Wednesday, September 14, 2011

Tak buat openhouse, tak nak datang beraya ke ???



Assalammualaikum w.b.t . .


Dah masuk bulan RAYA ni, ramai lah yang buat RumahTerbuka a.k.a Openhouse ! Setakat ni ai dah pergi 3biji rumah~ Sikit je tu ! ada orang yang dapat jemputan banyakkk.. Ai tolak tolak jugak~ Diet kene jaga sikit ! Kang habis lol diet Ramadhan ai !! HEHE~


Tapi ai memang tak buat RumahTerbuka a.k.a Openhouse ni , yela ai mengaku ai mana RETI masak bagai bagai ni.. Nak jemput orang makan, kene masak seperiuk, sekuali besar, mane reti !!! HEHE~ Nak tempah ? Auw ~ Budget please........... Lagi yang buat ai segan nak buat sebabnya rumah ai bukan lah banglo ke ape ke , cuma Apartment biasa yang berada di tingkat 4 ! Jenuh oiiii naik tangga if uols pergi rumah ai ~ So, ai macam kesian je kat tetamu tetamu yang hadir nanti ~ Segan la !! Dan masalah parking kereta . . Dalam kawasan rumah ai ni hanya ada beberapa paking lot untuk visitor aje.. Ye la, kawasan rumah kecik! Kang sapa sapa yang datang kene parking kat luar kawasan rumah . . Kat parkguard ? Kene tinggal i/c... Ala, macam menyusahkan je tetamu ? Lagi lah ai segan !!!!


Jadiknya, we all tak buat semua tu . . Tapi ai rasa, kalau ai tak buat RumahTerbuka, tak de orang ke nak datang rumah ai ?? Kene buat RumahTerbuka baru nak datang ke ?? Mana ada rules macam tu kan ? Dah raya, jemputla datang rumahhh . . Makan kuih raya ke . . Minum air teh ke . . Apa salahnya kan ? RAYA ni kita kan nak visit , mana tau ada buat salah silap ke . . Jumpa untuk bermaaf maafan... Tapi kalau ada makan makan tu, rezeki !!!~


Untuk itu, jemput lah semua yang mengenali ai datang rumah ~ Memang ai tak masak grand grand , hanya kuihraya menanti uols ~~ *salah ke*


Semalam ai menjalankan XPDC mengisi kuihraya ! Teruja tak ? Ke ada orang yang dah isi ?? Lagi teruja kau nok !!! HEHE~ Ada 4jenis kuih ai beli untuk tahun ni, yang lain semua pemberian Emak & MIL . . Tahun lepas beli kuih banyakkk, tapi kureng orang datang rumah, buang je kuih tu! Membazir je !!! Tahun ni ai beli sikit ! *jimat*






Antara kuih kuih ai ~ Isi isi ni ada orang nak datang ke ? *bak kata hubby* Ai ? senyum jer . . Nanti kalau orang datang, takkan baru nak bawak keluar kuih ?? Tul tak ? HEHE~ Tak cukup dengan kuih, set cawan pun ai dah siapkan !! HAHHAHHA !!!~




Jadik, apa tunggu lagi ? Ayuh rasa kuih raya ai beli !! Hikhikhikhik...










Yang malas buat kerja sekarang,
signature ms eida

8 comments:

  1. aku wat makan2 01.10.2011 nanti...insyaallah...xsempat nak wat bulan syawal ni,mggu ni full,next week aku g thailand...jemput dtg...hari tu berbuka ko xde.... :(

    ReplyDelete
  2. InsyaAllah aku datang kalau ada kesempatan....

    Time berbuka ari tu, ko buat aku balik kg...
    *lagi penting kot*

    ReplyDelete
  3. t aku dtg raya umah ko...
    mmg dh plan nk serang umah ko ni...
    lau xnk msk sila order dominos ke pizza ke mcD ke...
    tbaikkkkkk

    ReplyDelete
  4. HAHHAHAHA! Makan kuih je ! Penat aku beli kuih bebanyakk tu....

    ReplyDelete
  5. Ko beli, pastu bawak g umah aku yer... HAHHAHA

    ReplyDelete
  6. blh2... aku kol t ble dia anta ko byr le...
    pstu mkn rmai2...
    tbaikkkk....
    hakhakhak

    ReplyDelete
  7. Aku tak bukak pintu lah cam tu... HAHHAHAHA

    ReplyDelete

Kalau suka, komen la...
S AY A N G uolss !!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Copyright © 2015 JIAKREATIFELT. All rights reserved. | Sign in | Top of Page