Thursday, December 8, 2011

Review : Ombak Rindu


Assalammualaikum w.b.t . .

Suprise ! Suprise ! *ala ala Lisa Surihani dalam Ombak Rindu (OR)* HEHE~ Akhirnya ai dapat jugak tengok Ombak Rindu setelah percubaan yang pertama GAGAL. Tapi this time, we all ke Brem Mall Kepong je.. Menci pergi tempat hot hot macam Mid tu, last last tiket SOLD OUT! Buat ape kan? Pergi Brem Mall, tak de orang langsung! Seat cantik punyaaaa ~

*TQ Sis P temankan dikala hubby taknak tengok langsung Filem ni!*


Nampak ai pakai baju kurung? HEHE~ *nampak sangat pergi time office ye!*



Ai dah baca novel Ombak Rindu. Tu yang teruja nak tengok Filem pulak~ Ai tahu mesti punya jalan cerita di olah sedikit. Takkan nak ikut sebiji sebiji kan? Kalau ikut sebiji sebiji, 4jam baru habis cerita tu nanti! hihi~ So, ai dah set kat minda, TAK KAN SAMA dengan novel! Jangan keciwaaaa~


Sapa baca novel tahu kot kalau memang ada adegan romantis antara Izzah dan Hariz ni. Ai fikir ntah camne la rupanya adegan ni bila diadaptasi jadik Filem kan? hihiihi~ Ramai yang hot pasal adegan ni kan! Ai bila tengok tu rasa macam malu malu kucing pula! Ada pulak adegan ni ditunjukkan depan semua orang? Ai malu lorrr... Even bukan ai yang berlakon! HAHA ~ Nasib baik tengok dengan Sis P je.. Sekali bebudak depan ai ni pun tiru meniru aksi ni lak.. dan dan tu lah pelok pasangan memasing ! Gedik je!!~

*Tetiba terfikir, wife Aaron Aziz ni tak jeles ke bila tengok adegan ni? HUHU*
Apa apa pun Aaron Aziz memang 'Hariz' !! Menjadi sangat lakonan dia!



Pastu kan, bestnya bila ada si 'comel' yang berlakon! Kucing Izzah ni.. Dia memang comel uh! Patut nama die Comel! hihi~ Tak suka part, si Hariz ni campak kunci rumah kat Izzah, terkena perut ComeL! Kejam tul !
* Nampak si comel tu tak? alolololololo. . dapat kau berlakon sekali ye!* hihi



Haaa. . ini part best! Aaron Aziz menangis hoiii ! Kau pernah tengok? Sapa kata tak macho? Menangis pun still macho beb!! Kalau dah tak macho tu , tak menangis pun still tak macho! *paham ke?* HAHA~ Ada yang terasa? Tapi kelakarlah sebab Aaron Aziz menangis bagai nak rak, tapi Maya Karin ni setitik air mata pun tak kuar!!! Harapkan muka sedih je, ai pun boleh buat! Ala.. spoil laaa.... ~ Pendapat ai , Maya Karin tak sesuai lah watak Izzah ni.. Gaya kampung dia tak jadik! Kalau ai pengarah , ai pilih Fazura! Mesti jadik punyaa.... HEHE .. Maya Karin lebih sesuai jadik watak cam dalam Pisau Cukur tu! Haa... itu sesuai!!~



"Redha itu ihklas, pasrah itu menyerah" kata kata Lisa Surihani bila dapat tahu dia bermadu dengan Izzah..Ouh! Sadisnya! Tapi ai suka gila watak Lisa Surihani. . Memang menjadi sangat dengan watak Mila Amylia tu.. Suka!! Part Lisa menjerit, gedik gedik dia tu.. Ish Jadik!!!~ Sukasuka..


Untuk filem Ombak Rindu ni, ai bagi 4star.. Filem romantis yang boleh ditengok, tapi budak budak jangan ikut ye !! ~ HEHE .. Ai ikut tak pe.. HAHA! Jalan cerita menarik sbb ai memang suka novel dia pun! Teka ? Ai menangis ke tak? Teka cepat!! Satu part ai menangis bila MakJah kata ,

"Perkara paling berharga dalam hidup seorang wanita adalah menjadi seorang ibu"



Mungkin memang ai sensitif dengan bab tu, tu yang ai sedih kot? Tu yang ai nangis!!!~ Tapi kejap je... Tak de lah sampai seplastik tisu! HEHE~ Dengar cerita kutipan Filem Ombak Rindu ni dah cecah 5juta? WOW! Ai ler tu salah seorang penyumbangnya.. *bangga* Sokong FILEM MALAYSIA derrr.....






p/s : Ai sendiri tak tahu kenapa lelaki tak suka tengok filem ni? Lepas tengok, korang akan hilang mata ? hilang hidung? *konfius*

p/s/s : Tak salah temankan isteri kalau isteri tu suka.. Give and take lah!













Yang puas hati bila dapat tengok OR!
signature ms eida

8 comments:

  1. Aku tggu Astro 1st

    **Bagi je email =)

    ReplyDelete
  2. Bab 4jam baru abess n suke part kucing tuh, sama ngn review aku! kah3

    http://izzdfarish.blogspot.com/2011/12/ombak-rindu.html

    ReplyDelete
  3. betoi2 kenapalah lelaki tak nak tengok cerita cam gini.. best yerk .. akak nak ngat tengok tapi rasanya next weekler kot.. sebab der cuti hari khamis...

    ReplyDelete
  4. aku pkse zakri tgk wey...
    last2 dia yg xabeh2 review psl cite 2..
    ni xkne 2 xkne...
    yg ni ok 2 xok...
    smp nk tdo pn dia msih dok olah lg psl cite 2...
    lau x bkn men summpah sranah lg kunun2 cite mlayu xbest lgsg...
    lawak2..

    ReplyDelete
  5. aduh... terasa mak... Ada Aku Kesah... khokhokoh..

    ReplyDelete
  6. Hiwhiw... mujo laki ai sudi temankan ai. hiwhiw...

    :P

    ReplyDelete
  7. zana x baca pun novel tu.. tu yg x de rasa nak tgk kot.. tp nnti nak tgk kat astro first la.. leh tengok banyak kali.. hihihi..

    ReplyDelete
  8. dh tgk juga...sedihhhh...tersedu2 tgk cite ni..confuse jap..knpela sensitif yg amat! terasa berada di tmpat izzah!oh...poyo! hubby kak eikyn ajak tgk lg..sbb suka! kak eikyn lak malas..penat nk nangis tsedu2 lg...poyo lg!

    ReplyDelete

Kalau suka, komen la...
S AY A N G uolss !!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Copyright © 2015 JIAKREATIFELT. All rights reserved. | Sign in | Top of Page