Monday, December 19, 2011

Boleh TEGUR tapi JAGA lah HATInya


Assalammualaikum w.b.t . .


Pernah tak uols nak tegur seseorang tu tapi takut kalau kalau si dia tu TERkecil hati? Lain hal pulak kalau ada orang tegur uols tapi selamba je cakap tanpa MENjaga HATI uols langsung?? Sakit tak?


Ai rasa, kalau nak tegur seseorang tu buat silap or else, BOLEH tapi dalam masa yang sama JAGA lah HATI dan PERASAAN dia kan? kan? Kesian dia.. Sudahlah kene marah, kalau kita terkeluar kata kata kesat kat dia macam ne? Sebelum bercakap tu, tapis dulu. Fikir dulu. Boleh??


Tapi ai rasa kalau ayat KURANG pedas, sure kita melenting balik kan? Tapi ni ayat PEDAS, bukan melenting je tapi PASTI air mata mengalir lajuuu je kan? Nak nak kalau kata kata tu dilemparkan oleh orang yang disayangi? Ouh sakit kan!


Lepas tu, ditambah pulak dengan si dia tu TAK PAHAM apa yang kita buat? Tau tau nak melenting je... Tak tau isi cerita yang sebenar . . Dan kita kene pulak maki?? Uols rasa nak buat apa??


Oh ya! Tak salah nak tegur tapi intonasi suara tu TUKAR boleh? Kasi intonasi lembut lembut gitu~ Tak der pulak dalam mana mana rules kata kalau nak tegur seseorang itu kene CAKAP MENENGKING.. Ada ke? Tak de kan??


Ok fine! TERmengarut pulak! haish!



signature ms eida

2 comments:

  1. kalau org ckp suara tinggi, agak tersentap kn.. hee. kalau kite TERnada tinggi, x terpikir lak org len sentap, hehe

    ReplyDelete
  2. CikSyue, hahahaha.. tau xpe.. tapi ida tak salu nada tinggi, ida suka saiko je.. hihihi

    ReplyDelete

Kalau suka, komen la...
S AY A N G uolss !!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Copyright © 2015 JIAKREATIFELT. All rights reserved. | Sign in | Top of Page