Wednesday, January 4, 2012

Hubby nak badan ketak ketak... boleh ke?

Assalammualaikum w.b.t . .


Si bini gila meroyan nak kuruss, si laki pulak gila meroyan nak badan berketak ketak! Haktuiiii~ Sesuai sangat korang ! Semangat 2012, masing masing nak capai KPI diri sendiri nye pun~ hihi


*Idola Hubby* Aamir Khan*

"Nak badan 6 ketak, pergi main gym ler..."

"Everything can be at HOME, yang"




*selamat menjadi hak milik hubby on 3.1.2012*


Details : Besi panjang tu ape ke namanya ntah! RM105/-
Set pair Rubber Dumbell tu RM258/-
*Free : Glove*


Sekali betul pulak hubby nak beli barang barang gym bagai ni! Aduhhh~ mahal ler pulak.. Kalu murah tak pe gak, lepas gak wallet coach tau! hihi ~ Lepas beberapa minggu survey dan mengumpul duit, semalam sudah nipis wallet beli menatang itu..


*Ni men or woman boleh guna*
Tapi ai angkat yang 0.5kg je laaaaa ~ hihi*



Tengah sale kot time we all survey dumbell seme ni, tapi semalam nak beli, hege dah naik balik! Miaaahhhhahha~ Tapi gasak, ada hubby kesah? Dia beli jugak.. huhu



Semangat balik rumah nak pasang dumbell ni. Siap ada penonton setia, nampak tak? hihi. Ai tengok hujung mata je dengan sibuk tangkap gambar hubby yang over eksaited tu!


*12.2kg, gila berat!*

*Yang ni 10kg......*


Tapi bukan suka suki je boleh angkat benda benda besar gedabak yang berat ni, ada caranya.. Siap ada cara pemakanan bagai.. Haa.. nak bina badan ketak ketak kene makan Protien ape ntah.. Itu hubby lum beli lagi.. Ai pelik betul, salu orang nak bina badan ni sebab nak kahwin ke.. sebab nak badan cantik.. Tapi hubby? After kahwin ?? Gasak lah sayang oiiiii~

*See.. pempuan pun boleh buat... akan ku try nanti! hihi*


Ok, JOM Workout!!

Cara pertama.. Berpeluh angkat! nak sangat kan... hihi



Haa.. ni cara kedua lak... haishh... macam macam ...
Layann kan je... Isteri mithali lah kate kan.. HAHA!


Ingat habis di sini je ke? Ai deal dgn hubby , setahun je masa yg diberikan untuk dapat badan ketak ketak tu... Kalau tak dapat by hujung tahun ni, ai jual semua tu... HAHA *gelak jahat!*




*Ada hati hubby mintak Fitness Bench ni sebagai hadiah birthday.. eiiiiiiii*
Mahal gila kot! RM400++...

Bak datang ST duluuuuu..... miaaaahahahhah






p/s : umah dah macam mini gym!








Yang sekali sekala ikut kehendak hubby, apa salahnya kan? choyyy!!
signature ms eida

17 comments:

  1. chaiyok! good luck utk hubby ida! pasni jumpa dh ketak2 gitu ;)

    ReplyDelete
  2. wahhh semangat tahun baru nih hihihi

    ReplyDelete
  3. @yannie bunny

    Ida pun tak sabar nk tunggu hubby dah ketak ketak.. hihihi

    ReplyDelete
  4. kejap jer ni... umah aku pun ade tp xde la byk sgt... thn lps aku serius jugak dgn xtvt ni... tiap hari isnin, selasa dan khamis g gym KKR... siap ambk whey (protein susu) & asid amino sbg suppliment... ada la nmpak hasil... body jd solid tp blum btul2 berketul tp lps tu diam smpai skrg.. dan bdn terus jd mcm belon kena pam... hambek kow...

    ReplyDelete
  5. smngatnye andi...
    cmni aku pn nk soh zakri g umah ko jela...
    perut dia dh bgerak ke dpn dh...
    dh mcm org ank 10 pdhal br nk msk 2...
    moncit je...
    hahahaha

    ReplyDelete
  6. kah3...betui tuh maqis! (mane ntah dumbell ai?)sblm kawen try jugak!tp da kawen, terus STOP! skg nih, xdpt 6pax pon, juz dpt 1pax je! tu pon kt perut!kah3! pax bulat!

    ReplyDelete
  7. @careno

    Kejap je? Kejap je nk ketak ketak ke.. or kejap je angan angan ini? HAHA!!

    Ai mengamalkan konsep tunggu dan lihat je.. =D

    ReplyDelete
  8. @MaMADeBOt

    Harap harap semangat sampai kesudah! Jgn separuh jalan macam meke meke ni sudahla... hihihihi

    Meh aar dtg! Kita duk gosip, diaorg biar berGYM bagai tu... hehe~

    ReplyDelete
  9. @Ekjozbuluh

    Hampeh korang ni! Buat kerja separuh jalan.. Harap2 laki ai tak macam tu! hihihi~ Harus beri sokongan moral ni... kikikikiki

    ReplyDelete
  10. semangat tu kjap jer... bende baru dpt mmg la suke sgt... memang la kerap buat... (aik, mcm lain plak bunyinyer)... kehkehkeh... apapun tlong smpaikan kata2 semangat gua tu kat mat... wakaka...

    ReplyDelete
  11. hihihi.. rajin sungguh beli smeua tu.. encik adiey gie gym jer.. ambik yg harga member club.. susu untuk nak badan ketak2 pun ada rupanya eida kan..

    zana pun sibuk nak kurus!! tp malas senam.. macamne?

    ReplyDelete
  12. @careno

    Haip haip! Jangan patahkan semangat dia.. hehe~ Ai sebagai isteri akan terus menyokong! Muaahahaha

    Takyah sampaikan pun, dia akan baca jugak ni... =)

    ReplyDelete
  13. @Zana Adieyza

    Hubby memang gigih! Ida bengang je.. mahal kot! huhu~ Ada zana, kalau lah ada susu untuk menguruskan badan, ida beli!!! wakkakakaka

    ReplyDelete
  14. DUMBELL TU HRGA BPER MSA BELI NK BELI KTNER EH.. SY NK BELIKN STU TUK MY HUBBY HUHU..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ida ade tulis kat atas tu , : Set pair Rubber Dumbell tu RM258/- . . . Beli kat JJ kedai Fitness laa.. huhuhu

      Delete
  15. Spot butter also known as marg . to qualify for the extremum Dutch oven then share approximately buttocks and also side with
    a major pastry push broom. Panasonic could possibly be the major company
    you need to fairly give rather tv expenses. I love such a services or products
    2 . accent piece is a joy to use, jobs nicely, and its beautifully-crafted.


    Also visit my blog post - toaster oven safety features ()

    ReplyDelete

Kalau suka, komen la...
S AY A N G uolss !!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Copyright © 2015 JIAKREATIFELT. All rights reserved. | Sign in | Top of Page