Monday, January 16, 2012

Rumah Peranginan Persekutuan (RPP)


Assalammualaikum w.b.t . .

Bila orang dah sediakan kemudahan, sila gunakan dengan sebaik mungkin! HEHE~ Sesiapa yang bekerja under goverment wajib tahu bahawa kita ada satu kemudahan dimana boleh menyewa mana mana rumah peranginan dengan harga yang murah !! MURAH ! Tidak perlu berhabis duit untuk menyewa hotel untuk bercuti yee.... Sila layari RUMAH PERANGINAN~


Antara lokasi yang ada rumah peranginan persekutuan ini ialah Cameron Highlands, Bukit Fraser, Langkawi, Port Dikson, Morib, Tasik Kenyir dan Pulau Pinang. So, dah pilih lokasi bercuti? Ai dah! hehe~

*RPP yang ditempah pada 5.1.2012-terus diLULUSkan*



Bila dah pilih lokasi, pilih lah tarikh pula. Bila dah confrim, submit je! Murah kan?Sapa nak bagi kan??? Lepas dah submit, uols punya permohonan pun dah lulus, sila lah buat pembayaran yer....


Macam mana nk buat pembayaran? Uols cuba cek di SINI dulu nak tahu jumlah pembayaran yang dikenakan if tak sure berapa .. Akan keluar laman BPH ini.. Masukkan No.Ic si pemohon tadi kat ruangan bibir mugil itu yer~ hihi


Kalau uols dah buat permohonan, ,confrim akan keluar macam ini ! Ini permohonan ai ler... Kat bawah tu nanti ada button BAYAR . . So tekan la~ Nanti akan keluar cara pembayaran melalui Kad Credit or Online Banking.. Sila pilih hokay!



Sebelum disahkan pembayaran tu, akan keluar satu confrimation ni... Ce cek dulu betul or not details itu sebelum uols tekan button TERUSKAN . . Ai punya BETUL ! hehe~ Ai pun tak tahu kenapa address ai jadi berDOUBLE? Lantak lah! huhu

Bila uols pilih untuk membayar dengan online banking, akan keluar macam ni.. Senarai bank bank yang boleh membuat pembayaran.. So klik situ yer~ Kalau kad credit? Hurmm... tak try pulak tadi! Al-maklum la dah gaji hari ni, tu yang guna online banking je! hihihi



Bila dah habis proses pembayaran semua, akan keluar RESIT ini. Sila PRINT yer! Dan bawak sekali bila nak check ini nanti~~ Yeah!! dah berbayar bilik~~Ape lagi, pergi cepat apply RPP !!~


Apa yang ai dapat dari RPP :
2hari 1malam di Bukit Fraser (BF)
Bilik Besar RM50/-
:For my 2nd Anniversary Honeymoon:



Jimat kan? Terkejut lah tu !







Yang tak sabar,13hari je !
signature ms eida

♥ TQ For Reading SiGEDIK's Entry! Feel free to Comment Dear ♥

27 comments:

  1. betoitu dah ada kemudahan gunakanlah sebaiknyer... dapat murah dan dapat berjalan.. kenapalah akak bukan orang gomen.. suami akak orang gomen tapi kerajaan negeri bolehker...

    ReplyDelete
  2. eh, kt raub tu! jemput singgah umah!

    ReplyDelete
  3. hihihi.. masa gie honeymoon kat cameron tu pun zana stay kat rumah peranginan jer.. jimat! so duit shopping dpt lebih cikit.. hihihi

    ReplyDelete
  4. bestnye laaa haiii org keje goment ni kan... ;(

    ReplyDelete
  5. @Cho Zila

    Kerajaan negeri rasanya boleh kot? Eh ntah! hehe~ ce akak try je.. mana tau boleh ke... syokkk!!

    ReplyDelete
  6. @Ekjozbuluh

    Eh yeke??? Nnti ai ingatkan mat yer.. hehehehhe~ yu kan cuti 3weeks! hihi

    ReplyDelete
  7. @Zana Adieyza

    Aah tau, baca blog zana.. best kan? Tapi bukit Fraser ni ape ada daaa..... tapi sunyi sunyi itu best! hihi

    ReplyDelete
  8. fraser hill xde ape yg menarik pun... tmpt buat anak jer situ... gua pegi sane dulu time bujang... membazir jer ke sana... bile dah kawin tak pulak ke sana... hehehe... samat bercuti... :)

    ReplyDelete
  9. hai eida sayang...chinta nak book untuk langkawi nyer x lepas2 lagi...guna borang kot yang langkawi nye dak??

    ReplyDelete
  10. @chinta...

    Boss ida lepas je pergi Langkawi.. tapi memang langkawi kene guna borang dan faks.. kene pilih tarikh weekdays... kalau weekend memang tak dapek lah.. hehehe~

    ReplyDelete
  11. @careno

    Memang tujuan asal adalah membuat anak ye! Kalau pergi tempat lain, ai sibuk bershopping , berjalan sana sini... Tu pasal pilih Bukit Fraser... =)

    ReplyDelete
  12. murah lo.. husben kita cikgu mara.. klu g oliday x tito umah persekutuan/umah mara.. untung org gomen ni hihih..

    ReplyDelete
  13. Eida..
    ye.. harus gunakan sebaiknya... setakat ni eyza dah pernah stay kat rumah peranginan langkawi ngan Port Dickson..hujung bulan ni pulak nak gi Cameron... duduk kat rumah peranginan jugak.. bila tengok ramai yg apply rumah peranginan bukit fraser, cam teringin pulak nak pg sana...

    ReplyDelete
  14. NAK IKUTTTTTTTTTTTTTT...

    ReplyDelete
  15. @eyza

    Mak aii.... pengguna tegar ni! Ida 1st time ni.. hihi

    ReplyDelete
  16. untungla keje gomen...
    saye sure xdapat cmni sis..hihi

    ReplyDelete
  17. @.: iEyLa :.

    Boleh.. meh akak tolong book kan... tapi akak kene ikut sekali la... hihihi

    ReplyDelete
  18. eida, seriusly eka baru tau pasal ni..haisyy ketinggalan jaman betui

    ReplyDelete
  19. @eKa

    Ketinggalan zaman lah eka ni.. hihihihi

    ReplyDelete
  20. hi...bru jalan-jalan cni.. n tq sgt sbb bg info.. really appreaciate.. rumah peranginan mmg terbaikkan.. murahhhh... hihi..

    ReplyDelete
  21. @akemi

    Sama sama kasih sebab sudi jenguk blog ida.. heee~ Aah memang murah.. Marilah kita gunakan kemudahan yang ada... ewaaahhhhh~~

    ReplyDelete
  22. huhu..penuh je smpai je taun dpn..nk book cane cmni.huhu..ad cara len ka?huhu

    ReplyDelete
  23. saya dah selamat confirm booking kat RPP Langkawi Holiday Villa... ok ke tpt tu ek?
    dah berenti gomen pun alhamdulillah masih boleh apply...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Dah behenti? Stil boleh apply? bagus ni.. hehe~ Ida belum pernah tido RPP ni. Hari tu ida pergi Langkawi dok hotel lain. Asyik penuh aje... Btuahnye awak dapat book.. ;)

      Delete

Kalau suka, komen la...
S AY A N G uolss !!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...