Tuesday, September 27, 2011

KOMOT in THe House yo !



Assalammualaikum w.b.t . .

Dalam dalam ada 7ekor kucing, we all boleh amik lagi sekor ?? OMG !!! Kalau dah minat dengan kucing tu, bagi la alasan ape pun, sume tolak tepiiii . . HUHU ! Sebelum ni ai pening nak jaga 7ekor kucing adult kan ? Tapi rasanya da settle semua tu sebab ai dah siapkan rumah kucing kat belakang beranda rumah ai~ Simple... Tapi ai rasa memadai tuk mycats tu....


Tapi jumaat (23.09.11) yang lepas, we all tak senang duduk atas rumah bila dengar bunyi miauw~ miauw~ dari bawah rumahhh ~ Dalam hati dah agak dah... mesti ada kes buang anak kucing la ni! Tak sampai hati nak biarkan sikecik tu mengiaw je, we all decide turun cari... SAH !!! Memang jumpaaaaaaa ~~


Sikecik komot (yg baru diberi nama) terbiar keseorangan.. Kesiann.. Ai agak baru sebulan usianya kot ? Besar tapak tangan je siKomot ni! Sampai atas rumah letak dalam cage bagi minum susu Kotak... Taknak pulak ! Tapi mulut bising ngiau ngiau ! Lapar rasanyaaaa . . Hubby keluar beli botol susu & susu for kitten.. Sib baik ada jual !


*Botol Susu RM10*

*Susu Kitten RM26*


Susu dia lagi mahal dari susu kitaaaaaaaaaa . . .



Mula mula bancuh ikut suka hati je . . SiKomot ni tak minum pun !! Die tolak tolakk... Pastu ai baru terkedek kedek baru baca arahan kat belakang... Cara membuat susu kucing ok !!! Bagi sekali lagi, baru lah nak minum... Haiii laaa komot . . ~




Haaii ~ saya komot ! saya sangat comot gelojoh bila minum susu !



Si komot ni kecik kecik dah lasakkk ~ Nak bagi minum susu ni, we all kene berganding tenaga ! Kalau tak, habis susu tumpah... HUHU . . Tapi kalau uols dapat tengok siKomot ni minum susu, alahaiii , comeiii nyaaaa . . . *sampai hati sapa yang buang komot ni!!*


*nampak ? nak tendang tu! Tapi nak minummm~*




Apa apa pun, ai akan jaga sebaik mungkin, selama mungkin sebelum diserahkan kepada Pusat Penjagaan Kucing~ sob...sob...sob.....

Hye semua !




p/s : besday komot : 22.08.2011~








Yang sayang komot !
signature ms eida

3 comments:

  1. weee...hye komot... ;)
    untungnye dpt tuan cam tu..

    ReplyDelete
  2. Heeee~ Akak tak leh dengar kucing ngiau lorr... mesti nak amik! =)

    ReplyDelete
  3. comeyyynyer Komot ni eida...
    macam baby plak...

    ReplyDelete

Kalau suka, komen la...
S AY A N G uolss !!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Copyright © 2015 JIAKREATIFELT. All rights reserved. | Sign in | Top of Page