Tuesday, November 22, 2011

Bagi balik langsir haku !!!

Assalammualaikum w.b.t . .



Ingat langsir ku yang cantik meletops itu?? Ada ai cerita kat SINI . . .Tapi apa sudah jadik?? Kemana hilangnya langsirku ini !! Bagi balikkk..... !!!





Nak menangis tak boleh! Nak meraung, lagi tak senonoh!! Nak marah? Tak sanggup! HUHU~ Sapa lagi kalau bukan 'kerja' kucing kucing kesayangan ai! Ceritanya begini, kucing kucing kesayangan ni boleh pulak terlepas dari 'bilik' memasing.. Terus ke langsir ai! Main gayut gayut!! Hoohhooohooooo. . Time tu ai tak de kat rumah.. Balik balik je, ai tengok besi langsir tu dah patah! Langsir dah terburai jatuh kat lantai.. Taktau nak kata apa.. Kalau tanya, sure sekor pun tak jawab!! HAHA~


Dan sekarang, itu lah langsir kami, yang diperbuat daripada kertas minyak.. HAHAHA!! Kreatif tak hubby ?? Cis. Satu hal bila nak pasang balik langsir tu, sebab besi kan patah! Kene drill dan tebuk lubang semula... Itu semua memerlukan tangga hokay! Sebab tingkap ai ni memang tinggi!! Sapa sapa pernah datang rumah ai , pasti tahu kan.....


Problem is, we all TAKDE TANGGA setinggi itu!!! Ai dah servey kat kedai kedai hardware, tangga yang multipurpose tu ada... Ai rasa boleh sampai tu tapi RM300++ beb!!!!!!!!!!!!! Itu lah masalahnya.. Sampai sekarang la rumah we all berlangsirkan kertas minyak !!~ HEHEHE~


Ai dah nampak dah mana perginya duit bonus ai yang bakal dapat bulan Disember nanti.. Hohhohooooo!! Choiii !! Baru nak joli katak! Dah kene beli tangga pulakkkkk... Hmmm... Langsir.. Oh langsir ku......



p/s: Kesabaran amatlah diperlukan bagi mereka yang TTC dan bagi seorang PEMBELA KUCING!!! hohohoooo~









Yang rindu langsir itu,
signature ms eida

10 comments:

  1. mahalnye tangga sampai 300 beli yang 1 side je sudah bwh 100 boleh dapat.. ehehehe.. tuh hr cinta beli pun baru 60 je 5 anak tangga.. cer sebey kedai hardware yang biase2

    ReplyDelete
  2. Chinta, tinggi tingkap ida tu dalam 10meter.. tinggi kan? Sebab rumah atas sekali... Ida tutup sekali anak tingkap yg atas tu.. Tu yg tinggi benar... Tu yg kene ada tangga yg tinggi nya melebihi 10meter.... tu yg mahal......

    *5anak tangga tu tak lepas cinta oii.... huhuhu*

    ReplyDelete
  3. mahainya!!!! zana x pernah beli tangga.. hahahahhaa..

    langsir eida mmg cantik! so cepat2 la pasang balik k..

    ReplyDelete
  4. Zana, duit ida segan lah nak kuar beli tangga memahal ni!! HAHAHHAA

    TQ Zana. Nak tempah? hiks

    ReplyDelete
  5. mak ai mahalnya tangga huhuhu.

    eida dok umah kuarters eh?.. tingkap cam umah fara la hikhiks ^^

    ReplyDelete
  6. Fara, tu la pasal.... kalau tingkap jenis standard je xpe.. ini tingkap kemain tinggi .... mencikkk...

    Taklah ida duk apartment biasa je... Dok tingkat atas sekali... =)

    ReplyDelete
  7. hahahhaha...nak gelak je boleh tak...ni la nasib pembela kucing...umah eka pun gitu la, naknya baru remaja, yg gatal2 nak memanjat...pantang nampak benda gerak2 sket...abes di tangkapnya...sama gak kes langsir...cam eka idok le sampai patah...cume tertanggal je langsirnya

    ReplyDelete
  8. eida, cantek la langsir. raya thn dpn nk buat cm langsir eida la. tiru boleh? hehe

    ReplyDelete
  9. Eka, kalau anak kucing xpe. Ini dah besar besar kucingnya... Mana tak patah besi tu! hiihihi

    ReplyDelete
  10. Yannie, lor.. ape salahnya.. sharing is loving.. sila sila... =)

    ReplyDelete

Kalau suka, komen la...
S AY A N G uolss !!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Copyright © 2015 JIAKREATIFELT. All rights reserved. | Sign in | Top of Page