Friday, December 16, 2011

"My Great Cuti Cuti Cinta Contest"

Assalammualaikum w.b.t . .


Last minit join !!! *sambil kenyit kenyit mata kat Kekda*


Banner Contest *kekda kat HK time ni* Syok!
(klik banner tuk join ye!)


Kekda, sebelum ida dok jawab soalan A ni, ida jawab dulu soalan B yer.. skip skip! hihi . .

Soalan i. Jawapan Januari - Kundasang, Sabah
Julai - Cameron Highlands, Pahang
Oktober - Hong Kong

Soalan ii. Lengkapkan slogan. Saya suka blog pnstoberi kerana haish! kalau sehari tak baca blog kekda, tak lengkap! Banyak info info pasal cuti cuti.. hehehe~ Suka jugak baca pasal kerja or life kekda tapi cuti cuti tu, memang ida follow ah!!!~ Ape je info seme datang dari kekda, pasal groupon pun, ida tau dari blog kekda. pasal air asia ke.. semua dari kekda lah~ Dan juga kita ada persamaan, kita golongan istimewa kan? itu yang rapat tu.. bila dah rapat, memang akan jadik BLOG YANG WAJIB DIBACA HARI HARI !!!~



Alamak, slogan ke tu? kemain panjang nye!! hiihi.... Sorry kekda, emo lak buat slogan gitu~ hihihi... Dah jom jawab soalan A pulak! hihi.. Ok! Percutian mana yang PALING GREAT buat ida?? OF coz lah time berdua duaan bersama hubby... hiihi.. Dah la dapat berdua duaan, malah percutian itu sempena HARI LAHIR Ida!! Ho yeaahhh~ Seronoknyaaa.... *malah tak perlu keluar duit pun!!* hihihi


Kemana ida ? Pulau Pangkor ! *dekat tapi sweet!!* Kekda pernah pergi tak? Rasanya kekda tak pernah pergi kan? kan? Haa.. sesuai sangat tu! Ajak tuan besar pergi ye! Sekarang ni , kekda g amik pen & kertas, salin apa ida nak bagitau ni ye... hehehhe



Kekda , boleh rujuk entry;-






Ida ringkaskan untuk kekda ye...Tips tips comel ke Pulau Pangkor :-

a) Melalui tol Jalan Duta, exit Sg.Buloh terus menghala ke Lumut. *ikut jalan dalam*
OR
Melalui tol Jalan Duta, exit Bidor dan terus menghala ke Lumut.


b) Sampai jeti Lumut, boleh park kereta kat situ juga, RM20 untuk 3h2m * tak tau lah kalau dah naik time kekda nak pergi nanti.. hehehe*


c) Tiket Feri lak, murah je! RM20 untuk 2 orang pergi dan balik... Kekda beli pergi dan balik terus tau! Senang!!
*atas feri*




d) Ok sampai kat Jeti Pulau Pangkor, naik lah van pink yang berharga RM10-RM20 je pergi ke hotel!


e) Penginapan, banyak resort, chalets, hotel.. Kekda leh pilih mana mana.. Tapi ida suka mandi pool.. Ida prefer lagi hotel ni untuk Kekda. Pangkor Bayview Beach Resort! Murah, selesa, dekat dengan laut! Itu yang penting ye! ye! hehe~ Kadar rate RM150/pernite kalau peak season.. kalau tak lagi murah.. hehe~

*depan kaunter reception*


*depan bilik*

*Inilah pool dia.. besar!*


f) Aktiviti kat Pangkor, kekda pergi snorkeling! Tapi tak lah secantik pulau perhentian or mana mana pulau.. tapi boleh la pergi basah basah bersama tuan besar! hihihi.. RM20 perpax je....

*time snorkeling*

*salah satu port*


g) Lagi aktiviti, kekda boleh sewa moto round the pulau! Kecik je pulau ni... Sewa moto dalam RM20-RM40 . . Masa tu kekda boleh pergi kilang buat satay, Kota Belanda dll..

*Masa ni ida round pulau... Nampak kura kura ida pakai tu? Lawak kan! hihi*
Ni kat menara tinjau*

*we all kat Kota Belanda ni*


h) Makan? Jangan risau kekda, semua tersusun depan laut tu.. Pilih je kedai mana! hihi~ Makan ikan bakar tau! Ikan fresh gilaa.... tapi mahal sikit! Biasalah makanan kat pulau , sememangnya mahal... hehe~

*mahal sikit RM65 ni!*

i) Cenderahati boleh dapat sepanjang kekda duduk kat pulau tu.. bersepah sepah kedai cenderahati... hehehe ~


j) Oh ya! Kekda jangan beli makanan laut kat pulau ... MAHAL! tapi beli kat Jeti Lumut. Nama kedai tu Hasil Laut Jamilah.. Kemain murah! Lagi banyak beli, lagi banyak murah die bagi... hehehe~

*Tiap kali pergi Lumut, mesti singgah kedai ni*




Ok dah tamat! harap harap dapat membantu Kekda kalau pergi Pulau Pangkor ye! hehe~ Ida dah pergi 3x... tutup mata pun tau dah jalan kat sana... cewahhhhh ~ Rasanya percutian budjet ke Pulau Pangkor ni tak cecah seribu pun... below 1k je... So, ape lagi?



Last, lawa kan kekda? visit lah Pulau Pangkor! hihi





p/s: Selamat Ulangtahun & Happy Beday Kekda!









Yang harap harap ada luck! hihi
signature ms eida

5 comments:

  1. ida, sehari 4-5 kali msk blog ida sbb update pantas. hehe. ida n hubby sgt comel, dr baju batik ke tshirt, byk yg sama. kiut! ;)

    ReplyDelete
  2. Hiksss..kekda honeymoon kt pangkor yunk :)
    Tp tkpe. biler bc ni mengimbau memori ler kiranya. by d way,pnyertaan sedia utk dinilai. tenkiu sudi join...

    ReplyDelete
  3. Eh. akak rasa da komen. ke blum approve. kalo blum approve, delete komen yg ni yer.
    By d way, tenkiu sudi join contest akak, penyertaan sedia utk dinilai.
    Oh.. lupa nak gitau, Pangkor tu tpt hanimun akak 3 thn lepas :))

    ReplyDelete
  4. Yannie, hehe.. ida memang gitu.. kalau ada cerita, mesti laju je update... kalau xde cerita, seminggu senyap je! hihihi...

    *ida memang suka pakai bj sama sama... sib baik hubby jenis melayan.... =)*

    ReplyDelete
  5. Kekda, ala!!! Kekda pernah pergi ke? hehehe.. Tapi betul kan? Pangkor ada destinasi pulau yang paling budjet! hihihihi..

    Nilai jangan tak nilai.... hihi... Tak menang pun tak pe.. sokong kekda je ni!! Chaiyoookkkkkkk

    ReplyDelete

Kalau suka, komen la...
S AY A N G uolss !!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Copyright © 2015 JIAKREATIFELT. All rights reserved. | Sign in | Top of Page