Saturday, January 28, 2012

Kad Debit Cimb


Assalammualaikum w.b.t . .


Pengguna CIMB boleh dah dapatkan kad debit CIMB ni.. Merah kemain! Lawa . . Kegunaan? Seperti kad debit ceri Maybank. . Memudahkan membeli di mana mana tanpa perlu membawa cash yang banyak yang terima kad debit ni je, pergi kat kedai Pak Kassim, ko nak swipe celah mana? kat mulut dia? hihi ~ Mall selalunya boleh lah guna kad ni . .

*Kad Debit*


Sekarang banyak sangat kes kes ragut ! Takut bawak cash bebanyak . .Ini lah kegunaan kad ni . . Kalau kene ragut pun *harap harap tak berlaku* , kita boleh terus BLOCK penggunaan kad ni ! Dah selamat sikit . . Yang mana suka act act macam orang kaya tu boleh la penuhkan kad dlm purse tu . . Time nak bayar je swipe~ ewahhhhh !!


Cara nak tukar kad ATM lama ke Kad Debit ni senang je . . Macam makan kacang goreng ! Masuk je dalam mulut . .hihi~ Uols pergi je kat mana mana cawangan CIMB, dan mintak borang nak tukar kad . . Isi borang , tunggu nombor dipanggil dan SIAP ! FOC yer !! Dedulu masa ai nak tukar si ceri Maybank tu, kene RM12! Ntah pape . . Sib baik CIMB free jer ~ HEHE




Apesal ai ada 2 kad debit ni?? Sempat lagi lepas kejadian LIMARATUS ni ai pergi tukar kad. 1 kad untuk akaun lama ai, 1 kad bila ai buat je akaun baru secara automatiknya, dia akan bagi Kad Debit. No more kad ATM yer . . So, ai ada 2 laaa.... hihi ~ Tapi even ada 2 kad pun, hidup tak bererti kalau tak de online banking. . Nak log in, ai masih TRAUMA . . tengok lah sebulan dua bila dah ok sikit hati ni . . .



p/s: auto publish





Yang terpaksa kembali seperti dulu, berurusan di KAUNTER,
signature ms eida

3 comments:

  1. Akak tak tukar lagi pun pada kad ceri maybank tu. Tp kad kuning tu oke lagi. Jusco, Sogo seme leh terima lagi. Sokay la. Huhu :D

    ReplyDelete
  2. @PUANSTOBERI

    HEHE~ kemudahan kak.. harus di grab! hihihihi

    ReplyDelete
  3. Suke dgn blog u....dh folo u juga.huhu

    ReplyDelete

Kalau suka, komen la...
S AY A N G uolss !!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Copyright © 2015 JIAKREATIFELT. All rights reserved. | Sign in | Top of Page