Friday, October 7, 2011

Berdebar nya !!


Assalammualaikum w.b.t . .


Berdebarnya ! Tadi makan bihun goreng pun tak senang ! Hari ni hari jumaat ! Ada apa dengan Jumaat 7hb Oktober 2011? Pembentangan Bajet 2012 beb !!! Kalau tanya sorang sorang kakitangan kerajaan, macam macam andaian keluar!


Ada yang kata ada kenaikan Gaji untuk semua lapisan.. Tapi ada sesuatu yang ditarik! Haii laa... Ai rasa mesti elaun COLA yang kene tarik kan ?? Kalau naik 40%, means dalam 500++, tolak COLA, plus minus gaji naik sebenarnya dalam 200++ je!


Ok lah dari tak de kan ? Apa apa pun ai harap ada berita baik yang buat ai legaaaa . . Bukan apaa . . Ai bercadang nak pindah rumah.. Cari rumah yang lebih baik! Rumah skrg ni dah ok tapi kawasan dah macam tak selamat lah !!


Semalam jiran sebelah rumah ai kene pecah masuk! Takutnya !!! Mana tau , pencuri tu aim plak rumah ai kan?? Dah la sunyi kawasan rumah ni.. SO, dengan kenaikan gaji yang best best ni, boleh la tahun depan pindah rumah baruuuuuu ~ *harapan!*


Uols rasa ada tak sesuatu untuk kita? Goverment Servant? Berdebarnya tunggu !!!~








Yang tak senang duduk,
signature ms eida

6 comments:

  1. hahahha yek2 jerk kan....mcm2 dgr x best nye tarik elaun.....x yah ar tarik kan bg naik gaji jerk....bolehhhhhhhhhh??????????

    ReplyDelete
  2. Zana, nk apply kuarters putrajaya lah macam ni!! HEHE~

    ReplyDelete
  3. Miss, tu la pasal.. tak boleh ke bagi dua dua sekali ? HEHHEHHE!

    ReplyDelete

Kalau suka, komen la...
S AY A N G uolss !!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Copyright © 2015 JIAKREATIFELT. All rights reserved. | Sign in | Top of Page