Saturday, January 21, 2012

Buat stiker tag untuk dapur anda !


Assalammualaikum w.b.t . .


Semuanya tengah syok bercuti kan? kan? Pada yang berkenaan, SELAMAT TAHUN BARU CINA!! Ai cuticuti panjang ni balik kampung hubby kat Jengka.. So, ini adalah entry autopublish ye...... Meh nak sharing pasal tips keluarga comel lagi. .


*sebahagian dapur kecil ai*


Ada buat macam tu kat dapur uols tak? Haaa.. Ai buat stat kahwin sampai sekarang stiker tag tu masih ada. Kalau ada barang barang dapur yang bertambah, siap print lagi dan tampal .. hehe~ Ok, apa keuntungannya buat macam ni??


Bukan suka suki bazir kertas ye.. Memudahkan urusan diluar jangka.. Contoh memang kita berada di dapur tahu dimana kita letak semua barang barang tu, kalau tak berlabel pun kita masih dapat cam sebab dah hari hari kita menggunakannya kan? Tapi macam mana pulak kalau ada saudara mara, adik beradik yang datang ke rumah kita, or hubby sendiri masuk ke dapur? Dapat ke cam semua benda tu??


Kang wujudlah air termasin, telur dadar manis.. HAHA... Sebabnya tak reti nak beza kan mana gula, garam... Lebih best lagi bila dapur kita ada pelbagai jenis tepung.. Semua rupa ala ala same je kan? Dengan label macam ni, dapatlah membantu orang luar dalam dapur kecil kita....... Ai memang suka masukkan semua benda dalam bekas or tupperware.. tak suka biarkan dalam plastik.. tak suka!


So, bila dah masuk tupperware or bekas, label tersangat lah penting !!! Tak de lah diaorang yang datang tu terjerit jerit panggil nama kita mintak itu ini.. Rimas kan? hihi.. Or dengan kata lain, tak perlu asyik kita je nak ke dapur, orang lain pun boleh masuk dapur kita dengan senang hati...... Ringan tugas kita.. hehehe~


So, apa lagi, balik rumah listkan semua label yang kita inginkan... Then buat stiker tag ini dengan kreativiti uols semua dan selamat menampal...... Percayalah, ianya akan menyenangkan di kemudian hari... Bak kata pepatah, bersusah susah dahulu, bersenang senang kemudian! Eh? apehal sampai bermadah ni... wakkakakkaka!!



Selamat Mencuba peeps!



p/s: entry auto publish



Yang memang suka fikir benda benda macam ni,
signature ms eida

8 comments:

  1. kalau mak saya... die potong plastik pembungkus tu.. then mak lekat kan kt botol or bekas2 tu... heheheheh
    so org tau.. ooo ni susu nespray.. haha

    ReplyDelete
  2. Wah..ni kat umah pun siap 5S nih..kalo kat opis lagi la kemas nih. Huhu :D

    ReplyDelete
  3. @eKa

    Rajin? heee~ dengan kata lain jugak TAK DE KERJA kat rumah tu.. hihi

    ReplyDelete
  4. @cikbedahlaser

    Haaa.. itu mak ida yang buat! Tapi ida buat style gini.. Senang! hihi

    ReplyDelete
  5. @PUANSTOBERI

    HAHA! Dont judge sebarang kekda.. Office macam tokang pecah!! hihi

    ReplyDelete
  6. puan eida...ada softcopy tak..i nak buat tapi malas nak taip semua tu..ala,mestila barang dapur semua lebey kurang kan???kan?kan?

    ReplyDelete

Kalau suka, komen la...
S AY A N G uolss !!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Copyright © 2015 JIAKREATIFELT. All rights reserved. | Sign in | Top of Page