Friday, October 21, 2011

Si 'baby' berbulu ~



Assalammualaikum w.b.t . .



22.09.2011 - Baru jumpa (umo dalam sebulan++)
22.10.2011 - 2 bulan~

=======================================


Esok genap 'baby' berbulu ai yang dijumpai sebulan yang lepas DUA BULAN !! Ohh yeahh~ Senang hati bila tengok 'baby' berbulu we all makin sihat... Kesian... hidup dengan susu kitten je! Bukan susu segar dari tek.tek. ibunya..


Kenapa we all panggil 'baby' berbulu?? Sebab we all layan sama seperti ibu bapa yang lain melayan bayi bayi mereka..... Sapa kata we all tak de anak? We all ada ANAK KUCING tau!! heee~


Tiap tiap pagi sebelum pergi kerja kene buat susu & bagi minum dulu... yela, kene tinggal lebih 10jam kan.... Kang lapar! Tapi memang we all sampai rumah dalam pukul 7pm, si komot ni dah ngiau ngiau lapar!! Sian kan?? Hubby tak sempat tukar baju ape semua, berdesup buat susu & bagi si komot ni minum.. Haaa, tak serupa lagi ke macam orang ada bayi ke? hiks!


Selepas minum , sure si komot ni ajak we all bergurau senda.. Sangat suka! Mengisi jugak kekosongan hati ni... Tak de anak nak dicurahkan kasih sayang, kepada anak anak kucing we all lah , kami curahkan! cewaahhhhhhh~


*Ini bekas hantaran semasa ai tunang dulu*


*Itulah break1st. lunch. dinner. Setin tu 3hari baru nak habis!*

*Hubby tido, komot pun tido.. wangi ke ketiak tu?* hmmmm..

*Nak tido.... atas cadar jugak! Ngade ngade*

*Time menyusu!*


Buat pengetahuan semua, KOMOT nama nya ni... Adalah kucing ke-8 ai! Lagi 7 ekor masih dalam jagaan we all.. Tak sampai hati nak bagi kat Pusat Penjagaan Kucing.. Bela jela sampaii . . . Dalam orang kata kucing tak baik untuk TTC macam we all, tapi ai still membela & mengambil kucing baruu.... Tak sampai hati tengok berkeliaran tak tentu hala, lapar, hujan.. Tak sampai hati nok !!!


Biarlah, apa orang nak kata pasal bela kucing ni.. Dah tak de rezeki nak dapat anak lagi, tak baik nak salahkan kucing pulak kan? Belum tiba masa Tuhan nak bagi rezeki anak... Ada tu bela kucing kemain banyak, elok saja boleh mengandung kan? Kesimpulannya, rezeki tu di tangan Tuhan, kau ada kucing ke tak de kucing ke, kalau DIA taknak bagi lagi , nk buat macam mana kan?


Tapi ada orang kata cuba elakkan, adoii... tak boleh.. tak boleh.. perasaan kasih kat kucing tu mana boleh elakkkk.... hukhukhuk...~ Dah memang we all laki bini gila sayang kat kucing.. Even kucing tu bukan kucing we all, we all tetap bagi makan.... Ada sekali tu sampai we all terfikir nak sewa satu buah rumah khas tuk kucing kucing sahaja!!! Tapi itu akan terjadi bila we all KAYA RAYAAAaaaa... hehehhehe~



p/s : semalam (20.10.11) baru beli susu kitten yg baru! tak sampai sebulan susu si Komot dah habisss.....










Yang suka gilaa layan kucing,
signature ms eida

11 comments:

  1. comey je nengok baby berbulu tu..geram ase nak picit2 je..chinta sokong ngan pendapat eida xsemestinya bela kucing susah dapat baby...semua tu Dia yang bagi kan.

    ReplyDelete
  2. Thanks cintaa.. Ida dulu pernah nak hantar kucing ke pusat penjagaan, tapi bila pk pk balik.. kenapa kita nak salahkan kucing?? DIA yg tentukan semuanyaa..... =)

    ReplyDelete
  3. comel gile anak eida.. geram kan tengok telatah dorang? cinta pun melayan anak bulus gak.. macam-macam perangai dorang yang membuatkan masalah kita dapat dilupekan ☺..

    eida.. jom la kita wat treatment sesama eheheh! leh dapat baby sesama.. (abis sume orang aku ajak wat treatment sesama)

    ReplyDelete
  4. Cinta, ida nk buat treatment ngan gomen je.. hehhehehhe......

    ReplyDelete
  5. alor comelnya komot...dah jadi cat adoption dah...eida...kun faya kun.jgn pecaya sgt la.sepupu eka pun bela kucing tp ank berderet2 ja

    ReplyDelete
  6. Alo loooooo....
    comey sungguh kucing tu:::
    mintak sekOr laa...>>...

    Anie mmg nak sangat bela mioWWW:
    aduhai, tapi slalu balik Kg,
    selalu tinggai umah::
    tak dapek ler nak mengangkut tiap kali balik...Huhhu..

    ReplyDelete
  7. wah best nyer......x pe ida...x semestinya bela kucing x le pregy ramai yang bela bederet dah.........ihhihihi comelkan....kucing manje....

    ReplyDelete
  8. wahh, si baby berbulu yang manjaa jaa jaa:) hiks hikss... unluckily, i takut dgn kucing, tapi interested dgn kucing parsi:)

    ReplyDelete
  9. alahai..cute..
    kekda sker kucing tp nak bela asben tak bagi. uhuks..

    Tkpe Eida, lupakan pasal org tak bagi bela kucing tu. Kan Nabi sayang org yg sayang kucing ni.

    Mitos je seme tu

    ReplyDelete
  10. salam..

    sungguh cute kucing tuuuu.:)

    ReplyDelete
  11. betul tu ida,nory setuju dgn ida..
    ramai jugak org nasihatkan nory suruh jgn sayang sgt dengan kucing...
    tapiii perasaan tu bukan boleh di paksa2...tengah sayang2, camne nak benci2 plak..haishhh...

    ReplyDelete

Kalau suka, komen la...
S AY A N G uolss !!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Copyright © 2015 JIAKREATIFELT. All rights reserved. | Sign in | Top of Page