Tuesday, May 31, 2011

1tahun4bulan Part 2~

Assalammualaikum w.b.t . .

Seperti yang dijanjikan, Part 2 1tahun4bulan menyusul . . hehe~
Sila jamu mata yer . .




Amacam ? kalau asyik tengok gambar kahwin ni mmg senyum meleret je !
HAHA~
Banyak lagik gambar . .
Gambar gambar kahwin ai ni mmg tak di display kat mane mane pun termasuklah di Fb.
Jadik untunglah uols semua yg berada di dunia blog !
Ai kongsi kan sedikit cebisan memori ni.
HEHE~
Nak gambar gambar hot ?
Tak boleh la.. *malu*















Yang senyum tak sudah sudah,
signature ms eida
Read More ->>

7.12% ? Terjejas tak ??

Assalammualaikum w.b.t . .

Kecoh sane sini kan pasal elektrik naik sampai 7.12% !
Bagi yang duk dengan mak ayah, xkesah kot ? Msti mak ayah yg bayarkan !! huhu~
Tapi bagi yang duk sendiri seperti ai ni. . Baru berjinak jinak membayar sendiri utilities ni,
kesah kot !!

Kuatkuasa bermula esok !
Mulai esok mari berjimat ok !
Tapi ada bestnya bila jika penggunaan elektrik bawah dari RM20 ke bawah, masih percuma !
Tapi.. tapi. . .sehingga Disember 2011 je !
Ai ni baru je 1st time tak byr bil elektrik tuk bulan lepas (bulan lepas bil RM17.40 je), ingtkan boleh la save sbb nak kekalkan bil RM20 ke bawah ni.. Tapi masuk tahun 2012, ai kene bayar bil elektrik !!
Arghhhh !!~

Esok ! 1Jun2011 . . Mari latih diri berjimat dengan penggunaan Elektrik ni.
Tadi pagi uols semua dengar Hot.fm tak ?
Ada jugak tips tips tuk berjimat ! huh~u ..
Tapi ai sempat dengar 2-3 tips je. . Pastu da sampai office ! hehe ~
Tapi ai pernah jugak try beberapa tips ni dan tu yg boleh buat bil elektrik ai hanya RM17.40 pada bulan lepas. Selalunya RM30++ .
So, ayuh cuba !

*off/tutup semua suis soket, bermakna tak perlu dah buat standy mode tuk TV, Astro dekoder, PC atau semua perkakas elekrtik yg ada opsyen tuk standby. Off kan je suis dia lg bagus !

*Off/tutup juga semua suis soket yg menyambungkan elektrik kpd extension cord/power extension/ extension plug - sbb extension ni semua biasanya ada lampu LED, elektrik juga tu !

* Yang perlu biarkan ON ketika ini hanyalah Peti Ais je.
Yang lain kasi OFF !! huuhu~

Amacam ? cuba try !
Dapat je bil, sila bandingkan dengan bil bulan lepas.
Rasai perbezaannya !
HAHA . . .dah macam ai ni buat promosi je.. hihih~i












Yang akan kekalkan momentum RM20 ke bawah sehingga Disember 2011 je,
signature ms eida
Read More ->>

Monday, May 30, 2011

1tahun4bulan Part 1~

Assalammualaikum w.b.t . .

1 tahun 4 bulan yang lepas . . jeng jeng jeng . . .

*gambar sekitar hari pernikahan.* sangat merindui saat ini*


30hb Januari 2010
1 tahun 4 bulan sudah ..
. . Alhamdulillah . .



**Esok kita review gambar hari persandingan ok ?




















Yang agak kurus dulu ,
signature ms eida
Read More ->>

Mulakan dengan senyuman....

Assalammualaikum w.b.t . .

Pagi pagi Isnin mulakan dengan senyuman bila jalan raya tenang !! Cuti sekolah !!
Tak jem ! 20min da sampai office. Datang lebih 1jam awal dari waktu !~
Even ai datang dr arah Serdang (tido rumah Eyuh) sbb hubby ai kan xde for 5days ni !! huhu~
Petang ni balik rumah mak pulak.. huhu~
Macam orang pendatang je ai bila tak da suami ni. Lari sane sini.. hihi~ii.


Pagi pagi hari mulakan dengan senyuman bila Salma menang Mentor 5 !!
Yeahh !!
Walaupun ai tak dapat pun duit RM100K tu, ttp sokong Salma ! HAHA~
Even ai tak pernah pun nak sms dia.... ngee **


Pagi pagi hari mulakan dengan senyuman bila bukak email ada Deal yang best !!
Dari MyDeal
Dan tangan yang sentiasa gatal ni pun klik sane.. klik sini..
Terbeli lah !! HAHA~
Tengok la deal today.. Menarik !
Ai beli TGV Ticket for 2person = RM14/- for any date, any movies !!
1 Set Combo Popcorn = RM4.50/-


Akhir sekali, mulakan hari dengan senyuman . . tuk kelihatan cantik sepanjang hari !! hee ~





















Yang datang awal hari ini,
signature ms eida
Read More ->>

Friday, May 27, 2011

Frenz Z Cafe ~

Assalammualaikum w.b.t . .

Hanya yang berkawan sahaja boleh datang makan sini !
Hehhe~
Gurau je.

Cafe makan ni terletak di Bukit Tunku, sebelah je CIMB Bank Bukit Tunku. .
Destinasi makan paling dekat dari Office. Yang boleh tahan la makanan dia. Sedap !
Harga pun boleh tahan.
Ada pelbagai menu. Western ke ala ala kampung. . Dessert pun ada !
Tapi tak order sbb dah full gila gila ! heee ~

Pilihan tekak ai pada hari ini - Baked Dory RM19.90~

Pilihan Sis P - Aglio Seafood RM15.90~

Pilihan air tak banyak. Semuanya biasa biasa je. .
Kecuali Air Snapple yg di order oleh Sis P ni.. Sedap !! RM7.50~


Apa yang menarik pasal cafe ni ? Sunyi. Tak ramai org ! Selesa.
Hijau ! Sejuk je mata memandang. . Uiceh !
Dan ini paling comel , ai rasa !!

*comel kan chef dia ? * (tempat letak tisu ekkk... )


Tapi makanan nya lambat sampai la. . Chef ada seorang je kot ? hee ~

*muka da boring menunggu*






















Yang tinggal dah tak boleh mkn meatball dah !!
signature ms eida
Read More ->>
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Copyright © 2015 JIAKREATIFELT. All rights reserved. | Sign in | Top of Page