Tuesday, October 4, 2011

REVIEW PROPS POST WEDDING

Assalammualaikum w.b.t . .


Gambar taknak upload, duk sibuk cerita pasal Props! HEHE~ Mesti ada orang kata gitu kan ? Ishk.. tak baik sangka buruk! Ai tak sempat nak upload berjuta juta lemon gambar tu.. Kita buat slow slow yer...


Sebelum tu ai nak kasi REVIEW props yang ai gunakan time shoot ni.. Mana tau boleh jadik panduan kepada B2B.. HEHE~ Ai tak lokek kongsi panduan kepada sesiapa yang memerlukan.. Uiceh! *ayat nak hebak je!* Bersusah payah ai mencari semua yang ai LISTkan ! Akhirnya kesemua yang diLISTkan DAPAT!!! Berbaloi baloi ai berpenat lelah! Tanya orang sana sini.. Haiii~ Usaha itu membuahkan HASILnya!! Ohh yeahhh~


Kalau sesiapa yang tertinggal mengenai PROPs ni boleh tengok balik SINI ~ Jom review!!


1. Paper Lantern - Ok ! Mana ai jumpa menatang ni? Ai tanya semua orang, TQ to KAK EKIN yang bagitau , Paper Lantern ni atau dikenali sebagai Tanglung Kertas Warna ada dijual di Petaling Street, Kuala Lumpur.. Deretan kedai Cina yang menjual tanglung tanglung! Murah je beb!! Ada 3 saiz , BESAR RM8.00, SEDERHANA RM6-7.00 , KECIK RM5.00 !! Macam macam colour ada, merah, hijau, hitam, putih, kuning dll..


Ini Lantern yang ditunjukkan dlm Entry Lepas~

Inilah Lantern yang ai beli ! Yang colour pink tu kecik RM5 je! Yang colour hijau & kuning tu bersaiz sederhana RM6 je! Semuanya berharga RM17/-




2. Lolipop ! Haaa . . yang ini senang je nak cari, semua orang tau kot? Ai beli kat Famos Amous, Tesco Cheras.. Murah dalam RM3.50 ke atas... Ai tak beli yang ala ala pelangi, ai terjumpa sumthing new ! HEHE~

Lolipop Entry yang lepas.. Comelkan bentuk LOVE Pelangi?


Tapi INI lagi MENARIK PERHATIAN ai !! Lolipop Bentuk LOVE MERAH !! Sesuaiiii !!~ RM3.50 satu! Ai beli 2 , so RM7/- . . Lepas shoot tu ai makan! Sampai sekarang tak habis habis lagi.. Buat mengundang sakit gigi je kan? Buang bolehhh ? *bazir je!*




3. Kipas Pelangi !! Jumpaa !! Mula tu susah nak cari tau~ Bila dah beli 2 kipas, jumpa lagi ! dan lagi ! Dan lagi ! Selalu macam tu kan ?? HEHE~ Ai jumpa Kipas ni kat EconSave Cheras Selatan.. RM7.90/ .. Ai beli 2, RM15.80 berlainan rupa.. Satu bulat! Satu bentuk Kipas ni! Haaa.. suweeet sangat!!!

Kipas pelangi untuk Entry Lepas~

Dan Ini yang ai beli~ Belah kiri tu ai beli kat EconSave!
Belah kanan tu yang ada bunga sunflower tu ai beli kat kedai buku TheMall, KL.. Ekceli dah beli yang kat Econsave tu patut nya dah cukup! Tapi nampak macam menarik je sebab ada bunga, so beli lagi!! HEHE!~ Murah je! RM5.90/-
Total = RM 21.70/



4. Fresh Flower! Mana mana pun ada jual kan ? Ai beli RosMerah kat AuntieCina kat Pasar Kajang! RM7 ! Cekik darah betul auntie tu ! Kedek ! Sikit je pun ai nak guna, bagi la diskaun!! HEHE~ Tapi tak pe, demi mu shoot, ai bayar !!! Wakakkakaa


Fresh flower setelah digunakan, takkan nk buang? Tujuhhengget tu!! Ai hias atas meja makan.. Auw!

