Thursday, January 19, 2012

Menyimpan dengan sampul kecik !


Assalammualaikum w.b.t . .


Dulu selalu bila nak simpan duit je, ai akan simpan duit kat dalam sampul kecil. Ala sampul kaler putih tu , amik kat office ! HAHA ! Takut kalau simpan dalam purse ke bank ke, laju je guna.. Sekarang pun masih begitu ~ Tapi sampul kecik ai dah bertukar !! hihi




Taaadaaaa . . comel tak ? Sis P memang pandai buat benda benda gini, haa . . Mula mula Sis P dok lukis lukis dalam komputer, then print. Then lipat. Wallpaper sampul tu cari je dalam google . . Cari lah corak yang uols suka . . Semuanya Sis P yang tolong buatkan!! Ai? Tolong print dan lipat... hehehe~ Lepas ni rajin la ai simpan duit lagi . . Sebab adanya sampul kecik yang sungguh cumil ini . .




Selalu uols simpan duit kat mana? Contoh kalau uols semua plan nak bercuti , mesti nak kene simpan duit dari awal awal lagi kan? kan? Macam ai , suka simpan dalam sampul macam ni la.. Tiap tiap bulan spend sedikit untuk masuk dalam sampul ni.. Sampul ni sila nyorokkan yer!! Kalau tak, mesti tangan gatal nak amik! hihi . . Dan jangan pulak bila dah sorok, lupa sorok kat mana pulak.. hihihihi ~ Ai tak banyak duit pun, tu yang kene menyimpan style macam ni . . Kalau tak menyimpan, tak bercuti lah ai.... hehehhe~


Macam macam boleh buat dengan sampul ni , tak semestinya dengan nk menyimpan duit nak bercuti je.. Kalau tiap tiap bulan uols banyak komitmen, nak asingkan duit, takut terguna ke kan, gunalah kaedah Sampul Kecik ni . . Sangat membantu tau! Tapi apa yang penting, kene RAJIN !!


p/s : Selamat Mencuba









Yang sudah lama pratikkan kaedah ni,
signature ms eida

13 comments:

  1. erkk..cam berkesan je cara ni..tapi still tngn saye gatal gak nk gune t..

    kekdah saye: buat akaun bank baru yg susah kite nak g bank tu then kad bank tu bg mak sy pegang..sah jd akaun tetap..setakat ni memng berkesan..

    ReplyDelete
  2. @.: iEyLa :.

    Ooo.. itu untuk jangka masa panjang boleh guna cara tu .. Akak simpan kat ASB je.. Ini kaedah simpan untuk jangka masa pendek.. hehehhe~ incase nak guna dalam 5-6bulan lagi ke.. hihi

    ReplyDelete
  3. saya simpan kat bank yg tak leh wak keluar dengan ATM card. ngeee

    sebab, memang malas nak pergi withdraw & ambik no & isi borang bagainya.

    ReplyDelete
  4. tak berani la wat camtu..takut hilang..saya ni cuai sikit..hehe..

    ReplyDelete
  5. interesting! berminat nak buat nnt
    >.<

    ReplyDelete
  6. menarik ni..nana guna konsep ni jugak tp instead of pakai sampul nana pakai tabung kecik2..hehe

    ReplyDelete
  7. memang ada terbaca kisah simpan duit dalam sampul.... tapi akak kurang berjaya setakat ini.... cuba lagi...

    ReplyDelete
  8. Akak simpan tabung ja.. tp mmg tak lepas la nak pegi bercuti. Hihikss... :D

    ReplyDelete
  9. weh chantek nyer!!wat ok luvly sis mu ini..hehe..;)

    ReplyDelete
  10. bagus betul la eida ni..eka ni selagi tau kat mana letak duit tu, selagi tu la eka dok cari...sama gak bulan2 dpt gaji mmg laju je transfer duit ke akaun yg satu lg...tp bila tngin apa2 korek balik...haisyyyyyyy

    ReplyDelete
  11. sy simpan dlm akaun wifey! sbb dia lebih berjimat cermat! ape cara wifey smpan duit? nobody knows!

    ReplyDelete
  12. kat mana2 pun akak simpan akak tau akak habiskan haha

    ReplyDelete
  13. hahahahhahahah..i like..sbb skrang akk buat mcm tulah..tp smpul akk smpul duit raya..kan dulu ade lebih..boh kat situ..heheh
    samelah dik..kite ni bkn byk duit..klu byk duit xpyah simpan bgai mcm nih..hehhehehe

    ReplyDelete

Kalau suka, komen la...
S AY A N G uolss !!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Copyright © 2015 JIAKREATIFELT. All rights reserved. | Sign in | Top of Page