Tuesday, January 17, 2012

Berdisiplin dengan PILL BOXES !


Assalammualaikum w.b.t . .


Dalam situasi ai, pil/suppliment memang jadi 'kawan baik'. Setakat ni ada dua sahaja yang mampu ditelan.. Diharapkan dapat membantu.. Apa yang ai makan? Ai setiap pagi amik 5biji Spirulina dan 1 biji Acid Folic. Tapi disebabkan penyakit M tu, kekadang ai termiss jugak makan... Choiiii.. Macam mana lah nak disiplinkan diri makan suppliment ni??? Tolongggggg . . . . .



Tu la dia jawapannya.... Gunakan Pill BOXES ! Ramai kot pernah nampak boxes ni? Ada partion ikut hari... So, uols senang je nak gunakannya... Letak je apa jugak pill yang uols kene makan mengikut kuantiti dalam boxes itu.... Ai beli Pill BOXES ni semalam *azam nak disiplin makan ni* kat Handy Shop. Hanya RM5 untuk dua boxes ! Murah kan? So, one for me.. and one for hubby !



*Ini lah Pill BOXES* Ada hari kan? mudah bagi kita*


Ok, lepas dah beli, dah isi semua suppliment yang perlu dimakan setiap hari... Then, letak pill boxes ni kat atas meja kerja uols ! Haaa... senang ! Hari hari nampak, sure teringat tuk makan kan? Ai letak kat office je sbb kat rumah kadang kadang tak sempat nak makan... bila TERkeluar lambat ke... memang TERmiss lah jawabnyaa . . Tempat paling sesuai mengikut situasi ai adalah di atas meja kerja !!!


*Hasilnya*



Harapan ai dengan pill boxes ni, ai dapat menDISIPLINkan diri untuk makan semua suppliments yang harap harap dapat membantu ai dalam berTTC ni . . Ni baru dua suppliments, ai tahu lepas ni makin banyak yang ai kene TELAN.. hihi ~ Kalaulah JusKurma dan Monavie boleh disumbat sekali dalam pill boxes ni kan best.. Tak de ke botol untuk cecair??








Yang kene kene kene disiplinkan diri !
signature ms eida

16 comments:

  1. aku pun gune pills box ni...hhahahaha...tp mmg dah terbiasa mkn benda2 ni time mlm before tido,ku tggl je kat rumah...hahahhaha

    ReplyDelete
  2. @missayu

    Aku baru nak berjinak jinak.. Acid folic dan spirulina tu kene makan b4 break1st.. tu yang aku letak kat office je.. hehehe~

    ReplyDelete
  3. bahaya letak atas meja... kena sabotaj nnti berbuih mulut... juz ingtkan... heheheh...

    ReplyDelete
  4. eida,rara tak amik lagik asid folic tu =)


    p/s : eida,rara lupa lah pasal tu.hehehe,eida add fb rara eh =) safura fadhlan.kite sembang kat fb senang.

    ReplyDelete
  5. @careno

    harap harap tak de la manusia macam tu dlm office ai ni yer.. hihi..

    *terus letak dlm laci*

    ReplyDelete
  6. tangan gatai selit ubat lipas, xpasai2! kah3...

    *firasat : mesti berjaya di Fraser Hill nanti*

    ReplyDelete
  7. @Ekjozbuluh

    Choii... *aminkan firasat yu ni!!* hihi

    ReplyDelete
  8. Rajinnya makan ubat bebyk. Tp usaha diiringi kesungguhan pasti berjaya. Insyaallah :)

    ReplyDelete
  9. erkk..banyknye nak kne telan..
    all da best kak..hihi

    ReplyDelete
  10. @.: iEyLa :.

    Banyak dik non.. lepas ni tak tahu apa pulak kene telan... dah nasib badan .. =(

    ReplyDelete
  11. kadang2 saya terlupa mkn ubat kalo dah bz sgt...tu lah dia..kalo ada pill box mesti ingat..tp kena letak dpn mata la...

    ReplyDelete
  12. @Umaira Umar

    Aah.. ida pun dok letak atas meja ni... senang nampak... =)

    ReplyDelete
  13. Menarik juga..nk kena beli satu ni huhu

    ReplyDelete
    Replies
    1. kene kene kene... heee ~ leh letak dalam handbeg senang dibawak ;))

      Delete

Kalau suka, komen la...
S AY A N G uolss !!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Copyright © 2015 JIAKREATIFELT. All rights reserved. | Sign in | Top of Page