. Satu sesi RM70(urut) + RM20(sauna herba) + Jamu (if nak beli laa.. RM30++)

    ReplyDelete
  15. Terima kasih atas info. Masa saya berpantang anak pertama pun kena minum air kunyit 3 hari pertama. Jemput ke blog saya untuk kita bertukar-tukar info.

    ReplyDelete
    Replies
    1. sama sama ;)) baikk nnti ida terjah yekkk ;))

      Delete

Kalau suka, komen la...
S AY A N G uolss !!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Copyright © 2015 JIAKREATIFELT. All rights reserved. | Sign in | Top of Page