Monday, October 31, 2011

Sadisnya entry, sesadis hati.....

Assalammualaikum w.b.t . .


Mencari kekuatan untuk mempublish entry sebelum ini.. Dilema mahu ataupun tidak publish entry tersebut, tapi yes! Ini kenangan bersama arwah.. Gigih ai upload tapi tiada kata kata yang dapat disertakan sebabnyaa.. ai sedihhh...... sangat sedih..... bila sedih ai jadik rindu... bila rindu ai tengok balik semua gambar gambar arwah... ketika itu, airmata mengalir dalam tak sedar.....


Betul apa yang orang kata selama ni, bila dah tiada, makin terasa kehilangannya! Sesungguhnya ai memang tak puas bersama dengan arwah.... Tapi demi sedapkan hati, ai puas berbelanja untuk arwah... Pakaian, shawls, jalan jalan .. ai puas!



Ini gambar keluarga (FULL) yang terakhir buat kami sekeluarga! Ai rasa bersyukur sangat kerana ai beraya di Melaka pada raya kali ni .. Kalau lah ai beraya di Pahang (kampung hubby) , sure ai menyesal tak berpeluang beraya bersama arwah !!!~ Dari atas ke bawah arwah, sponsor by me... Itulah salinan baju yang terakhir dari anga buat akak....
*baju tu ai simpan buat kenangan... mayb 1day ai akan pakai..*



Ok! Baru dua perenggan , airmata dah mengalir! huhu~u.. Sememangnya ai rinduuuu dengan arwah.... Siyes! Al-Fatihah! Arwah memang rajin.. suruh ape pun, dia buat je... Ai kan, kalau tido rumah mak, incase hubby kene pergi outstation, cukup malas nk gosok baju... Ai suruh arwah.... Even tak perfect mana dia gosok, ai marah tapi dia buat jugakk... Suruh amik itu, dia amik.. Suruh buat itu, dia buat.... Arwah sangat lurus orangnya.... Siyes!


Dalam family pun, arwah paling cantik... Kulit putih gebu... Tak banyak gambar bersama dengan arwah... Sebab ai dah berkahwin, ikut je bontot hubby.. hehe~ Tapi ada terselit satu dua gambar.. Gambar yang buat ai menangis setiap kali tengok....

*ketika di Cameron MEI 2011*




15tahun arwah 'dipinjamkan' oleh ALLAH kepada kami.... Umur yang sangat muda.. Tapi mati tidak kenal usia tua mahupun muda... Mati itu pasti.... Semua umat manusia pasti merasai mati.... Kini arwah tenang di sisiNYA... Ai berdoa semoga Arwah di tempatkan digolongan orang orang yang beriman.... Amin....


Ada hikmahnya semua ini berlaku.. Yang hidup perlu teruskan kehidupan..... Doakan semangat ai kembali pulih seperti biasa.... Doakan kami sekeluarga tabah menghadapi ujianNYA..


Kepada kawan kawan yang kerap hantar msg/call bertanyakan khabar, ai mintak maap banyak banyak sekiranya msg/call tidak berjawab.. Harap uols paham keadaan ai... Yang mana ai larat untuk jawab, ai jawab.... Ai pun paham bila hidup dengan masyarakat sekeliling ni tak boleh di lupakan....


Terima kasih yang tak terhingga kepada semua yang mendoakan arwah dan kami sekeluarga.. Sesungguhnya ALLAH lebih menyayangi arwah. Semoga arwah ditempatkan di kalangan orang yang beriman dan beramal soleh. Amin.. Al-Fatihah..



p/s : angarindukanakakselamanyaaa....semogaakaktenangdisana......
p/s/s : dengan menulis di blog, hati ai sedikit terubat....







Yang harus kuat semangat!
signature ms eida

11 comments:

  1. semoga eida tabah hendaknya.. kuatkan semangt yer dear.. sama2 kita doakan agar arwah tenang di sana..

    ReplyDelete
  2. ieda .. boleh tau sebab apa? akak sedekahkan sekali lagi al-fatihah..

    ReplyDelete
  3. Al-Fatihah...
    ieyla doakan akk tabah tuk hadapi sume ni..

    ReplyDelete
  4. Sama baya anak buah akak. Tggu result PMR kan??
    Tabah yer Eida, tau mmg sukar, tp ini dugaan Allah utk kita. Hanya Dia yg tahu apa sebalik ujian ni.
    Sabar eh. Akak baca pun sedih

    ReplyDelete
  5. Al fatihah... kuatkan hati..byk2 doa utk arwah
    disana..

    SubhanaALLAH..semua ni ujian utk kamu sekeluarga..Allah lebih sygkan arwah..

    semoga arwah tenang disana..

    kuatkan semangat dayah

    ReplyDelete
  6. Al - Fatihah...
    Moga arwah dtmpatkn dkalangan org2 mukmin...
    aminnnn..


    aku pn sedih dayah bc entri ko kli ni...
    walaupun ape yg aku rse xsame mcm ko rse, sikit sebanyak prasaan sedih 2 ada...
    smoga tabah ye dyh...
    ble ko teringat dkt arwah, byk2 la sdkahkn Yasin n Al-fatihah tok arwah...

    ReplyDelete
  7. Mengalir air mata...
    yang pasti, yang hidup pastia akan mati,
    begitu juga kita...

    Bertabah ye Eida

    ReplyDelete
  8. sedihhhnya baca entry eida. fara pun ada adik pompuan lebih kurang arwah. tapi form 2. tak dpt bygkan.. sob3. tabahkan hati yer eida. kita pun tak tahu bila masa kita dijemput. semoga arwah ditempatkan dikalangan org2 yang beriman.. Amin.

    ReplyDelete
  9. sabar ida yer....dugaan tok family ida...insyallah arwah ditempatkan di kalangan org yang beriman...ida kene tabah

    ReplyDelete
  10. salam takziah ye dear..sorry lambat sampaikan salam takziah buat u n family...

    ReplyDelete
  11. salam takziah dari kami sekeluarga beb... al-fatihah...

    ReplyDelete

Kalau suka, komen la...
S AY A N G uolss !!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Copyright © 2015 JIAKREATIFELT. All rights reserved. | Sign in | Top of Page