Thursday, November 3, 2011

Rindu dia


Assalammualaikum w.b.t . .


Bila dah habis kerja ni, tinggal pula sorang sorang dalam bilik ni. . Sure la ai sedih.. Ntah kenapa ai tak boleh tinggal sorang sorang... Ai macam teringat ingat kejadian Sabtu lalu... Mula la perasaan sedih tu datang....


Nak buat macam mana? Ye ai dapat solution nyaa... Ai mula mencari cari gambar gambar lama arwah... pastu tengok... senyum sorang sorang.. Ai rasa arwah dekat dengan ai.....

*Gmbr ni banyak kenangan.. Sebabmya gambar arwah yang ditangkap oleh ai menggunakan Mr.D yang hilang setahun yg lalu.....*



Masa mula mula dulu ai tengok gambar, nak nangis je kerja nya! But now, ai suka pulak tengok gambar arwah, dan boleh lak senyum senyum.... Mungkin ai dah boleh terima pemergiannya.... Eh! Ai redha dengan pemergiannya tapi sedih tu tak boleh tahan.......


*Bukit Cerakah - Tinggi kan arwah? Ai kakak yang mendek lg ciut je...*



Dan tetiba ai terjumpa ini... godek godek mukabuku, terjumpa lak conversation ai dengan arwah.. Ai memang suka tegur arwah bila nampak dia on9... Bila baca semula, ai terbayang muka arwah, ai jadi seronok.. Baca lagi... baca dan baca sampai habis.. Ulang dari atas semula.. terus ke bawah balik... Baca banyak kali pun tak jemu!


Rindu dengan cara percakapan, penulisan dia yang semakin meningkat remaja tu... Macam macam ayat baru.. Kadang kadang ai tak paham sangat apa yang ditaipkan tu... Sbb suka benor guna perkataan yang tak de dalam kamus dewan bahasa & pustaka tu... Hish.. budak budak kan? Rindu! Siyes rindu !





Al-fatihah untuk arwah..~









Yang sangat berterima kasih kepada kwn2 yang memberi kata kata semangat!
signature ms eida

4 comments:

  1. Al-Fatihah utk dia.
    Tkpe..memula mmg sakit rasanya. Tp cam biasa akak pesan, Allah uji kita dgn dugaan ni sbb kita kuat..

    Cuma, masih tertanya2 kenapa ngan arwah.
    Kalo tak keberatan share la dgn kami. Tp kalo mengundang kesedihan, tkpe..
    Apa pun, take care yer
    Rindu dgn celoteh Eida kat grup sikret kita tu :)

    ReplyDelete
  2. sedih la eida...eida, bila dah ok nanti...stori ae...adik accident ke sakit...tingin sgt nak tau....muda2 lg dah menghadap yg ESA...al fatihah

    ReplyDelete
  3. kdg2 ada jg kebaikan ble kite slalu tgkp pic byk2 n cuci gmbr2 2 sume kn...

    walaupun arwah dh xde, ble tgk pic dia, mmg rse dkt je dgn kite...

    AL FATIHAH utk arwah...

    ReplyDelete
  4. Alhamdulillah bila eida dah boleh terima pemergian arwah.. semoga arwah tenang di sana..

    ReplyDelete

Kalau suka, komen la...
S AY A N G uolss !!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Copyright © 2015 JIAKREATIFELT. All rights reserved. | Sign in | Top of Page