Thursday, September 29, 2011

Jemput makan semuaaaa . . .

Assalammualaikum w.b.t . .


Minggu lepas, beberapa kawan ai nak datang rumah, kawan hubby pun nak datang, alang alang ai buat lah makan makan sikit secara kecil kecilan di rumah ai yang kecik secoet tu ! Ajak pun last minit semuaaa . . Ajak pun tak ramai . . Mengikut budjet yang hadooo ~ HEHE.. Tahun depan murah rezeki lg, buat lagi... HEHE~


1st time kawan kawan datang rumah, banyak reaksi yang timbull... Rata rata cakap 'PENATNYA NAIK TANGGA !!" Tau kan rumah ai ni tingkat 4? Tiada lif! Hambik ko !! Pastu pulak ada yang kata 'SUSAHNYA NAK CARI PARKING!!' Haaa . . Memang pun! Rumah ai ni dah nama pun flat kan ? Mestilah parking pun cukup cukup untuk penghuni jee~ Parking visitor ada lah dalam beberapa kerat je! Ai pun bengang gak dalam isu parking ni.. Ntah bila nak settle !! Kesian ramai tetamu yang kene parking luar dari kawasan rumah, or terpaksa menumpang parking di petak orang... Makan pun serba salah je !! Takut kereta kene clamp! HEHE~


Apa apa pun rata rata tetamu yang datang semua bagi pujian kat juadah yang diberikan! Mane taknya, ai import MASTER CHEF !!! HEHE~ Mymom lorrr . . Sapa lagiiii~ Bagi je duit, mak siapkan semuaaa . . Tapi agak agak sikit, ai pun tolong masak ni... Dari pukul 7pg sampai kul 1tghr baru settle !! Sib baik ai suruh kawan kawan datang pukul 3pm ke ats... HEHE~ Jom usha menu...... Yummy !!

Menu Utama : Mee Rebus !

Nasi Impit & Rendang Hijau !

Makaroni Goreng ! *ni ai goreng!*

Pencuci Mulut : Sagu Melaka ! *dah kata orang Melaka kann.....*

Minuman : Sarsi *2x bancuh!!*

Makanan lain : Apam polkadot, Kek & Kuihmuih,Kacang & Makanan Ringan !



Terliur kan ? Sedap !! Mak masakkk ~ HEHHEHE! Ai kan mana retii masak semua ituuu~ Belum tiba masanyaa... HAHHAAA!! Uols tau, ai buat sedikit deco tuk rumah ai ni.. Yela kang orang datang rumah, tak de suasanan HARI RAYA, tak SYOK ooo !! Simple je !Tak sampai berapa minit dah siapp.. HEHE~



Comeii tomeii tak ? Cermin tu memang dah lama ada.... Ai tambah ketupat lampu yang taknak menyala !! Tak tau pesal, sakit hati!!! Tapi comei jugak even dia tak menyala... HEHE~ Ketupat yang dianyam oleh officemate , sampul duit raya .. HEHE~ Ekceli semua deco tu ai amik dari Office ai je.. Pastu ai letak kat rumah aii.. HEHHE!!~


Malam tu hubby cakap dia seronok tengok kawan kawan dia datang rumah,makan, pastu suka lagi bila ramai yang suka makanan we all, siap bertambah! Sorie tak leh tapau sebab habisssss semuanyaaaa . . HEHE~ Alhamdulillah.... Kawan kawan stat datang pukul 3pm, ai ada jugak mengajak jiran tetangga.. Time ni la nak kenal jiran kan ? Semua yang ai jemput, alhamdulillah datang....


Acara wajib yang datang ke rumah ai pada hari tu, ialah TANGKAP GAMBAR !! HUHU~ Jom layannn gambar gambar kawan kawan yang hadir~~

TQ to Sis P & En. Kahar & family~

TQ to Nuar & Rodney ~

TQ to Zaini & Kak Siti~

TQ to Anna & Arjuna~

TQ to Amir & KakNisha~

TQ to Izura & bakal suami .. HEHE~

TQ to Cta & Sis P~

TQ to Anum & Zakri ~

TQ to Alla & Yatie~

TQ Hasbi & Family~

TQ to all of u !! (kawan sek men)

TQ to Jejak & KakSue~

TQ to Ipin & KakLin~

TQ to Chip & Ain~ TQ to Lan~

TQ to Kumpang~

TQ to TuanZul~ *apahal gambar goyang ni??*

TQ to Eyuh & Kaklong~ TQ to Hour ~

TQ Rita & Zaidi~

TQ to Abang & KakIma ~ *abg sulung hubby*

Fuhh !! Jenuh ai upload muka sorang sorang~ Ramai tak hengat! Rumah ai penuh ! Al maklum la kecik secoet je ! Sampai kan ai pun sendiri tak tau nak duduk mana, nak layan yang mana 1 ! HUHU~



Ada ai terbaca blog Hani, dia kata ada orang kata *berapa banyak orang kata daaaa...* Pegang la baby selalu, amik berkat ! Uols pernah dengar kan ? Ai selalu disuruh buat gitu~~ Boleh caya ke? Ai memang suka baby !! Yang mana datang rumah ai tu bawak baby, seme ai pegang !!! Pastu tangkap tangkap gambar... HEHE~





Hihihi~i.. Tapi memang best bau baby kan ? Wangi semacam je... Ke mak bapak diaorg yang spray perfume ? HEHE~ Settle semuaa... Makanan pun habis, yang dijemput ramai yang datang.. TQ semuaaa !! Jom tengok orang kuat di sebalik jamuan makan makan kecik kecik ai ni~~~

Of coz family tersayang yang banyak membantu !!



To sesiapa yang baca blog ini yang dijemput - TQ DATANG TAU !!! Korang memang sporting !! Ajak last minit pun datang.. TQ !!! Sorie la kalau ai TAK TERLAYAN uols semuaa... Ramai kot yang datang serentak ! Sorie jugak kalau ada yang makan kat luar rumah.... Sori !!!!~


To sesiapa yang baca blog ini tapi tak dijemput - Sorry !!! Perancangan yang last minit, dan jugak ini hanya kecik kecilan.. Budjet ciput ! Ciput pun habis ratusan ni.. HUHU~ Doakan ai murah rezeki selalu, tahun depan buat lagi!! Ai ajak semuaaa hokayyyy !! Ini baru permulaaan.. ~Cewahhhh...




p/s : buat makan makan ni, kene mengemas bagai, ai terus Demam!!!










Yang RAYA SAKAN,
signature ms eida

6 comments:

  1. tahun depan ko wat..insyaALLah aku dtg..dgn status yg LAGI berbeza..hahaha

    ReplyDelete
  2. Shura, doakan aku murah rezeki yer.. Sure aku buat lagi!

    WOw !! Status berubah..
    *teruja aku!!*

    ReplyDelete
  3. Anum, salah tu... Kelas kau idaaa.... baru betul ! Huwawawaawwawa

    ReplyDelete
  4. Heehheheehe......pasni jums kte pegang baby byk2.....meriahhhhh open house,,

    ReplyDelete
  5. Hani, jums................. Ala kadar je makan makan ni... =)

    ReplyDelete

Kalau suka, komen la...
S AY A N G uolss !!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Copyright © 2015 JIAKREATIFELT. All rights reserved. | Sign in | Top of Page