Wednesday, December 28, 2011

Saya SAYANG kucing saya !


Assalammualaikum w.b.t . .


Namo sedih sedih ye~ Jom cerita pasal kucing kesayangan .. Hilang sedih bila layan diaorg ni! hee~ This time nak ceita pasal makanan asasi diaorg! hihi . . Ikan Tongkol memang jadi pilihan we all tuk santapan kucing kucing ai ni.. Diaorg pun suka je! Gila banyak isi wehh...~ Kenyang seminggu diaorg ni! Nak nak bila ai bagi makan tu, campur sekali dengan nasi... Pergh! Mana tak mok mok kucing kucing ai ni haa... heee~

*2 ekor Ikan Tongkol yang telah direbus untuk 8 ekor kucing kesayangan*


Selalu ai akan pilih Ikan Tongkol yang besar gedabak! Tapi harganya murah murah je.. hee~ Salunya ai beli 4 ekor Ikan Tongkol dengan harga 5.99/gram.. Yang hanya terdapat di Tesco or Giant sahaja! Yang lain mahalllll . .Namo namo ! Selalu 4 ekor tu berharga RM26++.




Haaa . . itu dia kucing kucing ai tengah lazat dengan santapan malam! hee~ Berderet makan! Eh! Ai saje je susun bagi deret gitu sebab nak tangkap gambar.. hihi.. Harus akui tuan dia ni suka nau tangkap gambar!



Lepas makan, harus lah melepak lepak kekenyangan.. Masing masing dah amik port masing masing. Jilat bulu sana sini. Tak sampai beberapa minit dah tido.. Uih! Senang hidup !~

*KIM dengan port kerusi nya.. tu mata tu dah layu dahhhhhhh~*


*MEK siap siap dah cop kusyen khas ai bagi kat diaorang ni. Takmo kacau kusyen lain ye!*


*Kitcha ni memang suka KONTROVERSi, suka buat aksi buat ai grrrrrr*


*Kitchu steady je lepas makan, lepak lepak. Tau tau je ai tgh snap gambar dia!*


* Ni lagi sekor minah cool! Kitchot! Tak layan orang pun, dia dengan dunia dia jeee....*


*Kiwaa, susah ni nak tangkap gambar dia! Asyik main main main jeee~
Lepas makan tido lahhhhh, bukan main!*


*Haaa . . ni auta je lebih ye! Kimot ni kemain susah nak tangkap gambar dia, kaki main dengan si Kiwaa tu.. Ni buat buat tido je ni.. Sebab nak masuk dalam sangkar dah! Muka kesian lah tu!*



*The only one HERO REMAJA ai! KOMOT! Tak boleh panggil babyberbulu dah.. sebab dah jadik HERO! Kaki menggigit je kerja! Sakit oiiiiii*







p/s : orang lain berlumba lumba dengan anak, ai?
dengan anak kucing jela... hihi










Yang sayanggggggggg kucing kucing niie,
signature ms eida

19 comments:

  1. banyaknya kucing!!! zana suka gak kucing tp x berapa nak rajin membela.. hihihi

    ReplyDelete
  2. Zana, ada 8 ekor! hihihi.. Ida suka kucing, sayang kucing.. tapi tak berapa nak rajin gak.. tpi tak pe, hubby rajin! hihi

    ReplyDelete
  3. sgt comel hokey...bila makan berdert2 gitu..nanti eka tunjuk 'baby tiger' tiger eka pulak ye.nantikan

    ReplyDelete
  4. Eka, sangat TAK SABAR hokay!! Cepat... hihi

    ReplyDelete
  5. Eida::

    meriahnya...
    paling suka yg ada tompok kat idung tu =))


    nak jugak......huhu

    ReplyDelete
  6. Anie, memang meriah kalau mereka mereka ini keluar!

    Tompok kat idung?? Kiwaaa ye.. hehe

    ReplyDelete
  7. Salam Eida,

    Sedap tu ikan tongkol kalau cicah dgn budu...perghhhh...tapi takpela untuk bulus ok je kan....anyway nice info ye...

    BTW kami dah lama follow blog Eida, jangan lupa follow blog kami lepas ni ye...thengs


    www.mylovely-cats.blogspot.com

    ReplyDelete
  8. kdg2 aksi2 kucing ni mmg mncuit hati...
    tp aku xsuke sgt bela kucing...
    sakat kucing aku suke...
    hahahaha

    ReplyDelete
  9. Anum, hehe.. aku suka bela kucing.. kalau umah aku ada tanah lapang kan best... =)

    ReplyDelete
  10. En.Zul, ida dah lama follow blog.. sbb banyak info pasal kucing kan.. sangat berguna tuk kucing kucing ida.. hehhe~

    *budu? hiihii*

    ReplyDelete
  11. eida......wahhhhhhhh.....kucing hani takley mkan ikan rebus la...ritu ade la bagi kan.....dorang nanti tinge kurap kurang.......so now selang seli bagi smartheard biskut n dalam tin......tu je dorang mao makan...lain2 bukan tamao tapi nanti kurap...aiyoo....kucen hani UP sket dari eida taw.....9 ekorrrrrrrrr....ehhehehehhe.....jums berlumbe bela kucen..hahaha....xpela org dok sebok buat anak.....rezeki kite, kucen je la eida...hihihi

    ReplyDelete
  12. Hani.. hehehe~ Ida nye kucing lak bagi makan dlm tin, taklayan der... biskut boleh la sikit sikit.. tapi ikan, fav seme ekor! hihihi.. So far, bagi makan ikan rebus, xde kurap.. sib baik...hhehehe~

    9 ekor? Mak ai!!! Lagi banyak... Yela hani, kita belum ada rezeki yg satu tu.. kita buat pahala kat sini la.. hehehhe..

    Kucing pun makhluk Allah jugak.. =)

    ReplyDelete
  13. Eida, besnye kucing manyak...cm umah PIL yana..berderet kucing..Yana puas merengek kt hubby suh ambil bwk blk KL sekor, die xmo..ssh dlm keta lame2..huhu

    ReplyDelete
  14. Leeyana, hehehe.. ida pernah bawak balik kg .. rileks je meke ni duduk lelama dlm kete... hihhiih

    ReplyDelete
  15. ishh2.gemoknye masing2
    tetibe teringt kt gemok..mucuk mucuk mucuk..
    *wink*

    ReplyDelete
  16. @iera 11

    Gemok kan? kan? suka nye kucing angah membesar dengan gemok.... kucing gemok xpe.. jgn tuan dia! wakakakka

    *finally, along bukak jugak blognya! hihi*

    ReplyDelete
  17. @Zaza

    Hehe~putih bersih je ek.. kaki main tu!

    ReplyDelete
  18. kitchu & kitcha tu kembarr ke?sama muka dorangg...
    tergoda tengok kehenseman Kim...
    hikhikhik

    ReplyDelete

Kalau suka, komen la...
S AY A N G uolss !!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Copyright © 2015 JIAKREATIFELT. All rights reserved. | Sign in | Top of Page