Konon konon ai nak buat aksi ini. . . tapi lain yang jadik... HEHE~




5. Papanboard kecik! Ni tak termasuk dalam list ai pun! Tapi KAK EKIN bagi cadangan, ai buat je! Menarik jugak !!~ Jenuh gak la mencari , semua kedai buku ai masuk! Last last jumpa kat Carefour Kepong , dekat area alat alat tulis tu... RM9.50 !! Mahal kan? Demi mu shoot, ai bayar jugak !!!

Sumber : Google


Ini PapanBoard kecik yang ai beli~ Siap siap dari rumah dah suruh hubby tulis ni!



6. Yang ini memang ai nak buat! Inilah Theme we all... Board bertulis colourfull yang bertemakan 1years! Memula uols carik kertas warna warni! Beli board keras kat kedai buku pun ada.. Macam macam colour! Ai pilih colour Ungu RM3.50, kertas colour RM1 sehelai.. Ai amik 3helai~ Pelbagai colour! Amik la kertas yang tebal sikit... Senang nak gam! HEHE~


Jadik lah begini !! Comei tomei tak? Word tu , uols print dari Word sudahhhh~
Total = RM 6.50/


Ini jugak ai buat! Word tu seperti biasa print kat kertas warna warna tadi.. Jimat!! Then batang tu kalau uols perasaan, ai guna kipas tangan punya batang je! Cari batang aiskrim tak jumpa! HEHHEHE~



TQ to SIS P yang banyak temankan ai mencari semua props itu.. Sangat berbaloi dengan penat lelah ai, berabis duit untuk props ni.. Kejap ke Kepong, kejap ke Cheras.. hoi! Penat! Ada yang kata membazir je! Nape tak pinjam dekat kawan kawan je? Taknak la.. itu kawan punyaa.. Kita nak kita punyaa... Lagipun mana tau ai ni ganas, habis rosak harta orang macam ne? Lagipun bila kita usaha sesuatu tu, bila kita tengok hasilnya yang BEST, rasa macam ... alahaiii~ Puas HATI Gilaa !!! Dan sungguh memang ai ganas, kebanyakkan props sudah 'cacat' sedikit! HEHE~


Macam ne? Nampak tak gambaran props ai ? Senang je nk buat! HEHE~ Gunakan kreativiti anda.. Pasti hasilnya lumayannn... Total ai berabis untuk props untuk POST WEDDING = RM68.70!!!!





p/s: Mahal tak ? Ni kalau bagitau mak ai, sure kata " MEMBAZIR!! "
p/s : tapi bila tengok gambar gambar tu, rasa berbaloi!!








Yang rasa semua tu berbaloi!
signature ms eida

10 comments:

  1. eida...suka nya tgk.........igt kan dah letak gmbrnya...i want more i want more.bestkan wat post wedding...leh nak peluk ke bagai.dah halal

    ReplyDelete
  2. Hari ni nak publish!! Soriii!! HEHE~
    Aah.. eka pun buat la post wedding, comeiiiii~ Dah halal, seme posing boleh buat! Huhuhu

    ReplyDelete
  3. kipas 2 debot pn ada...
    bek ko pnjm je sbb dia bkn men pn...
    rugi aku beli tok dia...

    ReplyDelete
  4. Saha, HEHE~ Nanti ida publish ok...

    ReplyDelete
  5. Anum, xnk la aku pinjam pinjam.. segan... HEHE~ Lagipun aku gune ganas! Kipas tu pun dah terkoyak! HAHA

    ReplyDelete
  6. debot xpkei pn..
    koyak pn xpe...
    sbb mmg xdgunakan lgsg...

    ReplyDelete
  7. Ishk.. tak baik la koyakkan barang orang.. takmo takmo.. ekekkeke

    ReplyDelete
  8. zana tgk gmbr kat fb eida.. semuanya cantik & sweet!!

    ReplyDelete
  9. Zana, sib baik kita kawan dlm fb.... untung zana! Ahaks!

    ReplyDelete

Kalau suka, komen la...
S AY A N G uolss !!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Copyright © 2015 JIAKREATIFELT. All rights reserved. | Sign in | Top of Page