Monday, January 9, 2012

Tutorial : Letak link kat profile (baru orang boleh follow u balik)


Assalammualaikum w.b.t . .


Ntah bila ai mula sedar, follower dah makin ramai, ntah ape lah yang diaorang cari dalam blog SiGEdik yang tak berapa nak best ni.. hihi~ Ai pun dengan segera mengklik di follower tu, kekonon nak follow balik la.. Tapi sekali TAK BOLEH nak FOLLOW sebab TAK DE LINKs!! ~


Ayoyoyoyo~kekadang para blogger ni tak sedar, profile diaorang tak LINKs... So, macam mana nak follow balik? Kang tak jenguk, kata kita sombong~ eceh! Apa kata sesekali uols cek, links uols ada ke tak????? Mana tau tak deee??? haaaaaa, cmne lak orang nak follow blog uols kan? kan??



Contoh: Ini Blog Mysister yang TAK DE LINKs.
Sebab akak ai ni lah ai buat tuto ni~ hihi
Nampak tak? Tak de links kan?? Susah lor kalau ini macam..



Tapi yang ini BAGUS! *blog ai ler tuh*
Nampak ada links kan? Kan senang orang nak follow kitaa....
Tu pasal agaknya follower makin bertambah? hehe



Ok macam mana nak letakkan LINKs kat profile uols?? Senang kacang goreng! hihi. Anum pinjam blog u kejap yer... Ok! Mulakan sekarang~ Memula uols kene follow blog seseorang, follow je blog ai! Miaaahhahhaha!! Lepas dah follow, akan keluar macam gambar kat bawah ni?


Nampak muka uols keluar macam tu? Ada perkataan OPTIONS di situ? Ada kan? kan? Klik situ then pilih SITE SETTING~ nanti dia akan keluar macam gambar di bawah ini pulak. . .


Lepas tu nampak tak ADD LINKS??? Klik situ then akan appear kotak itu. So, masukkan URL BLOG uols dan Link Name seperti gambar di bawah ini.... Settle isi, klik DONE!


Dan hasilnya WAJIB seperti gambar di bawah ini yer... Untuk double check profile uols ada ke tak selepas buat tu, cuba uols pergi balik mana mana blog yang uols pernah follow, cari muka uols then klik situ. Ada tak appear link nya??? Kalau ada, jadik!! Kalau takde, sila ulang balik.. Ada yang termiss lah tu.. hehehe~


Siap! Dah ada LINKs.. Tu blog Mysister. Ai tolong buatkan.. Baik kan ai? hihi






Selamat Mencuba & Good Luck!








Yang selalu jugak check links kat profile,
signature ms eida

6 comments:

  1. pe kata tolong meriahkan blog aku....hahahahaha......

    ReplyDelete
  2. @missayu

    Kalau buat sendiri beb, lagi puas hati... hehe

    ReplyDelete
  3. pe kate ko update slalu entry bwh label ni..
    byk info yg blh di 'share' esp new blogger cm ak ni..huhu
    bru lh meriah tuan punya blog..
    tanx!!

    ReplyDelete
  4. @iera 11

    Ala.. aku bukan teror pun... buat mana yang aku tahu je... hihihi

    ReplyDelete
  5. tq eida..dah jadi link tu..tq byk²..nt wat tuto byk² tau..sy ni baru nak menjinak2 dalam dunia bloq nih :P

    ReplyDelete
  6. @Lovely Love..

    Orait. TQ sudi jenguk blog ida... =)

    ReplyDelete

Kalau suka, komen la...
S AY A N G uolss !!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Copyright © 2015 JIAKREATIFELT. All rights reserved. | Sign in | Top of Page