Friday, January 6, 2012

Tak sangka kan??


Assalammualaikum w.b.t . .


Perkongsian hebat dari mymom~ TQ Emak!


Cuba uols semua yang bijak pandai ni teka, apa benda PINK ini???
Kamon.. kamon!



Rata rata teka Ice Cream kan? kan? Ai pun memula tengok, 1st impression is Ice Cream jugak. .Tapi ternyata kita salah guys! Ini adalah daging ayam yang siap diproses.. Semua bahagian ayam seperti paruh, ginjal, kepala, kaki dan perut diKISAR di dalam mesin sehingga lumat menjadi THIS PINK GOOEY PASTE. Paste ini sangat BERBAKTERIA dan untuk mengelakkan bakteria merebak, paste ini direndam di dalam LARUTAN AMONIA. Selepas itu, perisa dan pewarna tiruan dimasukkan ke dalam paste ini.


Erk? Lepas baca, sure uols macam tak lalu nak tengok, apa tah lagi nak makan kan? kan? So, what do they make this pink good of awesomeness ?? Ce tengok gambar kat bawah ni pulak..


Taaaraaa !!
Oh no!!! Tapi ni ramai yang tak makan sangat kot.. Ai pun tak pernah makan this thing. Tapi pernah nampak kat mall.. Lepas ni nak avoid la!


Tapi, tapi, yang ini selalu Rakyat Malaysia makan! Dah tegah pun, masih beli jugak, sib baik ai dah semakin menjauhi nya... hihi.. Apa dia? Ce tengok gambar kat bawah ni...

Chicken Mcnuggets Mcd.


Ramai makan kan? kan? So, masih kah anda berselera ???? *think* Dan sememangnya fast food itu tidak baik untuk kesihatan kita. Apa lagi untuk golongan ai ni ha, yang cuba untuk preggy.. Elak ye kawan kawan.. masih banyak lagi makanan yang sedap sedap tapi sihat di luar sana!





p/s: tidak tahu kebenaran hal ini tapi yang pasti
FAST FOOD sangat TIDAK BAIK!








Yang menyampaikan,
signature ms eida

14 comments:

  1. erk..biar betul sis??
    uwaa..xmo dah..hukhuk

    ReplyDelete
  2. tahun 2012 nak cuba sedaya mungkin utk hindarkan diri dr fast food.. thn lepas sebulan sekali, maybe thn ni 2-3 bulan sekali.. harap2 berjayalah yer.. nak jugak jd macam eida, kuat semangat x makan fast food.. bagus!

    ReplyDelete
  3. heeeeee....

    Nasib ler x slalu makan...kann

    tapi..
    yg begini lah selalunyer sedap!

    ohh,
    Jauhkan Fast food!!

    ReplyDelete
  4. @.: iEyLa :.

    Betul atau tidak, akak tak tahu.. Takut ada pihak yang sengaja nak jatuhkan MCd kan? Tapi sememangnya fastfood itu tidak baik untuk kesihatan kita..... =)

    ReplyDelete
  5. @Zana Adieyza

    Jadikan azam je terus zana! NO FAST FOOD pada 2012 !! Chaiyokk zanaa... =)

    ReplyDelete
  6. @A*nY

    Tau xpe.. yang tak baik tu lah yang sedap! Ce suh makan ubat, tau pulak taknak sebab tak sedap! hihihi

    ReplyDelete
  7. Dulu akak gemar amat nuget mekdi tu sbb rasa dia mmg lain. sedap. tp da lama tk mkn sbb ada bc camnu gak la kt mana tah. so trus avoid. n mmg azam thn ni nk kurangkan fasfud

    ReplyDelete
  8. apa2 masakan yg dimasak sendri lebih baik.. fast food mmg tak bagus.. tapi yg tu la yg sedap.. alahaaii..

    ReplyDelete
  9. mari kita mengazamkan diri untuk tidak makan fast food.. setakat 6hb ni belum makan fast food lagik..

    ReplyDelete
  10. @Zaza

    Nak masak tu yg malas.. hihi.. tapi weekend setakat ni,ak.. cuma weekday penat sikit... =(

    ReplyDelete
  11. @C.I.N.T.A

    Chaiyoookk!! Azam pada diri sendiri jugak ni... =)

    ReplyDelete
  12. tau tu mmg tau eida....tp tak penah serik nak cari fast food.eka ni br sminggu dok bintulu, dah 2 kali dah amik fast food.pizza n kfc.seb baik le takde mekdi.kalu tak ari2kot amik fast food...haisy...kene berdisiplin sket la pasni...

    ReplyDelete
  13. @eKa

    Mak ai?? Kerapnya eka... lepas ni tak mo la.. kurangkan slow slow.. pastu terus stop! ok? hehe

    ReplyDelete

Kalau suka, komen la...
S AY A N G uolss !!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Copyright © 2015 JIAKREATIFELT. All rights reserved. | Sign in | Top of Page