Friday, October 14, 2011

Sapa Pengguna GPS ? Tolong !


Assalammualaikum w.b.t . .


Ai nak tanya ni, sapa sapa pengguna GPS a.k.a Global Positioning Satelite , angkat kening !!! wihuuuu~ Ai ni tengah spend duit untuk beli GPs ni..


Mana taknya, ai bukan lah teror bebenor pasal jalan jalan kat KL ni, kalau ai tahu satu jalan tu, memang sampai mati lah ai ikut je jalan tu.. Padahal mungkin ada jalan dalam... Pernah sekali tu, ai nak pergi kenduri BFF ai kat area Ampang, yang ai tak berapa nak familiar ni, sesat bagai dengan hubby ! Sampai kan, we all tak jadik pergi sbb tak jumpa rumah..... Dah la tak pergi, siap bergadoh !!! Haa.. teruk kan ? Bermulanya situ, ai tekad mesti ada GPS ni.. *untuk elakkan pergadohan.....hehhee*


Kalau dah KL pun ai kureng pengetahuan, apa tah lagi daerah daerah Malaysia yang lain kan... Seperti Sabah.. *eh!* Pastu pulak ai ni suka benor berjalan nya pun adoi ! Kalau dah sesat tu, dah melibatkan kos prepaid coz nak telefon orang sana sini tanya jalan . . Dengan kos minyak , sebab mungkin salah masuk lorong, salah masuk taman bagai kene Uturn laa.. ape la.... Tak termasuk kalau salah masuk tol satu hal ! Salah macam macam lahhhhhhhhh ... Pendek kata ai rasa GPS ni penting bagi orang yang tak reti jalan macam ai ni tapi suka berjalan !!~

Sumber : google


Itu dia GPS tu, letak dalam kereta. . Kegunaannya mestilah untuk bagi direction kat si penggunaaa . . Dilengkapi dengan suara suara gedik . . Auw! Dengar cerita kalau kita bawak laju pun , si suara gedik ni boleh sound! Yeke ??? So, ai nak tanya berbaloi tak beli GPS ni ? Pastu kalau nak beli nak beli yang mana satu ??? Ai seacrh kat internet ramai yang guna PAPAGO & GARMIN.. Yang mana better?


Tapi ramai yang suggest beli GARMIN NUVI 205W *kata kata EnGoogle!* Tapi ai tak tahu apekah GARMIN NUVI ni... wkakakakka!!~ Ai bercadang bila dah cukup duit, ai nak ajak hubby g Plaza Lowyatt! Syurga Gadjets! Hiks


Tapi sebelum tu, ce bagi pendapat uols pasal GPS ni..... Uols kan hebat hebat belaka!











Yang nak beli GPS kerana keperluan, hiiii~
signature ms eida

13 comments:

  1. uyun pon taklah tau sangat pasal GPS..
    tapi yang ada kat uyun sekarang nie NUVI 1350..
    boleh masuk dalam poket.
    lengkap dengan suara semualah..
    kalo berminat bolehlah beli dari uyun..

    ReplyDelete
  2. eida cari GPS.. I plak mau cari ipod.. jom kita sergah lowyatt bersama-sama

    ReplyDelete
  3. wedding aku ke yg ko x pegi tu??hahahah

    mmg penting pun GPS ni..aku slalu brgtg jgk kt GPS..

    aku n pojie kalo bercuti senang je..ko nk cari restaurant,bank,or lain2 yg nearby pn boleh..

    kitorg yg guna GPS dlm hp pun slalu guna jugak...

    tapi kalo Garmin dgn Papago..aku prefer Garmin..hp aku guna papago,tpi aku xsuke...pojie guna garmin..aku senang guna garmin..friendly user..

    lg 1,ko sesat camne pn GPS mst dpt cari jalan blik pny..

    ReplyDelete
  4. aminn..semoga cepat dapat bby..ehhh..haii..salam..noli xde GPS..so xtau sgt pasal nih..hehe

    ReplyDelete
  5. CuteMum, ada dengar jugak cutemum nak jual GPS dlm Fb .. tapi bukan kah ada ada buyer????

    ReplyDelete
  6. Cinta, ipod? Wow!!!!!!~ JOmssssss

    ReplyDelete
  7. Cta, HAHHA!! Tau tau je.. wedding ko le tu. ahaks... =P

    Tu la, dah la hp aku ni mana ada GPS bagai.... kene beli hp ke kene beli GPS ni? wakakkakka

    *ramai kata Garmin*take note!*

    ReplyDelete
  8. Noli, haaiii.. salam perkenalan.. TQ! Amin.. semoga doa termakbu.. hehhehehe

    ReplyDelete
  9. hehhe..sama la ngan chinta pun...kalau sesat kompem gaduh dalam kete..x ley bla kan...chinta biasa guna GPS yg ada kat encet tokai ni je...bagus penggunaan GPS ni..tp x sehebat yang tercegat kat kete tu la kan..:)

    ReplyDelete
  10. eida, zana pernah pakai GPS.. tapi kejap jer, sbb dh hilang.. hihihi..

    masa tu zana pakai papago.. ok gak.. kalau dekat dgn kawasan speed trap, nnti GPS akan bgtau jugak..

    ReplyDelete
  11. Chinta.. ok pe ada jugak GPS kat hp.. ida ni langsung takde! huhuhu

    ReplyDelete
  12. Zana, hilang? takbestnyaaaa.....

    Tula.. ada kebaikannya GPS ni kan?? hurm..........

    ReplyDelete
  13. eida, aku ada pki GPS gak, aku pki papago... dah setahun lebih aku pakai, so far ok jer... kalu g jln2 kt state, nk cari bank, petrol station, kedai mkn ke senang jer... yerla tmpt org kan kiter xbiasa, so GPS la penyelesai mslh...
    pd aku sngt2 membantu gps ni...rsnyer aku xde sesat lg dah... biar pn aku msk jln kg...

    ReplyDelete

Kalau suka, komen la...
S AY A N G uolss !!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Copyright © 2015 JIAKREATIFELT. All rights reserved. | Sign in | Top of Page